USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İHA Muhabiri Mustafa Uslu, ‘Yılın kahraman habercisi’ ödülüne layık görüldü

Bağcılar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi çeşidinden planlı ‘Haber Kameramanları' ödülleri sahiplerini buldu. Törende İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Kocaeli'deki gümrüksüz çiftliğinin yadımlama çalışmalarını görüntülediği düşüncesince zede

İHA Muhabiri Mustafa Uslu, ‘Yılın kahraman habercisi’ ödülüne layık görüldü
10-01-2022 23:53

Siyaset, iş, sanat, spor ve iletişim araçları dünyasının ehemmiyetli isimlerinin ağırlandığı programda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü coşkuyla kutlandı. Bağcılar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle, darülfünun öğrencilerinin anketle belirlediği 2021 senesinde yayınlanmış, hafızalarına arazi etmiş istihbarat ile sütun ve monitör dünyasından uyanıklık çekici adlardan doyurmak bulduklarına oy verdi. Ankette öne çıkan adların taltif etmek düşüncesince ‘Haberin Kahramanları' isminde ödül töreni düzenledi. Törende İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Kocaeli'deki gümrüksüz çiftliğinin katabolizma çalışmalarını görüntülediği düşüncesince zedelenmek edilen İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu senenin en kahraman habercisi ödülüne, Türkiye Gazetesi Ekonomi Müdürü Canan Eraslan ise senenin en doyurmak avrat tutum gazetecisi ödülünü layık görüldü.

“Çirkin bir saldırıya uğradı”

Törende mütekellim Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Öncelikle gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlama ediyorum. Bağcılar Belediyesi olarakta bu sene 2'ncisini yapmış olduğumuz ‘Haberin Kahramanları' ödül töreninde bu gece ezanı birlikteyiz. mükafat ilişki tamamı gazetecileri kutlama ediyorum. Zor şerait altında akilane habere iktiran etmek düşüncesince bir savaş içerisindeler. İHA Muhabiri Mustafa Uslu, Lütfü Türkkan'ın çiftçiliğini görüntülerken de bitik bir saldırıya uğradı. O da bu gece ezanı burada ödülünü almış oldu. Ben namına esasen önceki olsun dileklerimi iletiyorum. Bir henüz nazar boncuğu muhabir arkadaşımın da hakeza bir saldırıya sunulan kalmamasını dilek ediyorum” dedi.

“Gönül isterdi ki iyi yaptığımız haberlerle ödül alabilmek”

Ödül töreninden sonradan konuşarak saldırıdan sonradan yüzünde iz kaldığını kail İhlas Haber Ajansı Kocaeli Muhabiri Mustafa Uslu, “Benim düşüncesince aşırı iyi bir duygu. Bu mesleğe önceden doğrusu bir ödül alabilmek imgesel ile bu mesleğe başlıyoruz. Ama dil isterdi ki iyi yaptığımız istihbarat ile ödül alabilmek. Bu ödüle layık görenlere aşırı teşekkürname ediyorum. Başımızdan bitik bir hikâye geçti. Hiçbir meslektaşımın yaşanmasını istemediğim bir hikâye geçti. Biliyorsunuz Lütfü Türkkan'ın çiftliğinde katabolizma çalışmalarını döşemek düşüncesince alana gitmiştim. Daha sonradan çekimi yaparken yanıma 4 ad geldi ve ve çabucak sövme afet bana saldırdı. Elimde drone bulunduğu düşüncesince gazeteci olduğumu anladılar. Ne bulunduğunu güçlü anlamadım. Kendimi çabucak yerde buldum. Sonra yerde tekmelemeye ve vurmaya bitmeme ettiler. Daha sonradan da onlar gözaltına alındı, ego hastaneye kaldırıldım. Yüzümde geçmeyecek bir iz oluştu” diyerek konuştu.

“Eşimin saldırıya uğradığını ego İHA'nın genel ağ sitesinde gördüm”

Çok çetince eyyam geçirdiğini tamlayan Mustafa Uslu'nun benzeri Aslı Sena Uslu, “Hepimiz düşüncesince aşırı çetince zamanlardı. O zamane ego Konya'daydın eşimin saldırıya uğradığını ego İHA'nın genel ağ sitesinde gördüm. Benim düşüncesince aşırı bitik bir durumdu. Ulaşamadım tanımada gelemedim o zamane evli değildik. Geçmeyecek sandığım günlerdi benim düşüncesince ama geçti. Yeni sayfalar açtık, aşırı iyi insanlarla tanıştık. Ama baştan sona dedim ki bari bunları yaşamasaydık” ifadelerini kullandı.

“Mesleğin ehemmiyetli aşamalarını biricik hiç çıkarak bu yere geldik”

Ödüle layık gören gençlere teşekkürname fail Türkiye Gazetesi Ekonomi Müdürü Canan Eraslan da, “Gerçekten tığ ustalarımız ve hocalarımız kabilinden yetiştirildik ve mesleğin ehemmiyetli aşamalarını biricik hiç çıkarak bu yere geldik, türlü ödüller kazanıyoruz. Bizden sonradan bu noktayı zamane ilişki ve standardını henüz iyi bölgelere taşıyacak çoluk çocuk kabilinden ödüle layık rastlanmak iri öz saygı hakkıyla hepsine aşırı teşekkürname ediyorum” biçiminde konuştu.

Sümeyye İnal - Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler