USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere'de Başbakan ve kadrosu haram Noel partisi dolayısıyla edisyon altında

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın yalanlamasına karşın sabık sene Kovid-19 yasakları ihlal edilerek fırka düzenlenmesine bağlı müşterek videoteyp ortaya çıkarken, aykırılık ve yakınlarını virüs dolayısıyla kaybedenler Johnson ve kadrosuna tepkime gösterdi.

İngiltere'de Başbakan ve kadrosu haram Noel partisi dolayısıyla edisyon altında
08-12-2021 03:39
LONDRA

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın yalanlamasına karşın sabık sene acemi sima koronavirüs (Kovid-19) yasakları ihlal edilerek Başbakanlık'ta öğür düzenlenmesine bağlı birlikte videoteyp ortaya çıkarken, ihtilaf ve yakınlarını virüs zımnında kaybedenler Johnson ve kadrosuna aksülamel gösterdi.

ITV çeşidinden elde edilmiş videoda, fevk dozaj Başbakanlık (10 Numara) mensuplarının birlikte Noel partisi düzenlemekle ilişik alay icra ettikleri görülüyor.

Başbakan'ın o dönemki matbuat sekreteri Allegra Stratton'a, sabık sene boşluk ayında birlikte matbuat toplantısının provası esnasında meslektaşları çeşidinden aksülamel çekici öğür dair istifham soruluyor.

18 Aralık'taki Noel partisinden 4 gündüz sonradan kaydedilen görüntüde, gazeteci derece davranan meslektaşlarının sorularına latifeci birlikte tonla yanıtlayan Stratton, "Eve gittim." derken, birlikte yardımcısının "Parti değildi, peynir ve şaraptı." diyerek alay icra ettiği duyuluyor.

Stratton ise bunun üzerine, "Bu düşsel öğür birlikte iş toplantısıydı ve içtimai resmiyet yoktu." diyor.

Muhalefet tepkili

Görüntünün yayınlanmasının arkası sıra Başbakanlık, birlikte öğür yapılmadığı hesabına ısrar ederken, ihtilaf Johnson'a aksülamel gösterdi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin önderi Keir Starmer, "Hükümet kuralları çiğnedi, öğür verdiler ve demincek gülüyorlar." açıklamasında bulundu. Başbakan'ı "halkı sersem namına koymakla" suçlayan Starmer, Johnson'ın "doğruyu söyleyip kusur dilemesi" icap ettiğini belirtti.

İskoç Ulusal Partisi'nin divan grubu önderi Ian Blackford ise Noel partisiyle ilişik haberlerin akıllıca çıkması durumunda, Başbakan'ın "istifa etmesini" istedi.

Geçen sene her insana evde kalmalarının söylendiğini hatırlatan Blackford, videonun Başbakan'ın karşılık vermesi müstelzim baş döndürücü şeyi ortaya çıkardığını kaydetti.

BBC'ye mütekellim Johnson'ın önderi bulunduğu Muhafazakar Parti'nin önde mevrut isimlerinden Owen Paterson da "Hükümet çeşidinden hayatlarının böylecene sevdiklerini görmeleri engellenen insanlar, sersem oldukları kararına varacak." değerlendirmesini yaptı.

"Ne derece sıkılma donör bulunduğunu anlatacak tek lügat yok"

Kovid-19 zımnında ailelerini kaybedenler de Johnson ve kadrosuna aksülamel gösterdi. Adalet İsteyen Acılı Kovid-19 Aileleri ünlü oluşumun içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirilen açıklamada, "Boris Johnson'ın kadrosunun kişi koymuş oldukları kuralları çiğnedikleri düşüncesince gülmeleri, öbür kişilerin ise bu kurallara uyarak sevdiklerine hoppadak birlikte ekrandan veda etmelerinin ne derece can sıkıcı ve sıkılma donör bulunduğunu anlatacak tek lügat yok." ifadeleri kullanıldı.

Virüs zımnında annesini kaybeden Lindsay Jackson da Sky News'e icra ettiği açıklamada, videoteyp karşısında "tiksindiğini" belirterek, "Kendi ağızlarından duyuyorsunuz. İngiliz halkı düşüncesince kuralları koyup saatler süresince bunları kendileri ihlal ediyorlar." dedi.

Demokratik birlikte ülkede kuralların herkesi bağladığı, kimsenin yasaların üzerinde olmayacağını vurgulayan Jackson, "Boris Johsan'a yasaların, o ve kadrosunu de bağladığına değgin birlikte ibret verilmeli." diyerek konuştu.

Tartışmalı Noel partisi

Hükümet, sabık hafta önce defa Daily Mirror gazetesi çeşidinden sav yapılmasının arkası sıra bası altında.

Haberde, resmi Noel partisinin engellemeler zımnında bozma edildiğini fakat personelin resmi sıfır birlikte derinti düzenlediğini yazılmıştı.

Bazı kaynaklar da BBC'ye icra ettikleri açıklamalarda, öğür oyunlarının oynandığını, eşya ve meşrubat servisi yapıldığını, partinin şeb yarısından sonradan da bitmeme ettiğini ve buna biraz düzine ferdin katıldığını söylemişti.

Partiye bağlı sorula dair Johnson, Kovid-19 kurallarının çiğnenmemesinden "memnun" bulunduğunu söylese de o tam yürürlükte bulunan engellemeler kapsamında bu cins etkinlikler yasaktı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler