USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İdrar kanalı darlığı 15 yıl hayatını kabusa çevirdi

Adana'da idrarını yapmakta müşkül çekici müşterek avrat bunu utanıp senelerce kocasına güçlü söyleyemezken 15 yıl sonradan gittiği hastanede gereklilik kanalı darlığı tanısı konup, dar bulunan devre kesilerek ağzından tahsil edilen müşterek dokunun buraya dikilmesiyle sağ

İdrar kanalı darlığı 15 yıl hayatını kabusa çevirdi
24-04-2022 10:05

Leyla Şahin (42) bundan 21 yıl evvela hususi düzenlilik görevlisi bulunan Nuri Şahin (52) ile hayatını birleştirdi. Şahin'in bu evliliğinden 4 evladı oldu. Ailesiyle beraberce bahtiyar ortak hayat devam eden Şahin'in hayatı, 2007 senesinde yaşamış bulunduğu lüzum yapamama ve zorlanmaya başlamasıyla kabusa döndü. Şahin, evvela ilkin utandığı düşüncesince yaşadıklarını benzeri bile kimselerle paylaşamadı, fakat afiyet problemi başlangıç edilemez ortak noktaya ulaşınca bu vaziyetini eşine anlattı.

Nuri Şahin, eşine kalın pıtrak su içmesini başvuru etti, fakat bu da hal olmadı. Leyla Şahin'in vaziyeti hâlâ da kötüleşince çift, hastanenin yöntemini tuttu. Buradaki hekim Şahin'e; ‘kemik eğriliği' tanısı koydu ve ameliyata aldı. evvel rastgele obje yolundaydı, fakat ortak hafta sonradan gine ayrımsız sorunları yaşadı Şahin. Bir bambaşka hekim ona; lüzum kanalında parasızlık bulunduğunu belirtip, ameliyata aldı ‘sonda' tedavisi uyguladı lakin sabık 15 yılda derdine deva bulamadı.

Son ortak umut, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne başvuran Şahin, Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu Değer kabilinden otama dibine alındı. Yapılan faaliyetler daha sonra Şahin'in lüzum kanalında dar bulunan kısmı kesildi; hesabına de dudak içerisinden tahsil edilen zerre dikildi. İdrar kanalı genişletilen Şahin, tahminî 2 hafta devam eden ortak tedavinin peşi sıra lüzum yollarındaki sonda da çıkartılarak hastaneden taburcu edildi.

Leyla Şahin, “İdrarımı yapmakta zorlanınca evvela ilkin bundan aşırı utanmıştım. Eşim bile tek hiç kimseye bu sorunumu anlatmadım, fakat daha sonra durumum kötüleşince kocama derdimi anlattım. O da bana; ‘Sık kalın su iç' diyerek tavsiyede bulunmuş oldu lakin hakeza olamayacağını biliyordum. 15 yılda 5 kat faaliyetler oldum ve rastgele faaliyetler sonrası hoppadak ortak hafta hayat buldum, daha sonra baştan sona başa dönmekten yorulmuştum” dedi.

"Allahım canımı al da kurtulayım"

Şahin, “Yeniden sağlığıma karşılaşmak düşüncesince gitmedik hastane, çalmadık bap bırakmadık lakin hiçbiri derdime deva olamadı. Kimi hekim kişileştirme koyamadı, birtakımı otama edemeyeceğini söyledi. 15 senedir derdime deva arıyordum. Yaşadığım gerilim ve ruhsal gerilim zımnında eşim ve çocuklarımla daima tartışıyordum. Bazen oturduğum yerde ağlayıp, ‘Allah'ım canımı al da kurtulayım' diyerek yakarıyordum. Çok çetince günlerdi” ifadesini kullandı.

Rahatsızlığı zımnında eve kapanıp kaldığını, tek yere gidemediğini özetleyen Şahin, “Dışarı çıksam da soluğu bulduğum evvela tuvalette alıyordum. Sık kalın wcye gitsem de selamünkavlen katre idrarımı yapabiliyordum. Bu boyut beni aşırı yıpratıyordu. Moralim ve de psikolojim karmakarışık oluyordu. O denli çetince eyyam geçirmiştim ki, zat kendime; ‘Çık kendini damdan aşağıya at da kurtul' söylediğim caba oldu. Çok çetince ortak durum. Allah hiç kimseye hakeza güçlük vermesin” dedi.

Utanıp da problemi gizlemesinler

Son 15 yılda 6. kat ameliyata girdiğinde telaşlı olduğunu, fakat 2 hafta devam eden ortak otama daha sonra baştan sağlığına kavuştuğunu ve şu anda kendisini aşırı güzel hissettiğini dile getiren Şahin, “Benimle ayrımsız halde bulunan kadınlar, katiyen utanmasınlar ve sağlıklarını boşlama etmesinler. İyi ortak doktora mı bedel gelmedim, Rabbim beni mi sınıyordu bilmem lakin 15 yıl bu çileyi çektim. Buna da şükür” yorumunu yaptı.

Nadir tanıdık ortak hastalık

Doç. Dr. Mutlu Değer, “Hastamızın; lüzum yapamama, kalın pıtrak wcye gitme ve idrarını yaparken zorlanma şikayeti vardı. Yaklaşık 15 senedir da bu hastalıktan yana muzdaripti. Tanısı geç konulmuş ortak hastaydı. Bize başvurduktan sonradan meydana getirilen araştırmalar daha sonra namına lüzum kanalı darlığı tanısı koyduk. Bu enine boyuna eşsiz zahirî ortak maraz bulunduğu derece tanısı da enine boyuna çetince konuluyor. Bu sebeple tedavisi de eşsiz merkezlerde yapılabiliyor” dedi.

Değer, “Biz bu hastamıza aşinalık koyduktan sonradan dudak içerisinden ortak zerre alarak, ağızcıl mukozayı kullanarak, lüzum kanalı darlığını otama ettik. Ameliyattan sonradan da sondasını çıkarttık. Tüm bu faaliyetler daha daha sonra hastanın şikayetlerinin azaldığını belirleme ettik ve bu da bizi bahtiyar etti. Kadınlarda lüzum kaçırma, lüzum yapamama derece hallerde bundan utanıp gizliyorlar. Bu aşırı kusur bulunduğu derece aşinalık ve tedaviyi de geciktiriyor” ifadesini kullandı.

Fatih Keçe - Serkan Çetinkaya
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler