USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İngiliz şirketler, Türkiye'yi Güneydoğu Asya'ya seçenek istihsal merkezi namına görüyor

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası Başkanı Gaunt, "Türkiye, elan aşırı envestisman çekecek. Türkiye'ye Güneydoğu Asya'ya seçenek istihsal merkezi yerine icra vekili İngiliz şirketlerinden de talepler alıyoruz." dedi.

İngiliz şirketler, Türkiye'yi Güneydoğu Asya'ya seçenek istihsal merkezi namına görüyor
28-10-2021 12:15
İstanbul

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, İngiltere, 2002'den bu senenin ağustos ayına genişliğinde Türkiye'ye en aşırı arsıulusal aracısız envestisman karşıcı 3'üncü memleket konumunda arazi alıyor. Türkiye'de 3 bin 227 İngiliz sermayeli iştirak bulunuyor.

Söz konusu devirde İngiltere'nin Türkiye'ye bütün aracısız yatırımı 12 bilyon 81 milyon doları buldu. Söz konusu tutarın çoğalması düşüncesince ayrışık teşrikimesai olanakları da değerlendiriliyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin Birleşik Krallık'a ihracatı bu senenin 9 ayında 2020'nin bire müşterek zamanına nazaran yüzdelik 35,2 artarak 9 bilyon 346 milyon 583 bin dolara yükseldi. Bu devirde Birleşik Krallık'a en aşırı otomotiv endüstrisi, apiko çul ve konfeksiyon, elektrik-elektronik, çelik, kimyasal maddeler ve mamulleri ürünleri ihraç edildi.

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (BCCT) Başkanı Chris Gaunt, mevzuya bağlı AA muhabirine icra ettiği açıklamada, İngiltere ve Türkiye'nin rastgele devir çelimli müşterek ticari ilişkiye cemaat olduğunu, dü memleket ilişkisinin aşırı derinlemesine müşterek geçmişi bulunduğunu söyledi.

Gaunt, "Son 10 yıla baktığımızda, düet ticaretimizde 2019'da müşterek noktaya genişliğinde ehemmiyetli müşterek faiz gösterdik. 19 bilyon sterlinlik düet ticarete ulaştık. Bu, şimdiye kadarki en erdemli rakam. Bunun rastgele sene derneşik artacağı düşünülüyordu. Kovid-19'dan ötürü işler az buçuk yavaşladı. Ancak demincek işler düzelmeye başladı." biçiminde konuştu.


"STA, dü memleket ortada bitmeme fail görüşmelerimizi güçlendiriyor"


Chris Gaunt​​​​​​​, pandemi çağında gerçekleşen en ehemmiyetli şeylerden birinin İngiltere ve Türkiye ortada imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması (STA) bulunduğunu belirterek, "STA, gelecekteki ticari ilişkimizi bina eylemek düşüncesince bizlere çelimli ortam sağlayıcı müşterek devamlılık anlaşmasıdır. Anlaşma, dü memleket ortada bitmeme fail görüşmelerimizi güçlendiriyor. Bu bizlere STA'yı teşmil fırsatı veriyor." dedi.

STA'nın, hâlâ müşterek tomar sahası müdahale eylemek düşüncesince 2 sene zarfında baştan mütalaa ika taahhüdü içerdiğini aktaran Gaunt, "İngiltere ve Türkiye ortada imzalanan STA, 6 ila 9 ay zarfında anlaşılan baştan mütalaa edilmeye başlanacak. Halihazırdaki sektörlerin yanı esna listede arazi takanak rüçhan sektörler anlaşılan tarım, mali hizmetler, hâlâ müşterek tomar uygulayım bilimi olacak." niteleyerek konuştu.


"Türkiye, derinlemesine vadeli planlama yapılması müstelzim müşterek ülke"


BCCT Başkanı Chris Gaunt, İngiltere ve Türkiye arasındaki düet ticaretin büyümesi düşüncesince iri punt ve gizil bulunduğunu anlatım ederek, dü ülkenin de düet ticari ilişkileri artıracağına ilişikli kararlılığının değişmez bulunduğunu söyledi.

Teknolojinin, Türk işletmeleri ile beraberce idman istedikleri esas alanlardan bir tanesi bulunduğunu vurgulayan Gaunt, Türkiye ve İngiltere'nin, hava değişikliğinin getireceği toy zorluklarla başa büyümek düşüncesince ehliyetli kurda teknolojik kapasitesi bulunduğunu kaydetti.

Gaunt, Türkiye'nin, nice teknolojik isteklendirme ve inovasyon ile aşırı aceleci ilerlediğini anlatım ederek, "Kovid-19 çağında fena Türkiye'de akıbet etap kalburüstü bulunan nice uygulayım bilimi girişimi gördük." dedi.

Türkiye'nin, derinlemesine vadeli planlama yapılması müstelzim müşterek memleket olduğuna ayraç fail Gaunt, "Türkiye'de iş masnu ait ağırbaşlı olmalısınız, varlığınızı, ağlarınızı oluşturmalısınız, kültürü, firmaların nite yapılandırıldığını anlamalısınız. Bir defa bu güvene cemaat olduğunuzda işler aşırı aceleci cereyan etmeye başlıyor." niteleyerek konuştu.


"Teknoloji ve otomotiv, dü ülkenin beraberce çalışabileceği ve envestisman yapabileceği rüçhan alanlar"


Chris Gaunt​​​​​​​, Türkiye'nin hâlâ aşırı envestisman çekeceğini belirterek, "Türkiye'ye talebin arttığını görüyoruz. Türkiye'ye Güneydoğu Asya'ya seçenek istihsal merkezi namına icra vekili İngiliz şirketlerinden de talepler alıyoruz." dedi.

Türkiye'nin, tedbir zinciri ve iç piyasa ait avantajlar sağladığına ayraç fail Gaunt, "Türkiye; istihsal kabiliyeti, güzel eğitilmiş iş gücü, büyüyen teknoloji, yetenek, altyapı, tevzi ve geri hizmet ait ehliyetli özelliklere sahip. Yani firmaların tedbir zincirlerini baştan konfigürasyon açısından şu anda neye baktıkları ile ahenkli ve Türkiye'nin banko bunda oynayacağı müşterek gösteriş var." biçiminde konuştu.

Gaunt, uygulayım bilimi ve otomotiv sektörlerinin, dü ülkenin beraberce çalışabileceği ve envestisman yapabileceği rüçhan alanlar bulunduğunu da laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler