USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İngiltere, Kanada ve Hollanda: Rus enerjisine bağımlılıktan 'adım adım' uzaklaşılmalı

İngiltere Başbakanı Johnson, Kanada Başbakanı Trudeau ve Hollanda Başbakanı Rutte, Avrupa ülkelerinin Rus yer yağı ve doğal gazına bağımlılıktan kurtulmasının ehemmiyetli bulunduğu vurguladı.

İngiltere, Kanada ve Hollanda: Rus enerjisine bağımlılıktan 'adım adım' uzaklaşılmalı
07-03-2022 20:00
İngiltere

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Avrupa ülkelerinin Rus yer yağı ve doğal gazına bağımlılıktan kurtulmasının ehemmiyetli bulunduğu fakat bunun "adım adım" yapılması gerektiği dair uyardı.

Johnson, Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da, Kanada Başbakanı Trudeau ve Hollanda Başbakanı Rutte ile Rusya-Ukrayna savaşına bağlı görüşmelerinin peşi sıra kuma matbuat toplantısı düzenledi.

İngiltere Başbakanı, burada icra ettiği açıklamada, ülkesinin Ukrayna'ya 175 milyon paunt elan iane yapacağını ve bu yardımın 100 milyona istikbal fail kısmının direkt Ukrayna hükümetine verileceğini bildirdi.

Rusya-Ukrayna savaşının üstünden 12 güneş geçtiğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "yanlış hesap" yaptığını kail Johnson, "(Putin'in) Ukraynalıları, onların kahramancasına direnişini, liderlerini ve Batı'nın birliğini hafife almış bulunduğu açıkça ortaya çıktı." dedi.

Johnson, Ukrayna'nın dostlarının, Putin'in değimsiz olmasını iletmek düşüncesince insani, iktisadi ve defans gayeli askeri dayanak koalisyonu tekvin çağının geldiğinin altını çizdi.

"Rusya'dan birlikte gecede yer yağı ve gaz kullanımını kesemezsiniz"

Rusya-Ukrayna mücadelesi zımnında İngiltere'ye iltica etmek talip hemen 50 Ukraynalıya ara sınav verildiği ve bu rakamın "utanç verici" olup bulunmadığı sorusu hakkında Johnson, "Elimizden geldiği derece bonkör olmaya banko kararlıyız. Binlerce başvuruyu değerlendiriyoruz. Durum elan da kötüleşti. Daha da fazlasını yaptığımızdan emniyetli olmalıyız." niteleyerek konuştu.

Johnson, Rusya-Ukrayna mücadelesi zımnında kalan yer yağı ve gaz fiyatlarına bağlı ise "Önümüzdeki günlerde yurt düşüncesince enerji tedbir stratejisi belirleyeceğim." ifadesini kullandı.

Avrupa’nın Rus yer yağı ve doğal gazına bağımlılığına bağlı Johnson, “Rus hidrokarbonlarına bağımlılıktan kaçmak ağız ağıza akıllıca bulunan obje gücün bunu yavaş yavaş yapmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Johnson, "Rusya'dan caba birlikte gecede yer yağı ve gaz kullanımını kesemezsiniz. Bu hayattaki gelişigüzel ülkenin yapabileceği birlikte obje değil." diyerek, devletlerin enerji dair değişik bağımlılıkları olduğuna ayraç etti.

Hollanda Başbakanı: "Acı asıl şu ki; hala Rus yer yağı ve gazına aşırı bağımlıyız"

Hollanda Başbakanı Rutte, Rusya'ya meri yaptırımların şu anne derece maksut etkiyi yaratmadığını fakat Rus liderliği üstünde şişman tesiri olduğunu, derinlemesine vadede de olacağını söyledi.

"Putin'e ve Kremlin'e dirlik elimizden geldiğince kaba ve sansasyonel biçimde art hamle atmamaya azimli olduğumuzu göstermeliyiz." diyen Rutte, ülkesinin, Rusya üstünde bası yapmaya araştırma görevlisi olabilecek tamamı mümkün yaptırımları düşünmeye apiko bulunduğunun altını çizdi.

Rutte, Avrupa'nın Rus doğal gazına ve petrolüne bağımlığına bağlı "Acı asıl şu ki; hala Rus yer yağı ve gazına aşırı bağımlıyız ve Putin'in elan sonraları ne yapacağını hemen kestirim edebiliriz." niteleyerek konuştu.

Hollanda Başbakanı, Rusya'nın enerji bağımlılığından uzaklaşmanın "adım adım" gerçekleşmemesi yerinde Ukrayna da engelleme öbür devletler düşüncesince "muazzam sonuçları" olabileceği dair uyardı.

Kanada, Putin destekçisi ve Rus oligark 10 insana müeyyide uygulayacak

Kanada Başbakanı Trudeau da Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı zımnında Putin'in destekçileri ve Rus oligarklardan oluşan 10 insana yaptırımlar uygulayacaklarını belirterek, "Birlikte yaptığımız iş, başta mali sistemlerini felce uğratarak ve tarz bankalarına müeyyide uygulayarak Putin'i ve onu destekleyenleri cezalandırıyor." dedi.

Avrupa ülkelerinin Rus enerjisine bağımlılığına bağlı Trudeau, bu devletlerin Rusya'nın "artık güvenilen birlikte kuma olmadığı"nın farkına vardığını ve bunu damıtma ettiğini dile getirdi.

Trudeau, devletlerin Rus yer yağı ve doğal gazına bağımlılıktan kurtulmasının önemine ayraç ederek, Kanada'nın mutlak aşırı az oranda Rus petrolü ithal ettiğini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler