USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere Başbakanı Truss: Prag'da Ukrayna ile el birliği ortamında olunduğu gösterildi

İngiltere Başbakanı Liz Truss, Çekya'nın başkenti Prag'da Ukrayna ile el birliği zarfında olunduğunun gösterildiğini bildirdi.

İngiltere Başbakanı Truss: Prag'da Ukrayna ile el birliği ortamında olunduğu gösterildi
07-10-2022 04:59
Ankara

İngiliz Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan meydana getirilen kuma açıklamaya göre, İngiltere Başbakanı Truss ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Prag'da planlı Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısı marjında birlik araya geldi.

Görüşmede, Ukrayna'nın bağımsızlığı ile yer bütünlüğünün sağlanması ve Rusya'nın saldırısına erinç koyması düşüncesince müstelzim topu topu desteğin ne denli sürerse sürsün verilmesi mevzusundaki oturma vurgulandı.

Truss ve Macron görüşmede, Rusya'nın eylemlerinden mesul tutulmasına değgin kararlılıklarını yineledi.

İki yurt arasındaki çelimli ve zamanı bağların konuşulmuş bulunduğu görüşmede, liderler birlik ahir İngiltere-Fransa Zirvesi'ni 2023'te Fransa'da düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Görüşmede, ilkin erke dalında peyda etmek neredeyse düet ilişkileri ihya hususu ele alındı.

Yenilenebilir ve çekirdeksel enerjilerin, erke dönüşümü ile ciddi bağımsızlığı gerçekleştirmekteki öneminin vurgulandığı görüşmede, İngiliz ve Fransız hükûmetlerinin, İngiltere'de nesir edilecek toy Sizewell Nükleer Santrali'ne kusursuz dayanak verdiği yinelendi.

Ukrayna ile dayanışma

Başbakanlık Ofisi'nin gayrı açıklamasına göre, Başbakanı Truss toplantıya eklenmiş olan liderlerin Rusya'nın saldırısına erinç durulduğunu yayınlayan kuma birlik kararlılıkla ayrıldığını belirtti.

Prag'da Ukrayna ile el birliği zarfında olunduğunun gösterildiğini kaydeden Truss, İngilizlerin önceliklerini adına bildirmek düşüncesince müttefiklerle çalışmaya bitmeme edeceklerini bildirdi.

Truss halkının önceliklerinin, otoriteli diyetlere erke bağımlılığını sonlandırma ve aileler düşüncesince harcamaları azaltma, insanoğlu kaçakçısı çetelerle savaşım ve diktatörlere erinç atmak bulunduğunu dile getirdi.

Truss'a mucibince Macron dost, Putin düşman

BBC'nin haberine göre, Liz Truss'ın ağustosta Muhafazakar Partinin liderliği düşüncesince yarıştığı olgun "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere'nin dostu mu yok ise düşmanı mı?" sorusuna verdiği "Henüz muhtemelen değil." cevabı gündeme geldi.

Bir gazetecinin bahis konusu soruya atıfta bulunarak yönelttiği "Onun (Macron) arkadaş mu düşmanı mı olduğuna değişmeyen verdiniz mi?" sorusuna Truss, "O birlik dost." cevabını verdi.

Truss, "(İngiltere ve Fransa) Biz (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin'in hasım bulunduğu ilişkin iyice netiz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler