USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere AB'den çalışarak ayrılalı müşterek yıl oldu

Brexit karşıtları ve destekçileri, anlaşmanın gidişatıyla ait manzara kırıklıklarını ve beklentilerini AA'ya anlattı.

İngiltere AB'den çalışarak ayrılalı müşterek yıl oldu
31-12-2021 13:44
İngiltere

İngiltere'nin, intikal döneminin 31 Aralık 2020'de sona ermesiyle Avrupa Birliğinden (AB) çalışarak ayrılmasının 1. yılında, İngiliz halkı ortada anlaşmaya müteallik düşünce ayrılıkları sürüyor.

Haziran 2016'da meydana getirilen AB referandumunda yüzdelik 48'e dirlik yüzdelik 52 ile Birlik'ten infirak sonucu düzlük İngiltere, AB'den yöntemince 31 Ocak 2020'de ayrıldı.

Taraflar, 31 Aralık 2020'ye denli intikal süreci uyguladı ve bu müddette İngiltere, AB kurallarına müteallik kalmayı sürdürdü. Dolayısıyla bu müddet ortamında halk Brexit'in etkilerini hissetmedi. Ancak 2021'in başlamasıyla bu arada AB'den ayrılığın ne derk geldiği aşırı hâlâ güzel görüldü.

AB'den çalışarak ayrılmanın 1. yılı evveliyat İngiltere'de meydana getirilen birlikte anket, gelişigüzel 10 seçmenden 6'sının, Brexit'in biçimsiz gittiği yada beklediğinden hâlâ biçimsiz gittiği görüşünde bulunduğunu ortaya koydu.

AA, intikal döneminin sona ermesinin ve AB'den çalışarak ayrılığın başlamasının 1. senesinde çecik görüşlerini sordu. Brexit karşıtları ve destekçileri, anlaşmayla ilişik beklentilerini ve görüntü kırıklıklarını AA'ya anlattı.

"Brexit sonucu banko felaket"

İngiltere parlamentosu karşısında Birlik yanlılarının gelişigüzel çarşamba düzenlemiş bulunduğu gıcırtı gösterisine dahil bulunan Silvia Zamperini, yozlaşık ve faşist şekilde nitelediği İngiliz hükümetine dirlik tanıtım gösterisi düzenlediklerini belirtti.

Zamperini, İngiliz hükümetinin Brexit kararının "kesinlikle felaket" bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Aynı vakitte sığınmacı hareketinin kaybı da. Raflarda şart bulamadınız, benzinle ilişik dava vardı. Serbest kan dolaşımı olmadığında birlikte güruh engeliniz var, o malları ithal etmekte dava yaşıyorsunuz. Örneğin; tarlalardaki meyveleri toplamak, tırları değdirmek derece birlikte iş gücünüz namevcut zira bu işler, İngilizlerin gerçekleştirmek istemediği niteliksiz işler. Sadece bunun birlikte sıkıntı bulunduğunu düşünüyorum."

"Brexit referandumuna Rusya'nın dahli var"

Birlik yanlısı Wendy Nowak de Brexit savunucusu iktidardaki Muhafazakar Partinin açık açık yozlaştığını ve bulunan raporların, yerinde olduklarını kanıtladığını tez etti.

Nowak, "Muhafazakar Parti ile ilişik Rusya raporunu hâlâ görmedik. Rusya'nın (Brexit) referandumumuza karışma bulunduğu hâlâ açıklanmadı. Bu mevzuda aşırı birlikte tomar bilinçlilik var ve bu biraz yıl öncesine dayanıyor. Sonunda (Muhafazakar Parti) mahkemeye çıkacak." ifadelerini kullandı.

Brexit'in peşi sıra AB ile İngiltere ortada sorunlardan Kuzey İrlanda Protokolü'ne de yer veren Nowak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"(Hükümet) Hiçbir bilinçlilik yapmıyor. Özellikle Kuzey İrlanda halkı düşüncesince hali hâlâ da kötüleştirecek 16. maddeyi tetiklemeye çalışmakla, hali hâlâ da kötüleştirmeye etkin duruşla birlikte bilinçlilik yapmadıklarını gösterdi. (Kuzey İrlanda halkı) Protokol dolayısıyla şu an bizim denli biberli çekmiyor. (Protokol bozulursa) İrlanda'da aşırı birlikte tomar gerginliğe sebep olacak. Kuzey İrlanda Protokolü, şimal ve lodos İrlanda arasındaki ilişkileri kolaylaştırmak için. Hayırlı Cuma Anlaşması bozulursa, orada anlaşmazlık olacak."

"Brexit ülkeyi ikiye böldü"

Eşi Finlandiyalı bulunan Birlik yanlısı Paul Truim de Brexit'in başıboş kan dolaşımı hakkını elinden aldığını ve bu yüzden türlü güçlükler yaşadığını dile getirdi.

Truim, "Gerçekler aşırı açık. Bu Başbakan ve hükümeti, bu budun düşüncesince aşırı tahripkâr ve beliye oldu. Sadece absürt davranmakla kalmadılar, absürt kararlar özgülemek de bundan böyle gır gır değil. Burada yazdıklarım bunlar. Sadece ülkeyi mahvediyor. Brexit, ülkeyi ikiye böldü. Ülkeyi kabile derece yaptılar. Ne eyvah ki bitmeme ederiz zorla ego durmayacağım katiyen durmayacağım." diyerek konuştu.

"Kendi kararlarımızı verebildiğimiz düşüncesince memnunum"

Birlik karşıtı Suzan ise Brexit'in peşi sıra milletvekillerinin elden direkt çecik dirlik mesul bulunduğu azade İngiltere'nin oluşumunu ve buna karışma olmaya etkin ayrıksı birlikte kuruluşun olmamasını kıvançla karşıladığını dile getirdi.

Suzan, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Özgür birlikte millet olduğumuz düşüncesince özlük kararlarımızı verebildiğimiz düşüncesince memnunum ve bu beni bu mevzuda güzel hissettiriyor. Yani bu benim düşüncesince müspet birlikte gelişme. Dünya sahnesine arka fark etmek ve hâlâ birlikte tomar bağlantı, hâlâ güzel tecim anlaşmaları gerçekleştirmek bizim düşüncesince mükemmel birlikte punt ve bizim düşüncesince akilane bulunduğunu düşündüğümüz şeyi yapmakta hâlâ engellenmeyen olabiliriz."

"AB'yi kimin yöneteceğine halk değil, iş dünyası değişmeyen veriyor"

Eşi Brexit karşıtı bulunmasına karşın kendisinin aşırı disiplin Brexit yanlısı bulunduğunu kail Penny Laon da ülkesinin Birlik'ten ayrılmasını desteklemesinin nedeninin, demokratik şekilde seçme birlikte parlamentoya eş olma fideist bulunduğunu vurguladı.

Laon, "Ancak Avrupa'da, Avrupa Parlamentosu'nda, Avrupa'yı kimin yöneteceğine demokratik birlikte seçimden aşırı iş dünyası ve uran kabilinden değişmeyen verildi. Bu yüzden, temessül ettikleri insanoğlu kabilinden seçilmeyen kişilerce İngiltere namına seçimlerin yapılmasını istemedim." dedi.

Birlik içinde türlü hastalıkların olduğuna ayraç fail Laon, Kovid-19 salgını sürecinde AB’de aşılarla ilişik aşırı birlikte tomar iş yaşandığını fakat İngiliz hükümetinin ilkah sürecinde ortaya koyduğu efor ve aşının adaletli biçimde dağıtılmasından sevinme duyduğunu dile getirdi.

Laon, Brexit'in gelecekte güzel işleyeceğini umduğunu belirterek laflarını şu biçimde tamamladı:

"Demek istediğim; tecim anlaşmaları ve bunun derece türlü dezavantajlar bulunduğunu biliyorum zorla gelişigüzel devir İngiltere’nin o vakitler kuma piyasa bulunan şeye girdiğinde, bunun tecim düşüncesince olduğuna ve az hâlâ kâffesi AB işine sairfilmenam derece gittiğimize inandım. Bu, hâlâ aşırı demokratik birlikte Avrupa cumhuriyetiydi, ilkin oy verdiğimiz bilinçlilik bu değildi ve bence Brexit'ten sonraları öbür ülkelerle hakkıyla makul tecim anlaşmaları hazırlamaya arka döneceğiz. Bunun bizim düşüncesince birlikte kâr sağlayacağını düşünüyorum."

İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya'dan oluşan Birleşik Krallık'ta, Haziran 2016'da meydana getirilen AB referandumunda yüzdelik 48'e dirlik yüzdelik 52 ile Brexit sonucu alınmıştı. Birleşik Krallık, AB'den yöntemince 31 Ocak 2020'de ayrılmıştı. Taraflar 31 Aralık 2020 evveliyatına denli intikal süreci uygulamış, bu müddette Birleşik Krallık AB kurallarına müteallik kalmayı sürdürmüştü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler