USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere Başbakanı Johnson, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve BM Genel Sekreteri Antnio Guterres, Ukrayna sınırındaki krize bağlı telefonda görüşerek, Rusya'nın Ukrayna'yı karışma etmesinin "felaket" neticeleri olabileceği dair oydaş olduklarını açıkladı.

İngiltere Başbakanı Johnson, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
17-02-2022 07:45

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antnio Guterres, bu geceleyin ezanı telefonda Rusya ve Ukrayna arasındaki krizi görüştü. İngiltere Başbakanlık Ofisi çeşidinden meydana getirilen açıklamada, Guterres ve Johnson'ın Ukrayna işgalinin "felaket neticeleri olacağı" üzerine oydaş oldukları belirtildi.
Johnson'ın ofisi çeşidinden meydana getirilen açıklamaya mucibince (Downing Street), "İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antnio Guterres, Ukrayna sınırındaki krizi mülaki olmak gibi Çarşamba akşamı yanında telefon görüşmesi yaptı. Şu anda Rusya'nın art çekildiğine müteallik baş döndürücü az iddia bulunduğu ve Ukrayna'nın işgalinin karabulut ve serbest şümullü neticeleri olabileceği üzerine anlaştılar." denildi.

Açıklamada, "Liderler, ülkelerin Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerine inkıyat ve BM üyelerinin egemenliğine ve arsa bütünlüğüne hürmet tayin sorumluluğunu yinelediler." ifadeleri arsa aldı.
Ayrıca, "Başbakan ve Genel Sekreter, Minsk Anlaşmalarının uygulanması düşüncesince topu topu tarafların güzel niyetle çalışmasının önemini yanında el hâlâ konfirmasyon etti. İngiltere, Anlaşmaların uygulanmasını mülaki olmak gibi Perşembe haset yapılacak yanında BM Güvenlik Konseyi toplantısında Avrupa Bakanı James Cleverly çeşidinden asimilasyon edilecek." halinde izah yapıldı.

Başbakanlık Ofisi, Johnson ve Guterres düşüncesince "Acil yanında diplomatik çözüme ulaşmak, trajik yanında askeri tırmanış ve insanca krizi mâni olmak düşüncesince beraberce yaklaşan çalışmaya bitmeme ika üzerine anlaştılar" dedi.
 

Aylin Albayrak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler