USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiliz monarşisinin en levent boylu müddet hükümdarlık muntazır dünkü hükümdarı: Kral 3. Charles

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 70 sene devam eden tahtta kalma rekoru, iri oğlu Charles'ın da "İngiltere'de en etraflıca müddet hükümdarlık gözleyen varis" bulunmasına sebep oldu.

İngiliz monarşisinin en levent boylu müddet hükümdarlık muntazır dünkü hükümdarı: Kral 3. Charles
09-09-2022 16:03
Londra

Prens Charles, anası Kraliçesi Elizabeth'in ölümünün peşi esna 73 yaşlarında kara kara tahta geçerek "İngiltere Kralı" oldu.

Kraliçe 2. Elizabeth ve benzeri Prens Philip'in 4 çocuğundan en büyüğü bulunan İngiltere'nin dünkü kralı,14 Kasım 1948'de Buckingham Sarayı'nda dünyaya geldi.

Kraliçe 2. Elizabeth’in vefatının peşi esna başlamış bulunan 'Londra Köprüsü Operasyonu'nun detaylarıİngiliz basını manşetlerini Kraliçe Elizabeth'e ayırdı

Kral 6. George’un 1952'de ölüm etmesinin peşi esna Kraliçe Elizabeth'in kara kara tahta çıkmasıyla birlik ismi Charles Philip Arthur George olan, Kraliçe'nin en şişman oğlu, şimdi 3 yaşlarındayken tahtın geçmiş sıradaki varisi oldu.

Annesi Kraliçe Elizabeth ve babası Prens Philip, hususi öğretmenler kabilinden eğitilen tahtın eski varislerinin aksine, oğullarının okula gitmesi gerektiğine değişmeyen verdi. Böylece Kraliyet ailesi üyelerinin derinlemesine seneler süresince örgün tedrisat dışındaki tutulması uygulamasına da akıbet verildi.

Charles, geçmiş şekilde başşehir Londra'nın batısındaki Hill House School'da terbiye bilimi bilimi gördü.

Daha sonradan Charles, babası Philip'in de okuduğu, İskoçya'da kavi ve güçlü disipliniyle bildik leyli ekol Gordonstoun'a gönderildi. Sonraki senelerde bu okulda zorbalığa uğradığını kail ve burada geçirdiği vakti "cehennem" şekilde nitelendiren Charles, borda bordaya müddet de Avustralya'da terbiye bilimi bilimi aldı. 1970'de Cambridge'deki Trinity College'da darülfünun eğitimini bütünleyen Prens, tahtın geçmiş darülfünun diploması düzlük varisi oldu.

Galler Prensi olmaya hazırlanırken Charles, 1969'da Wales University College'da Galler vakti ve dili dair borda bordaya sene terbiye bilimi bilimi aldı. Charles, mezuniyetinin peşi esna hem Kraliyet Hava Kuvvetleri aynı zamanda Kraliyet Donanması'nda iktisap etmek şartıyla İngiliz ordusunda 7 sene fariza yaptı.

Diana ile düğününü milyonca insanoğlu deli dolu yayından izledi

Prens Charles, 1977 yılının münteha teşrin ayında tahtın sıradaki varisleri bulunan Prens William ve Prens Harry'yi dünyaya getirecek bulunan Leydi Diana ile tanıştı.

Diana, babasının "Kont" unvanına ehil olması dolayısıyla 1975 senesinde "Leydi" unvanını düzlük ve esasında Kraliyet Ailesi ile bağı bulunan borda bordaya ad bulunmasına karşın ilerleyici senelerde ailenin güçlü ve murakıp yapısına dirlik ihtimal de geçmiş ağırbaşlı kaba duruşu sergiledi ve halktan da şişman dayanak gördü.

Prens Charles, Diana ile 29 Temmuz 1981'de Aziz Paul Katedrali'nde evlendi. Çiftin düğününü evren çapında milyonlarca insanoğlu deli dolu yayından izledi. Diana, kalabalıkları etkileyen cazibesi, iyicil ve aktivist kimliğiyle dünyanın ciharıyek indinde aşırı sevildi.

Charles ve Diana'nın evliliğinden, 21 Haziran 1982'de Prens William ve 15 Eylül 1984'te Prens Harry dünyaya geldi.

Çalkantılı geçmiş evliliği

Çiftin evliliğindeki problemlerin medyaya da yansımasıyla Prenses Diana nispeten emekli eyyam geçirdi.

Dönemin İngiliz medyasında sıkıntılı çelim sahibi bulunan tabloid gazetelerinin paparazzi muhabirlerinin, senelerce kenar kapmaca oynayarak az şimdi dem aldırmadığı Diana'nın ölümü de gine paparazzilerin amansız kovalamacası dolayısıyla olacaktı.

Diana, 1994'te BBC'ye verdiği borda bordaya röportajda, Charles'ın şimdi sonradan birlikteliği bulunduğunu ikrar etmiş bulunduğu Camilla Parker Bowles'a atıf yaparak "Biz, bu evlilikte üç kişiydik." ifadesini kullandı. Araları devir içinde borda bordaya güzel oluşturulan çift, 1996'de yöntemince boşandı.

Prenses Diana, boşandıktan tahminî borda bordaya sene sonradan 31 Ağustos 1997'de Paris'te paparazzilerden kaçarken geçirdiği gidiş geliş kazasında yaşamını kaybetti.

Charles, derinlemesine süredir birlikteliği mevcut Camilla ile 9 Nisan 2005'te evlendi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tahttaki 70'inci sene dönümüne bağlı paylaşmış bulunduğu mesajında, oğlu Charles kral olduğunda, benzeri Camilla'nın "kraliçe" olmasını istediğini belirtti.

İklim değişikliğinin önüne devrolmak düşüncesince icraat yaptı

Charles, görüşlerini halkoyu uğrunda tartışmayı reddeden annesinin aksine, hava değişikliği, yeşil erke ve seçenek tababet şartıyla mevzularda makaleler yazdı ve konuşmalar yaptı.

Tropikal ormanların korunması amacıyla internette kampanya başlatan Charles, acele hisse senedi çağrısında bulundu.

"MySpace" adlı sitede gösterilen 90 saniyelik klipte, Charles, hava değişikliğiyle savaş edilmesi ve ormanların namevcut edilmesinin önüne geçilmesi düşüncesince Tibetlilerin ruhani önderi Dalay Lama, adlı sanlı topçu Pele ve Amerikalı oyuncu Harrison Ford'la beraberce arazi aldı.

Modern Britanya'yı şimdi dobra özümleme etmeyi amaçlıyor

Charles, Kraliyet mensuplarının sayısını azaltmayı, harcamaları kısmayı ve "modern Britanya'yı şimdi dobra özümleme etmeyi" amaçladığını söylemişti. Ancak diş fırçasına kit zehretmek düşüncesince borda bordaya yardımcısı bulunduğu iddiaları, tenkit oklarını namına çevirmişti.

İngiltere'nin aşırı aydın ve kült çeşitliliğine ehil olmasından ötürü Charles, kara kara tahta çıkarsa "çok inançlı" borda bordaya yan töreni düzenleneceğinin sözünü vermişti.

2018'de gösterilen "Prens, Oğul ve Varis" (Prince, Son and Heir: Charles at 70) adlı belgeselde Charles, Galler Prensi olmanın kral olmaktan değişik bulunduğunu belirterek kral şekilde siyasete engelleme edemeyeceğini ve bu mevzuda konuşamayacağını dile getirmişti.

Hayırseverlik işlerinin yanı esna suluboya gösterici özne Charles, aralarında bebek öykülerinin de bulunduğu, "The Old Man of Lochnagar", "Harmony: A New Way of Looking at Our World" ve "The Prince's Speech: On the Future of Food" kitaplarının da yazarı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler