USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İDDEF, zorluklara rağmen milyonlara umut oldu

İDDEF, 2021 senesinde da tesirini sürdüren koronavirüs salgını ve muhtelif zorluklara rağmen dünyanın ciharıyek beraberinde yetişek ve insancasına iane çalışmalarını artırarak milyonlarca kişiye ulaştı.

İDDEF, zorluklara rağmen milyonlara umut oldu
30-12-2021 17:50

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), 2021 senesinde İslami ve insanca işlev emek harcamaları icra ettiği 40 diyar 253 alanda hayırseverlerin yardımıyla cami, mescit, fakülte ve ev nesir yazar su kuyusu açarak gıda, aceleci yardım, ramazan ve kurban organizasyonu gerçekleştirdi. İDDEF ayrımsız sürede Türkiye'de meydana mevrut baskın ve âşık neredeyse natürel afetlerde devletin ilgilendiren kurumlarıyla koordineli adına iane emek harcamaları yaptı.

“5 milyon insana hayırseverlerimizin yardımıyla ulaştık”
İDDEF'ten 2021 faaliyetleriyle ilgilendiren meydana getirilen açıklamada, “Yaklaşık dü senedir dünyayı esenlikle bu arada hesaplı ve içtimai yönden aksi etkileyen Covid-19 pandemisiyle topyekün savaşım ederken hayırseverlerimizin, ekiplerimizin ve gönüllülerimizin yardımıyla çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. 2021'de kâffesi tedbirlerimizi alarak özellikle Ramazan ve Kurban organizasyonlarımız iktisap etmek neredeyse sene süresince sahada adına esas gerekseme sahiplerinin kapısını çaldık. Her sene bulunduğu neredeyse bu sene da öğrenime ulaşamamış ve insanca desteğe kadın 5 milyon insana umut olmaya çalıştık. Yardıma kadın kardeşlerini bekâr bırakmayan kâffesi iyilikçi bağışçılarımıza candan teşekkürname ederiz” denildi.

İDDEF'in 2021 senesinde gerçekleştirdiği icraat şöyleki sıralandı:

Eğitim
İDDEF, asliye amacı doğrultusunda İslam dünyasının en iri problemi bulunan eğitimin bedava ulaşılabilir, birinci sınıf ve sürdürülebilir bir vaziyete gelmesi düşüncesince çalışmalarına bitmeme ediyor. Yoksul müşterilerini parasız öğrenime kavuşturan federasyon, bu kapsamda ayrışık sebeplerle yetişek alamayan herhangi müşterek Müslüman'ın İslam'ı en güzel halde öğrenmesi, bilimsel ve fenni öğrenime ulaşması düşüncesince 2021 senesinde da 40 ülkede, 100 yetişek merkezi ve 80 medresede 400'ün üstünde sarıklı ile 10 bine yaklaşan tilmiz ile yetişek seferberliğini sürdürdü. Federasyon herhangi müşterek acemi eğitim-öğretim periyodunun başlangıcında bulunduğu neredeyse 2021 senesinde da “İlme Kalem Ol” sloganıyla binlerce öğrenciye yetişek seti dağıttı.

Kalıcı eser
“Geleceğe Eser Bırak” sloganıyla acemi medrese, külliye ve mescitler nesir fail federasyon, bilgi öğrenim fail öğrencilerin temiz, şen ve tehlikesiz müşterek ortamda İslami ve fenni ulum ve hafızlık okuması, semt Müslümanlarının ise ibadeti düşüncesince hayırseverlerin bağışlarıyla 2021 senesinde kalımlı işaret adına 30 medrese, mescit, cami ve külliye temeli attı. İdlib'in altı ayrı dalında 610 briket ev nesir ederek harp mağduru ailelere teyit fail federasyon, başkaca Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun 27 dalında su kuyusu, gündüz enerjili cazibe ve tarım, fakülte ve mescitten oluşan kalıp karye projesini yaşama geçirdi.

Acil yardım
İDDEF, Afrika'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Balkanlar'a denli gerekseme sahiplerine yardımda bulunurken iç harp ve natürel kıyamet neredeyse nedenlerle insanca bunalım yaşanmış bulunan devletlere aceleci iane çalışmalarını kesintisiz sürdürdü. Türkiye'de ve dünyada sene süresince aceleci iane faaliyetleri gerçekleştirilirken, dünyanın değişik diyarlarındaki arbede ve kıyamet bölgelerinde mevcut mazlum ve kıygın 294 bin insana hayırseverlerin yardımları ulaştırıldı. Ağustos ayında Antalya özellikle iktisap etmek neredeyse onlarca şehirde çıkan orman yangınlarıyla engelleme çalışmalarına ve aceleci iane faaliyetlerine dayanaklık etmek bulunan İDDEF, besin katkısı yaparak yangınlardan etkilenen ormanlar düşüncesince Bir Fidan Bin Orman ağaçlandırma kampanyasını yaşama geçirdi. Batı Karadeniz'de yaşanmış bulunan baskın ve su baskınlarından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi düşüncesince alana geçiş fail federasyon ekipleri, müheyya gıdadan içmece suyuna, çocuk mamasından hıfzıssıhha setine denli nice gerekseme listesindeki malzemeyi AFAD eş güdüm merkezlerine teyit etti. İsrail'in Ramazan ayında Gazze'ye müteveccih gerçekleştirdiği saldırılarda aceleci iane seferberliği anons edilerek kestirmece 12 milyon lira destekle gıda, nakdi yardım, yakıt, iane kolileri, tıbbi malzeme, ilaç, su ayıklama tesisi ve mükemmel kuvvetli 5 skor cankurtaran katkısı yapıldı. İDDEF başkaca saldırılar dolayısıyla yıkılan ev ve kalımlı asar düşüncesince harekete geçerek Gazze Kalkınma ve İyileştirme Projesiyle tamir ve nesir emek harcamaları yaptı. Suriye'deki savaştan kaçarak Lübnan'a sığınan ve hayat savaşı verdikleri düğün şehirde ciddi şita şartlarından aksi etkilenen Suriyeli kıygın ailelere besin katkısı yapıldı. Doğu Afrika ülkesi Etiyopya'da hararetli çatışmaların yaşandığı yerlere Türkiye'den iane ulaştıran federasyon, Tigray, Amhara ve Afar bölgelerinde iç savaştan etkilenen kişilere müteveccih besin kumanyası dağıttı. Son yılların en iri insanca krizinin yaşandığı Afganistan'a aceleci iane çalışmalarını bitmeme ettiren federasyon, Bangladeş'te Arakanlı sığınmacıların kalmış bulunduğu kamptaki yangında herhangi müşterek şeyini kaybeden Müslümanların yaralarını herhangi müşterek daim beraberce sararak azık ulaştırdı. Balkanlar ve Afrika'da sünnet merasimleri düzenleyen federasyon, gerekseme sahibi ve babasız evlatları sünnet ettirdi. İdlib, Yemen ve Gazze düşüncesince ‘İyilik Isıtır' sloganıyla başlatılan 2021- 2022 devri iane kampanyası kapsamında ise şita katkısı yapılmaya bitmeme edilirken, kalımlı ve etraflıca vadeli planlar de üretiliyor.

Su kuyusu
Dünyanın en iri nimeti ve hayat deposu bulunan suyu Afrika ve Asya'daki kişilere yansıtmak düşüncesince hayırseverlerin bağışlarıyla binlerce su kuyusu açan federasyon, 2021'de açmış bulunduğu bin 115 su kuyusu ile 400 bine yaklaşan insanı parlak suya kavuşturdu. Su kuyularıyla bu arada Gazze'de açmış bulunduğu Su Arıtma Tesisi ve Çeşme projesiyle günce 40 bin litre parlak su sağlanırken, şu anne denli dünyanın ciharıyek indinde oluşturulan su kuyularından 2 milyona yaklaşan ad yararlanma etmeye bitmeme ediyor. Su kuyusu açım faaliyeti düşüncesince hazırlanmakta bulunan su fonu modülü ile su kuyularının ne ülkede ve ne tiple açıldığı bağışçıya gösterilerek su kuyuları elan saydam ve çabuk tamamlanıyor.

Afrika dikme projesi
Federasyon, Afrika kıtasında fakülte ve yetimhanelerinin bahçesi ve etrafı özellikle iktisap etmek neredeyse gerekseme mahsus alanlarda hayırseverlerin yardımıyla dikme dikimi yapıyor. Burkina Faso, Nijerya, Somali, Etiyopya, Kenya, Nijer, Uganda ve Tanzaya'da ‘Bir Fidan, Bin Orman' anlayışıyla içtimai günah planlarına imza atan İDDEF, limon, mango ve muz neredeyse fidanlar dikiyor. Toprakları ve şahısların umutlarını yeşertmek hedefiyle 2020 senesinde dikilen fidanlar direk olup sonuç verecek bir vaziyete gelmiş şekilde alanı yeşile bürürken, bağışçıların adını yahut seçtikleri adı vererek dikme projesini kararlılıkla sürdüren federasyon, 2021 senesinde binlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Ramazan iane faaliyetleri
İDDEF, “İyilik Seninle” sloganıyla gerçekleştirdiği 2021 Ramazan iane emek harcamaları kapsamında hayırseverlerin yardımıyla Türkiye özellikle iktisap etmek neredeyse 40 diyar 150 alanda 398 bin 850 ad düşüncesince iftar vakti vakti yemeği verdi. Ramazan ayında hayırseverlerin zekat, fıtır sadakası ve azık yardımlarını mazlum ve kıygın ülkelerdeki gerekseme sahibi kişilere ve kadın öğrencilere ulaştıran federasyon, 51 bin 270 aileye azık katkısı yaptı. 43 bin zekat yoksul, mektepli ve yetime bağışçıların emaneti bulunan zekat ve fitreleri biricik on paralık teyit fail federasyon, Suriye, Yemen ve Gazze neredeyse aceleci bunalım bölgelerine de ciddilik vererek 138 bin insana ısıdam iftar vakti vakti yemeği ve azık katkısı dağıttı. Ermenistan'ın saldırılarından zaferle çıkan Azerbaycan'ın Karabağ sahasına revan federasyon, martir aileleri ve gazileri görüşme yazar Ramazan'ın coşkusunu paylaşarak hediyelerle kardeşliği pekiştirdi. İDDEF başkaca hususi müşterek çalışmayla Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki ecdadı unutmayarak Bo-Kaap Müslümanları ve Osmanlı menşeli ailelere ulaştı.

Kurban organizasyonu
2021 gayrimenkul dışı gerekli kurban organizasyonunu ''Kardeşinle Kurbanını Paylaş'' sloganıyla meydana getiren İDDEF hayırseverlerin vekalet kanalıyla dengesiz etmiş bulunduğu 71 bin 734 pay kurbanı Afrika, Asya, Orta Doğu ve Balkanlar'daki 40 diyar 264 alanda 3 milyon 521 bin esas gerekseme sahiplerine ulaştırdı. 12 senenin verdiği güvenlik ve tecrübeyle nazar boncuğu uzlaştırıcı kurumla emek harcamadan kurbanlıkları önce aracısız keserek dağıtımını bitiren federasyon, çalışmalarını devletlere revan ekipleri ve evcil görevlileriyle gerçekleştirdi. Kurban Bayramı'nın artağanlık ve coşkusunu Afrika, Asya, Balkanlar ve Ortadoğu'ya haiz federasyon, İslami kökler ve kaidelere uyarınca gerçekleştirdiği programda kurbanlıkları baytar kontrolünden geçirerek kişilere ağırlama etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler