USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İneklerini satarak, 12 yılda 5 kıtada 37 ülke ve 86 şehir gezdi

Şırnak'ın Balveren beldesinde çiftçilikle geçinen Feyzullah ve Taybet Artuç çifti, dünyayı geziyor.

İneklerini satarak, 12 yılda 5 kıtada 37 ülke ve 86 şehir gezdi
26-10-2021 14:39

5 bebek sahibi Feyzullah ve Taybet Artuç çifti, 12 yıl ilk Suriye, Irak, İran kabil benzeyen devletler ile evren turuna başladı.

Daha sonradan rotayı genişleten Feyzullah ve Taybet Artuç, 12 yılda 5 kıtada 37 ülke ve 86 şehir gezdi. Feyzullah ve Taybet Artuç çifti, gittikleri devletlerde yerel giysilerle hem halay çekip aynı zamanda geziyor.

Her yıl 2-3 buzağı satarak yolculuk parası çıkardıklarını tamlayan Feyzullah Artuç, “Amacım dünyayı görmek, kullanıcılarını tanımak, ecnebi gönül ve dilleri bilmek, devletlerin hayat tarzları, içtimai ve konuşu durumları, hile türü ve coğrafi konumlarını bellemek istedik. Bunda da nadim değiliz. Tekrar dünyaya gelsem, yeniden gezerim. Biz ilk Türkiye'yi gezdik. İnsan gezdikçe evren daralıyor. İnsanın ufku açılıyor. Sonra bitişik devletleri gezmeye başladık. Sonra sebep ırak devletlere gitmeyelim dedik. Aslında etraflı dünyayı gezmeyi amaçlıyoruz. Gelecek yıl Amerikan vizesine başvuracağım. Bu dü buzağı baharda satsam, 10 binden alçak satmam. 10 bin zait 10 bin şimdi tığ ferah ferah ecnebi müşterek ülkeye gidebiliriz. Biz gelirimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Biz çiftçiyiz, öz emeğimizle geçimimizi sağlıyoruz. Biz öz yerel giysilerimiz ile genel anlamda gezdik. Bu da şahısların takdirini de çekti. Biz gittiğimiz devletlerde halay çektiğimizde yurttaşlar bizleri izliyordu” dedi.

Melih Yiğit
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler