USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İletişim Başkanı Altun: Türkiye ve Libya birilerinin semt hakkında icra ettiği hesapları bozmuştur

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye ve Libya, birilerinin semt karşı meydana getirdiği hesapları bozmuştur ve zat çıkarları doğrultusunda gerçek oyunlarını kurmuştur." dedi.

İletişim Başkanı Altun: Türkiye ve Libya birilerinin semt hakkında icra ettiği hesapları bozmuştur
23-12-2022 17:07
Trablus

Altun, Libya Ulusal Birlik Hükümeti İletişim ve Siyasi İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Velid Ammar Muhammed el-Lafi'nin davetlisi şekilde geldiği Libya'nın başkenti Trablus'ta İletişim Forumu'na katıldı.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin açılışını meydana getirdiği forumda mütekellim Altun, arkadaş ve ahi diyar Libya'da bulunmaktan ve hakeza vahit foruma katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Libya ve İslam dünyasıyla ilişkileri güçlendirmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Bugün global görünüme bakılınca etraflı bölgelerde vahit belirsizliğin, istikrarsızlığın bilgili bulunduğunun görüldüğüne ayraç fail Altun, rastgele vahit noktadaki çatışma, savaş, buhran ve ya salgının direkt ve endirekt sonuçlarıyla dünyanın en ücra yerlerini bile etkilediğini belirtti.

Bu etkilerin siyasi, diplomatik, ekonomik, maşeri ve insanca boyutlarda ortaya çıktığını dile getiren Altun, insanlığın bugün değme bölgede muvazene ve öngörülebilirlik arayışı ortamında bulunduğunu kaydetti.

Altun, "Elbette bu arayış şayet doğruluk olmazsa, şayet realite Şayet olmazsa ne olursa olsun cevapsız kalır. Karşı karşıya kalınan saha okumalara kalıcı, etkili, hesaplı ve işlevsel analizör istihsal etmek belkili olmayacaktır. İşte hakeza vahit devirde kılıç Türkiye şekilde lehçe krizler ve global ihtilaflar karşısında gerçekçi, ahlaki, insanca ve içtenlikli hal yaklaşımları ortaya koymaya çalışıyoruz. Tüm olanak ve yeteneklerimizi bu doğrultuda kullanıyoruz." niteleyerek konuştu.

Bu global kapalılık çağlarında Türkiye'nin vahit muvazene adası şekilde öne çıkarken, ayrımsız sürede istikrarlaştırıcı vahit kuvvet şekilde arsıulusal bölgede kendisini konumlandırdığını vurgulayan Altun, Türkiye'nin ulusal hafriyat ve çıkarlarını koruyan, ülkenin güvenliğini takviye fail adımları arka arkaya atarken, ayrımsız sürede yürüttükleri sulh diplomasisiyle lehçe ve global sorunlara hal önerileri sunduklarını belirtti.

"Bölgemizde ve hepsi dünyada vahit dirlik iklimi kurmak düşüncesince çabalıyoruz"

Rusya-Ukrayna cenginde en esasen bu yana krizin büyümemesi düşüncesince çaba gösterirken üçüncü devletlerin beyin dışı etap ve söylemlerle ateşi körüklemelerinin karşısında durduklarının altını çizen Altun, bu süreçte hem Rusya hem de Ukrayna liderleriyle görüşebilen biricik liderin Cumhurbaşkanı Erdoğan bulunduğunu aktardı. Bunun da kendisinin ve Türkiye'nin bünye etmiş bulunduğu güvenin işareti olduğuna dikkati çekici Altun, bu emniyet sonucunda Rusya ve Ukrayna'yı Türkiye'de araştırma masasında buluşturmayı başardıklarını söyledi.

Altun, savaşçı tarafların vahit araya getirilmiş bulunduğu İstanbul sürecinin, dü diyar ortada sulh görüşmeleri düşüncesince en ülküsel döşeme olma hususi durumunu hala korunum ettiğini bildirdi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki tutsak takasının da gine Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde, Türkiye arabuluculuğunda gerçekleştiğini anımsatan Altun, şöyleki bitmeme etti:

"Biz tabii ve hoppadak dü diyar ortada diplomatlık kanallarının işletilmesiyle değil, bu savaşın hepsi dünyayı etkileyen endirekt sonuçlarının çözümüyle de yakından ilgilendik. Savaş sürecinde Ukrayna ve Rusya'dan hububat sevkiyatının durmasıyla oluşan global besin krizi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dü diyar lideriyle yaklaşan temasları sonucunda imzalanan hububat koridoru anlaşmasıyla çözüldü. Tahıl koridorundaki tıkanıklıkların aşılmasını ve anlaşmanın süresinin uzatılmasını da gine Türkiye sağladı. Avrupa'dan Afrika'ya global çapta oluşan besin krizini halletmek düşüncesince ülkemizin ortaya koyduğu içtenlikli gayretler hamdolsun başarıya ulaştı ve bu gayretin sonuçlarından de hepsi evren yararlanma etti. Şimdi istiyoruz ki bundan imdi fazla, az ümranlı devletler yararlanma etsin. Ülkemiz gine bu savaşın etken bulunduğu erke krizinin çözümüne de ulama sunarak, istikrarlaştırıcı rolünü sürdürmeye bitmeme edecek.

Görüldüğü üzere, öncelikleri hoppadak öz asayiş ve refahları olanların aksine, kılıç Türkiye şekilde alanımızda ve hepsi dünyada vahit dirlik iklimi kurmak düşüncesince çabalıyoruz. Elbette Sayın Cumhurbaşkanımızın izlemsel liderliği bu süreçte baş döndürücü ehemmiyetli olanaklar sağlıyor."

Türkiye'nin bu yararlı tutumunu deminden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuyla perçinlediklerini dile getiren Altun, "Türkiye Yüzyılı'nın ülkemiz, bölgemiz ve evren düşüncesince barışın, güvenin, istikrarın ve huzurun yüzyılı durumuna gelmesi düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

"Batılı koloni sistemi çağdaş zamanın adaletsizliklerinin gerçek kaynağıdır"

Gerek global Kovid-19 salgınının lazım Rusya-Ukrayna savaşının, global belirsizlikleri derinleştirdiğini ve arsıulusal sistemin eksikliklerini gine çağ yüzüne çıkardığını tamlayan Altun, insanlığın kaderinin kuma bulunduğu gerçeğini vahit el imdi yayınlayan bu olaylar karşısında, kimi devletlerin hoppadak kendisini düşünen ve ya realist sıfır yaklaşımlar sergilemelerinin sorunları imdi da çetrefil bir duruma getirdiğini söyledi.

Gelinen benek bakımından Batı'nın kendini merkezi ve imtiyazlı vahit pozisyona yerleştirerek tasarım etmiş bulunduğu arsıulusal sistemin, bugün karşılaşılan problemlerin deposu bulunduğunu gördüklerini tabir fail Altun, "Batılı koloni sistemi çağdaş zamanın adaletsizliklerinin gerçek kaynağıdır. Gelinen benek bakımından kılıç Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de ayrıca Libya'da rastgele vahit halde yaşanmış bulunan problemlerin istikrarsızlığın kaynağına baktığımızda Batı'nın hesaplarıyla karşılaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Altun, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Batı merkezli evren görüşü üstüne mensur edilen global nizama itiraz fail değme diyar ne eyvah ki idrak operasyonlarıyla, dezenformasyon kampanyalarıyla susturulmaya çalışılıyor ve ya yıldırı örgütleriyle, politikacı ve maşeri dengesizlik dalgalarıyla, hesaplarıyla maksut çizgiye istifa etmek isteniyor. Türkiye bu kötü huylu hesaplara, politik mühendislik çabalarına, dezenformasyonlara en vahit tomar verilen artan devletlerin başlangıcında geliyor. Aynı halde Libya devleti ve halkı da gine Türkiye-Libya ilişkileri de bu dezenformasyon kampanyalarından, bu saldırılardan nasibini alıyor. Çünkü Türkiye ve Libya, birilerinin semt üstüne meydana getirdiği hesapları bozmuştur ve öz çıkarları doğrultusunda gerçek oyunlarını kurmuşlardır. Hamdolsun Libyalı kardeşlerimiz, nazar boncuğu adımında duyurulmayan ajandası sıfır Türkiye'nin niyetinin içtenlikli bulunduğunu yoğun şekilde dobra biliyorlar. Birlikte tarihi, coğrafi, siyasi, askeri, konuşu ve kültürel bağlarımızı güçlendiren adımları arkası peşine atıyoruz. Bu kuma kâm ve kararlılıkla ülkelerimiz arasındaki işbirliğine ve dayanışmaya, bölgemizdeki istikrara ve huzura kasteden nazar boncuğu girişime vesile vermeyeceğiz."

Altun, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkı şekilde artık da Libya'nın ve Libyalıların indinde olmayı sürdüreceklerini söyledi.

İslam dünyası ile ilişkilere, hukuka da şişman vahit duyarlık gösterdiklerini tabir fail Altun, İslam ümmetinin aktüel sorunlarının çözülmesi ve işbirliklerinin güçlendirilmesi düşüncesince ulama sunmaya bitmeme edeceklerini bildirdi.

Bu kapsamda, değme bölgede bulunduğu az daha iletişim, komünikasyon araçları ve haberleşme dalında da ilişkileri geliştirme, ilerletme gayesinde olduklarını dile getiren Altun, güzeşte ilk teşrin ayında İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Konferansı devre başkanlığını Suudi Arabistan'dan devraldıklarını, üstlendikleri şişman sorumlulukla enformasyon, komünikasyon araçları ve komünikasyon dalında vahit emekleri derinleştirecek ve geliştirecek vahit yaklaşım ortamında olacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Konferansı'nda ikrar edilen İstanbul Deklarasyonu ile dezenformasyon ve İslamofobiyle savaşım açısından enikonu eleştiri kararlar aldıklarına ayraç ederek, "İstanbul Deklarasyonu'nda dezenformasyonla kesinlikle savaşım edileceğinin indinde Filistin davasına bulunan bağlılığımızı da konfirmasyon ettik. Buradan da Filistin davasına bulunan bağlılığımızın vahit el imdi altını çizerek vurguluyorum." dedi.

"Dijital yıldırı ve sayısal emperyalizme koltuk kuma savaşım yürütmeliyiz"

Bugün ad haklarını, maşer huzurunu, ulusal güvenliği, lehçe ve global barışı erek saha melez ve karmaşa dünkü çocuk tehditlerle koltuk karşıya olunduğunu özetleyen Altun, hakikatin engel arkasına itilmeye çalışmış bulunduğu bu çağın, "Hakikat Ötesi" (Post Truth) şekilde adlandırıldığını kaydetti.

Böyle vahit çağda koltuk karşıya kalınan ehemmiyetli vahit sınamanın da komünikasyon teknolojilerinin kötü huylu amaçlar düşüncesince kullanılmasından kaynaklandığına ayraç fail Altun, dijitalleşmenin ve dünkü teknolojilerin sunmuş bulunduğu olanakları bir takım iğrenç odakların dezenformasyon, müsvedde kampanyası, bulaşık operasyonu, tiksinti söylemi, yıldırıcılık propagandası ve ya sayısal müstebitlik az daha tahripkâr ameliyat düşüncesince kullandığını, birilerinin fark isteye realite krizi çıkardığını söyledi.

Bu realite krizinin siyasetten topluma, kültürden iş hayatına medyaya baş döndürücü enli alanlara bulaşma ettiğine dikkati çekici Altun, şunları kaydetti:

"Hakikatin en vahit tomar zedelendiği mecralar şekilde da bugün maşeri komünikasyon araçları platformları karşımıza çıkıyor. Kendilerini pazarladıkları denli özgürlükçü ve etkisiz sıfır bu platformlar, sayısal faşizmden, sayısal terörizmden bulaşık operasyonlarına denli sert baş döndürücü kötü huylu faaliyetin yatağı, ortamı durumuna mevrut durumda. Son günlerde 'Twitter ifşaları' şekilde ortaya çıkan belgeler, bu platformun muhteva silme, engelleme, duyurulmayan sıkı denetim ve ya matematik metres az daha kararlarda ne denli keyfi, ne denli ideolojik davrandıklarını vahit el imdi ortaya sermiş oldu.

Sözde tabir özgürlüğünde meslek açtığını tez fail Twitter'ın muhteva politikalarının ortaklık yönetimiyle ve ya çıkarlarıyla elverişsiz düşenlere koltuk vahit tabanca şekilde kullanıldığına şehadet ettik.

Aynı halde söz gelişi Twitter'ın Pentagon'un online ruh bilimsel harekat kampanyasına kesinlikle iane etmiş bulunduğu de bu akıbet süreçte yayma oldu. Burada vahit çark mevcut ve bu şöyleki işliyor. Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ayrışık zamanlarda Twitter'a 'belirli mesajları ulaştırmak düşüncesince kullandıkları' Arapça dilindeki hesapların listelerini gönderiyor. Twitter yetkilileri ayrımsız çağ CENTCOM'un bildirdiği hesapları şikayetlere koltuk himaye sağlayıcı parafin listeye almaktadır ve bunlara musaddak matematik muamelesi yapıyor. Bu hesaplar İran'dan Yemen'e, Afganistan'dan Irak ve Suriye'ye nice diyar aleyhinde Amerika'nın askeri öncelikleri, çıkarları çerçevesinde kesif pıtrak tweetler atıyorlar. Bunları sözüm ona etkisiz vahit platformda yapıyorlar. Twitter'ın yanı esna Facebook özellikle iktisap etmek az daha vahit baş döndürücü pratikte Amerika askerlerinin duyurulmayan yaymaca ot ortaya çıkmak durumda. Bu noktada şu suali sormamız durumunda evet niteleyerek düşünüyorum. Amerikan ordusunun ruh bilimsel bulaşık operasyonlarına olanak tanımış bulunduğu ve saha açmış bulunduğu belgeleriyle ortaya çıkan maşeri komünikasyon araçları platformlarının hala tarafsızlığından, bağımsızlığından bahsedilebilecek miyiz? Yine gördük ki Twitter direkt devletlerin iç siyasetlerine karışan oluyor, halkların iradesini hiçe sayan politik mühendislikler yapabiliyor. Türkiye'ye koltuk söz gelişi yıldırı propagandası karşılayıcı hesaplara müteveccih nazar boncuğu etap atmayan Twitter'ın bu uygulamaları, tekme standardın ötesinde sistemli dezenformasyondur, ideolojik vahit yönlendirmeyle akıntı edildiğinin açıkça ve belirgin delilidir. Bu keyfiliğin ve kaide tanımazlığın kişiler, toplumlar ve devletler açısından ağır tehditler oluşturduğu baş döndürücü açıktır. Tüm bunların bitaraflık kisvesi altında yapıldığı da vahit gerçektir. Bunun ismi bitim sayısal faşizmdir, sayısal terörizmdir."

Altun, fiili yıldırı saldırılarından kesinlikle devletleri vatandaşları destek iktisap etmek gerekiyorsa ayrımsız halde sistemli idrak operasyonlarından, dezenformasyondan, sayısal terörden, sayısal faşizmden de destek iktisap etmek gerektiğini, bu sayısal emperyalizme koltuk baştan sona baş başa kuma vahit savaşım yürütülmesi icap ettiğini bildirdi.

"Ülkemiz, bölgemiz ve adamlık düşüncesince hakikati savunmaya, hakikati söylemeye bitmeme edeceğiz"

Türkiye şekilde koltuk karşıya kaldıkları tehditlere müteveccih hukuki, siyasi, diplomatik ve ya askeri boyutun indinde komünikasyon cephesinde de şişman vahit savaşım verdiklerini vurgulayan Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı şekilde Türkiye'nin iletişimini bütünlüklü, baş döndürücü cepheli ve sürdürülebilir vahit kurumsal yapıda yürüttüklerini kaydetti.

Başkanlığın emekleri ve Türkiye İletişim Modeli kendince bilgelik verici Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" mottosuyla bayraktarlığını meydana getirdiği realite mücadelesini komünikasyon boyutunda sürdürdüklerini tabir etti.

Türkiye aleyhine düzenleme planlı sert baş döndürücü dezenformasyon kampanyasını işlevsiz kılmayı başardıklarını özetleyen Altun, şunları kaydetti:

"Türkiye İletişim Modelimizi, bu bölgede geliştirdiğimiz sığa ve tecrübeyi, dostlarımızla paylaşmaya hazırız. Uluslararası bölgede yaşanmış bulunan buhran ve belirsizlikler karşısında baş döndürücü imdi güçlü, baş döndürücü imdi dayanabilen vahit arsıulusal camianın yapımı hesabına arkadaş ve ahi ülkelerle komünikasyon dalında işbirlikleri hazırlamaya açığız. Biz anca inanıyoruz ki realite değme devir kazanacak, dünyayı realite kurtaracak. Biz realite düşüncesince mücadelemizi sonuna denli sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye İletişim Modelinin, kişilerin malumat ikrar etme hakkını değme şeyin üzerinde tutan, realite odaklı dünkü vahit komünikasyon anlayışı arayışının vahit ürünü bulunduğunu belirtiyor. Cumhurbaşkanımız bu modelin gayesini de 'hakikat dairesi içerisinde el erki ve arsıulusal hukuktan kuvvet saha vahit komünikasyon anlayışını hem müdafaa etmek hem de pratikte bünye etmek' şekilde açıklıyor. Biz de bu doğrultuda ülkemiz, bölgemiz ve adamlık düşüncesince hakikati savunmaya, hakikati söylemeye bitmeme edeceğiz. Hakikatin bilgili bulunduğu vahit komünikasyon ortamının inşasına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz."

İletişim Başkanı Altun, konuşmasının arkası esna Libya Başbakanı Dibeybe ile toplu tartışma kapsamında hesaplı zanaat sergisini gezdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler