USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere Parlamentosu'nda Çin ajanı alarmı

İngiltere iç duyum teşkilatı MI5, İngiltere Parlamentosu'nda Çinli müşterek ajan bulunduğunu belirtti.

İngiltere Parlamentosu'nda Çin ajanı alarmı
13-01-2022 22:03

İngiltere'nin iç duyu teşkilatı MI5, İngiltere parlamentosunda Çin hükümeti çeşidinden görevlendirilen müşterek ajan yer aldığı üstüne uyarıda bulundu. Güvenlik uyarısı gösteren MI5, Christine Ching Kui Lee anlı şanlı Çinli müşterek avukatın "gizlice cereyan ederek İngiltere'deki politik karışma faaliyetlerine karıştığını" açıkladı.

Güvenlik servisinden mevrut uyarıyla ajan yer aldığı kanıt edilen Lee'nin, "Çin Komünist Partisi'nin (CKP) Birleşik Ön Cephe Çalışma Departmanı (UFWD) yerine isteyerek politik karışma faaliyetlerine katıldığı" belirtildi. Uyarıda, "Lee ecnebi uyruklular yerine politik oluşumlara bağışları kolaylaştırmak da engelleme kazanmak gibi politik partilere, milletvekillerine, yavuklu milletvekillerine ve Birleşik Krallık'ta politik fariza arayan şahıslara finansal bağışların kolaylaştırılmasına uğraşıyor" denildi.

Uyarı Meclis Başkanlığından milletvekillerine gönderilen müşterek elektronik posta ile paylaşılırken yetkililer, Lee'yi "Hong Kong ve Çin'de beledi ecnebi uyruklular yerine iş özgülemek ve yavuklu parlamenterlere finansal bağışları kolaylaştırmakla" suçladı.

Avam Kamarası'nda MI5 çeşidinden milletvekillerine gönderilen mektubu okuyan Avam Kamarası Başkanı Lindsay Hoyle, "Lee'nin Hong Kong ve Çin'de beledi ecnebi uyruklular yerine iş verdiği ve yavuklu milletvekillerine finansal bağışları kolaylaştırdığının altını çizmeliyim. Bu kolaylaştırma, ödemelerin kökenini örtmek düşüncesince yapıldı. Bu açık açık ikrar edilemez müşterek davranıştır" dedi.

Başkan Hoyle, "Ayrıca bu fırsatı, meslektaşlarıma, aldıkları rastgele müşterek bağışın müsaade sunulan müşterek fondan olup olmadığını belirleme eylemek düşüncesince bağışın kaynağını konfirmasyon sorumluluklarını ve deposu Faiz Kaydına derç yükümlülüklerini anımsatmak isterim. Herkes Seçim Komisyonuna akıllıca halde söyleyiş vermelidir" ifadelerini kullandı.

Lee, İşçi Partisine hediye yapmıştı

MI5, Lee'nin İşçi Partisi Milletvekili Barry Gardiner düşüncesince hediye yaptığını belirtti. Lee'nin oğlunun Gardinerin ofisinde çalışmış yer aldığı fakat MI5'in uyarısıyla bu arada bugün istifa etmiş yer aldığı aktarıldı. Birkaç senedir Lee karşı asayiş servisleri ile bağlanak kurduğunu kail Gardiner, "Benim tarafımdan, onun ofisimle bulunan birlikteliği ve görüntü iletmek düşüncesince icra ettiği bağışlar ağız ağıza söyleyiş edildi. Bütün bağışlar, üyelerin çıkarları kaydında aklık müşterek halde söyleyiş edilirken kaynakları da o tam doğrulandı" dedi.

Milletvekili Gardiner, "Güvenlik servisleri, Christine Lee kanalıyla yönlendirilen münasebetsiz finansmanı stabil şekilde belirleme etmelerine rağmen, bunun ofisimin almış yer aldığı rastgele müşterek fonla ilgilendiren müşterek bağlantısı olmadığına müteallik garanti verebilirim” ifadelerini kullandı.

“Bu tehditleri düşürmek düşüncesince rastgele müşterek devir alışılagelen adımlar atılır”

Konuyla ilgilendiren izah eden İçişleri Bakanı Priti Patel ise, "Çin Komünist Partisi yerine isteyerek politik karışma faaliyetlerinde mevcut müşterek kişi" çeşidinden milletvekillerinin amaç alınmasının "endişe verici” bulunduğunu anlatım ederek, “Gerektiğinde, evren önderi istihbaratımız ve asayiş teşkilatlarımız sebebiyle bu tehditleri düşürmek düşüncesince rastgele müşterek devir alışılagelen adımlar atılır” dedi.

Eski Başbakan Theresa May'den rütbe almıştı

Ajan yer aldığı kanıt edilen Lee'nin başkaca emektar Başbakan Theresa May'den "Points of Light" anlı şanlı müşterek rütbe aldığı, May'in namına yazdığı mektupta, "Birleşik Krallık'taki Çin ve İngiliz toplulukları arasındaki etkileşimi, anlayışı ve işbirliğini isteklendirme ettiği" düşüncesince Lee'ye övgüde bulunmuş yer aldığı belirtildi.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler