USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İngiliz şirketler, Türkiye'yi Güneydoğu Asya'ya seçenek istihsal merkezi kendisine görüyor

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası Başkanı Gaunt, "Türkiye, henüz baş döndürücü envestisman çekecek. Türkiye'ye Güneydoğu Asya'ya seçenek istihsal merkezi kendisine icra vekili İngiliz şirketlerinden de talepler alıyoruz." dedi.

İngiliz şirketler, Türkiye'yi Güneydoğu Asya'ya seçenek istihsal merkezi kendisine görüyor
28-10-2021 12:16
İstanbul

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, İngiltere, 2002'den bu senenin ağustos ayına genişliğinde Türkiye'ye en baş döndürücü arsıulusal direkt envestisman karşıcı 3'üncü şehir konumunda arazi alıyor. Türkiye'de 3 bin 227 İngiliz sermayeli müşareket bulunuyor.

Söz konusu devirde İngiltere'nin Türkiye'ye mecmu direkt yatırımı 12 bilyon 81 milyon doları buldu. Söz konusu tutarın çoğalması düşüncesince muhtelif teşrikimesai olanakları da değerlendiriliyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin Birleşik Krallık'a ihracatı bu senenin 9 ayında 2020'nin bire müşterek zamanına nazaran yüzdelik 35,2 artarak 9 bilyon 346 milyon 583 bin dolara yükseldi. Bu devirde Birleşik Krallık'a en baş döndürücü otomotiv endüstrisi, amade çul ve konfeksiyon, elektrik-elektronik, çelik, kimyasal maddeler ve mamulleri ürünleri ihraç edildi.

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (BCCT) Başkanı Chris Gaunt, mevzuya bağlı AA muhabirine icra ettiği açıklamada, İngiltere ve Türkiye'nin gelişigüzel devir çelimli müşterek ticari ilişkiye erbap olduğunu, dü şehir ilişkisinin baş döndürücü derinliğine müşterek geçmişi bulunduğunu söyledi.

Gaunt, "Son 10 yıla baktığımızda, düet ticaretimizde 2019'da müşterek noktaya genişliğinde ehemmiyetli müşterek faiz gösterdik. 19 bilyon sterlinlik düet ticarete ulaştık. Bu, şimdiye kadarki en efdal rakam. Bunun gelişigüzel sene derneşik artacağı düşünülüyordu. Kovid-19'dan çevre işler az buçuk yavaşladı. Ancak demin işler düzelmeye başladı." halinde konuştu.


"STA, dü şehir ortada bitmeme fail görüşmelerimizi güçlendiriyor"


Chris Gaunt​​​​​​​, pandemi çağında gerçekleşen en ehemmiyetli şeylerden birinin İngiltere ve Türkiye ortada imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması (STA) bulunduğunu belirterek, "STA, gelecekteki ticari ilişkimizi bina buyurmak düşüncesince bizlere çelimli ortam sağlayıcı müşterek devamlılık anlaşmasıdır. Anlaşma, dü şehir ortada bitmeme fail görüşmelerimizi güçlendiriyor. Bu bizlere STA'yı teşmil fırsatı veriyor." dedi.

STA'nın, elan müşterek tomar piyasası engelleme buyurmak düşüncesince 2 sene ortamında baştan mütalaa ika taahhüdü içerdiğini aktaran Gaunt, "İngiltere ve Türkiye ortada imzalanan STA, 6 ila 9 ay ortamında mahsus baştan mütalaa edilmeye başlanacak. Halihazırdaki sektörlerin yanı esna listede arazi ilişki rüçhan sektörler mahsus tarım, mali hizmetler, elan müşterek tomar uygulayım bilimi olacak." diyerek konuştu.


"Türkiye, derinliğine vadeli planlama yapılması müstelzim müşterek ülke"


BCCT Başkanı Chris Gaunt, İngiltere ve Türkiye arasındaki düet ticaretin büyümesi düşüncesince şişman okazyon ve gizil bulunduğunu tabir ederek, dü ülkenin de düet ticari ilişkileri artıracağına değgin kararlılığının kesme bulunduğunu söyledi.

Teknolojinin, Türk işletmeleri ile baş başa idman istedikleri esas alanlardan birisi bulunduğunu vurgulayan Gaunt, Türkiye ve İngiltere'nin, hava değişikliğinin getireceği acemi zorluklarla başa genişlemek düşüncesince ehliyetli kurda teknolojik kapasitesi bulunduğunu kaydetti.

Gaunt, Türkiye'nin, nice teknolojik isteklendirme ve inovasyon ile baş döndürücü çabuk ilerlediğini tabir ederek, "Kovid-19 çağında gürbüz Türkiye'de sonuç etap güzel bulunan nice uygulayım bilimi girişimi gördük." dedi.

Türkiye'nin, derinliğine vadeli planlama yapılması müstelzim müşterek şehir olduğuna ayraç fail Gaunt, "Türkiye'de iş masnu üzerine ağır olmalısınız, varlığınızı, ağlarınızı oluşturmalısınız, kültürü, kuruluşların elbette yapılandırıldığını anlamalısınız. Bir defa bu güvene erbap olduğunuzda işler baş döndürücü çabuk akıntı etmeye başlıyor." diyerek konuştu.


"Teknoloji ve otomotiv, dü ülkenin baş başa çalışabileceği ve envestisman yapabileceği rüçhan alanlar"


Chris Gaunt​​​​​​​, Türkiye'nin elan baş döndürücü envestisman çekeceğini belirterek, "Türkiye'ye alakanın arttığını görüyoruz. Türkiye'ye Güneydoğu Asya'ya seçenek istihsal merkezi namına icra vekili İngiliz şirketlerinden de talepler alıyoruz." dedi.

Türkiye'nin, tedbir zinciri ve iç alışveriş üzerine avantajlar sağladığına ayraç fail Gaunt, "Türkiye; istihsal kabiliyeti, güzel talimli iş gücü, büyüyen teknoloji, yetenek, altyapı, üleştirme ve geri hizmet üzerine ehliyetli özelliklere sahip. Yani kuruluşların tedbir zincirlerini baştan konfigürasyon açısından şu anda neye baktıkları ile mevzun ve Türkiye'nin banko bunda oynayacağı müşterek gösteriş var." halinde konuştu.

Gaunt, uygulayım bilimi ve otomotiv sektörlerinin, dü ülkenin baş başa çalışabileceği ve envestisman yapabileceği rüçhan alanlar bulunduğunu da laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler