USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

IMF, Ukrayna'daki savaşın global tutum üstünde 'ağır' tesiri olabileceği dair uy

IMF, Ukrayna'da bitmeme fail harp ve ilişik yaptırımların global iktisat üstünde "ağır" müşterek tesiri olacağını belirterek, Ukrayna'nın 1,4 bilyon dolarlık aceleci finansman talebinin en er doğacak hafta değerlendirilmesinin beklendiğini bildirdi.

IMF, Ukrayna'daki savaşın global tutum üstünde 'ağır' tesiri olabileceği dair uy
06-03-2022 02:29
Washington DC

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF), meydana getirilen açıklamada, fonun yürütme kurulunun Kristalina Georgieva başkanlığında toplandığı ve Ukrayna'daki savaşın hesaplı tesirleri ile etkilenen devletler düşüncesince mümkün çabuk nakdî yardımın görüşüldüğü belirtildi.

Ukrayna'daki savaşın ülkenin fiziki altyapısına şişman zararlar verdiğine dikkati çekilen açıklamada, bitişik devletlere 1 milyondan müşterek tomar sığınmacı dalgasına ve Rusya'ya müteveccih benzeşim yepyeni yatırımların açıklanmasına sebep yer aldığı aktarıldı.

Açıklamada, "Durum enine boyuna değişebilir ve görünüş yılgı belirsizliğe naşir olsa da hesaplı neticeler şimdiden aşırı ciddi." değerlendirmesi toprak aldı.

"Çatışma tırmanırsa, hesaplı dokunca hâlâ da yıkmacı olacaktır"

Buğday ve öteki tahıllar karışma iktisap etmek gibi erke ile mal fiyatlarının yükseldiğine ayraç edilen açıklamada, bunların tedbir zinciri kesintileri ve Kovid-19 salgınından toparlanmadan meydana gelen enflasyonist baskılara katkıda bulunmuş yer aldığı anlatım edildi.

Açıklamada, eder şoklarının topu topu dünyayı etkileyeceği vurgulanarak, "Çatışma tırmanırsa, hesaplı dokunca hâlâ da yıkmacı olacaktır." ifadesi kullanıldı.

IMF'nin açıklamasında, Rusya'ya müteveccih yaptırımların da toptan iktisat ve saygınlık piyasaları üstünde ehemmiyetli tesirleri olacağına dikkati çekildi.

Birçok ülkede krizin hem pahalılık bununla beraber hesaplı çalışkanlık üstünde aksi müşterek beklenmeyen yarattığı tamlanan açıklamada, mülk politikası otoritelerinin makul tepkileri düzenlemek düşüncesince küsurat arsıulusal fiyatların evcil enflasyona geçişini cankulağı izlemesinin gerekeceği vurgulandı.

Ukrayna'nın finansman talebi en er doğacak hafta değerlendirilecek

Açıklamada, maliye politikasının küsurat hayat maliyetlerini dengelemeye asistan iktisap etmek düşüncesince en savunmasız bölük halklarını desteklemesinin gerekeceği ve krizin yöntem ortamını hâlâ da kompleks bir duruma getirmiş yer aldığı anlatım edildi.

Ukrayna'da hesaplı zararın küçümsenmeyecek seviyede yer aldığı kaydedilen açıklamada, "Bu etapta finansman gereksinimlerini birlik yerine görmek aşırı mütekait olsa da Ukrayna'nın başlıca toparlanma ve baştan nesir maliyetleriyle huzur karşıya kalacağı şimdiden açık." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Ukrayna'nın IMF'nin Hızlı Finansman Aracı kapsamında 1,4 bilyon dolarlık acele gidiş finansmanı istem ettiği, bu ilginin kıymetlendirilmek gibi en er doğacak hafta yürütme kuruluna iletilmesinin beklendiği aktarıldı.

IMF, Moldova makamlarıyla da finansman seçeneklerini görüşüyor

Rusya'ya müteveccih yaptırımların ise ülkenin mülk birimini ve nakdî sistemini beslemek düşüncesince arsıulusal rezervlere erişimini başlıca halde kısıtlayacağı tamlanan açıklamada, Rusya'nın bankacılık sistemine müteveccih arsıulusal yaptırımların ve müşterek paradigma bankanın SWIFT'ten çıkarılmasının Rusya'nın dış satım ödemelerini alma, dış alım ödemelerini ika ve hudut ötesi nakdî işlemleri realizasyon yeteneğini ehemmiyetli seviyede bozmuş yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bu yaptırımların birlik tesirini derpiş etmek düşüncesince daha aşırı er olsa da dünya malı fiyatlarında ve rublenin mesabesinde şimdiden acı müşterek azalış gördük." ifadesi toprak aldı.

Ukrayna ve Rusya ile aşırı andıran hesaplı bağları bulunan devletlerin başta "kıtlık ve bildirme kesintileri riski" altında olduğuna dikkati çekilen açıklamada, Moldova'nın bulunan krizin maliyetlerini karşılamaya asistan olması düşüncesince bulunan IMF destekli programının genişletilmesini ve baştan düzenlenmesini istem ettiği, IMF'nin Moldova makamlarıyla alternatifleri çalışkan yerine görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Devam fail harp ve ilgilendiren yaptırımların toptan iktisat üstünde başlıca müşterek tesiri olacaktır." değerlendirmesine toprak verildi.

IMF'nin gelişen vaziyeti değerlendirmeye bitmeme edeceği tamlanan açıklamada, fonun arsıulusal ortaklarıyla andıran teşrikimesai içre gerektiğinde unsur devletlere yöntem tavsiyesi, nakdî dayanak ve fen iane sağlayacağı kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler