USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İngiltere Dışişleri Bakanı Truss: "Ukrayna'ya olan desteğimizi ikiye katlamalıyız"

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rus işgaliyle için karşıya olan Ukrayna'nın egemenliğini savunması dair toptan bütünlük oluşturmanın önemini vurgulayarak, "Ukrayna'ya olan desteğimizi ikiye katlamalıyız" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Truss:
28-04-2022 08:29

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Başkent Londra'dan aut siyasa hesabına icra ettiği matbuat toplantısında, global güvenlik, bol bolamat ve sulh mevzularına nazarıitibar çekti. Ukrayna'daki Rus saldırganlığına gönül rahatlığı henüz aşkın defans ekipmanın henüz çabuk sağlanması icap ettiğini tabir fail Truss icra ettiği açıklamada, "Korkunç barbarlık ve harp suçları karşısında dünya, özlük kaderini atama kılmak talip Ukrayna'nın mücadelesinde birleşti. Baskı yahut karışma eliyle kazanabileceklerini düşünenler, global güvenlikten yana eda alırken Ukrayna'nın kaderi tehlikede. Putin güzel olursa, Avrupa'da henüz hırslı neticeler olacak. Bu nedenden tedarikli olmalı, Ukrayna'ya olan desteğimizi ikiye katlamalı ve mürekkep olmalıyız" dedi.

Truss, "barış, asayiş ve refahın" sağlanabilmesi düşüncesince dünkü beraberinde aut siyasa ekranların benimsenmesi gerektiğine nazarıitibar çekerek, "Özgürlük ve demokrasinin beraberinde kazançlı ve asayiş ortaklıkları acı eliyle güçlendirildiği, saldırganların arama dibine alındığı beraberinde evren gösterimi ile dünkü beraberinde barış, asayiş ve bol bolamat devri oluşturmalıyız" biçiminde konuştu.

"Putin'in harp finansmanını kesiyoruz"

Truss icra ettiği matbuat toplantısında, "Yaptırımlarımız Rusya'yı aut borçlarla gönül rahatlığı karşıya bıraktı ve henüz ati gitmemiz gerekiyor. Putin'in bu hırslı mücadelesi akçalanmış edebileceği tek toprak olmamalı. Bu sebeple bu, alan yağı ve doğal gürültü yağı lambası lambası ithalatını kesme kendisine boğazlamak anlamına geliyor." ifadelerinde bulundu.
Truss, global ekonominin "kurallara gereğince oynanması" icap ettiğini belirterek, "Putin'in harp çabalarının finansmanını kesiyoruz. Ukrayna ekonomisini ise finansal dayanak ve yatırımlarla destekliyoruz." biçiminde konuştu.

"Ukrayna'ya NATO silahları sağlanması düşüncesince Polonya ile çalışıyoruz"

Ukrayna'da güvenliğin sağlanması düşüncesince Ukrayna'ya gerekseme duyduğu kaynakların sağlanması icap ettiğini kail Truss, "Bu nedenle, Ukrayna'nın NATO standartında silahlarla donatılmasını gelmek düşüncesince Polonya ile eş beraberinde komite üstünde çalışıyoruz." dedi.

Truss, "Yaklaşımımız, askeri güç, kazançlı asayiş ve henüz yoğun global ittifaklar iktisap kılmak kıl payı 3 bölgeye dayanmaktadır. İlk olarak, dolgun savunmamızı güçlendirmemiz gerekiyor. Doğu kanadı güçlendirilmeli ve Polonya kadar ülkeleri desteklemeliyiz. Bu sebeple varlığımızı artırıyor ve defans işbirliğimizi derinleştiriyoruz." dedi.

"Eylemsizlik en şişman provokasyondur"

Truss icra ettiği açıklamada Ukrayna'daki savaştan alınacak dersler bulunduğunu söyleyerek, işgali caydırmak düşüncesince henüz fazlasının yapılması icap ettiğini tabir etti. Truss, "Aynı hatayı beraberinde henüz katiyen yapmayacağız. Çatışmayı kışkırtı korkusuyla ağırbaşlı silahlar vermememiz icap ettiğini savunanların bilakis eylemsizliğin en şişman tahrik olacağını düşünüyorum" biçiminde konuştu.

"Ukrayna'nın ötesinde ortaya çıkan tehditlere gönül rahatlığı duracağız"

Rusya'nın Ukrayna'dan ağız ağıza çıkarılması düşüncesince henüz da çabuk ilerlemeye bitmeme edileceğini kail Truss, "Bu kaba duruşumuzu Ukrayna'nın ötesinde ortaya çıkan tehditlere gönül rahatlığı da sürdüreceğiz" dedi.
Ukrayna'nın yanı esna Moldova ve Gürcistan kadar devletlerin de egemenliklerini arkalamak düşüncesince bazı kabiliyetlere eş olmasının icap ettiğini kail Truss icra ettiği açıklamada ayrıca, Avrupa Atlantik güvenliği ve Hint Pasifik güvenliği'nin de önemine nazarıitibar çekti. Truss, "Pasifik'in korunmasını gelmek düşüncesince Japonya ve Avustralya kadar müttefiklerimizle beraberce fiilen Hint Pasifik'teki tehditleri önlememiz gerekiyor." biçiminde konuştu.

"Çin, kurallarına gereğince oynamalı"

Truss, Rusya'nın saldırganlığını ve Ukrayna'daki harp suçlarını kınamadığı düşüncesince Çin'e müteveccih açıklamada bulunarak, "Çin, kurallarına gereğince oynamazsa yükselmeye bitmeme edemeyecek." dedi. Truss, "Rusya ile arsıulusal kavait ihlal edildiğinde ne çeşit neticeler bulunduğunu gösterdik ve endamsız vadeli kazançlı yarar namına güvenliğe, egemenliğe ve saygıya evleviyet vermeye müheyya olduğumuzu gösterdik." dedi.
Truss, saldırganlık karşısında global bütünlük oluşturmanın gerekliliğini vurgulayarak, "Artan saldırganlık karşısında harekete mürur gücümüz mevcut ve demincek harekete geçmeliyiz. Gücümüzü henüz iyi, henüz tehlikesiz beraberinde evren ve henüz çelimli beraberinde global tutum peydahlamak düşüncesince kullanmalıyız. Bu dünkü devri barış, asayiş ve bol bolamat düşüncesince kazanacağız." ifadelerinde bulundu.

Aylin Albayrak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler