USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanlığından hurda ve nötr vesait düşüncesince genelge

Genelgeye gereğince yağız şeklini müşterilerini derinliğine müddet etkileyecek halde otopark edilmiş, bırakma edilmiş yahut hasara düçar taşıt sahiplerine lazım bildiri yapılacak, kaldırılmayan vesait trafikten men edilecek.

İçişleri Bakanlığından hurda ve nötr vesait düşüncesince genelge
28-01-2022 17:46
Ankara

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelgeye bakılırsa yağız şeklini kullanıcılarını derinliğine müddet etkileyecek halde otopark edilmiş, ayrılma edilmiş yahut hasara tutulmuş anahtar sahiplerinin uyarıya karşın çekmediği araçları trafikten men edilecek.

İçişleri Bakanlığı, gidiş geliş güvenliğini ve amme düzenini tehlikeye atan cadde, çıkmaz ve meydanlardaki, hurda yahut kuvvetsiz vaziyetteki araçlara müteveccih tedbirleri içeren genelgeyi valiliklere gönderdi.

Genelgede, kişi ve anahtar yoğunluğunun artmasına ilişikli namına otopark sahası ihtiyacının arttığı, bu durumun devir hin gidiş geliş güvenliğini ve yoğunluğunu negatif etkilediği belirtildi.

Cadde, sokak, düzlük kabil kamunun kuma kullanma sahalarına ve ya hususi mülkiyete bap bölgelere derinliğine devamlı bırakılan, ayrılma edilmiş, hurda, atıl, buluntu, hasara uğramış, kullanılamaz duruma mevrut araçların, oluşturdukları fon ve yer kirliliğine nazarıitibar çekilen genelgede bu vasıtaların patlama ve yanma riski zımnında amme düzeni ve güvenliğini de gözdağı etmiş olduğu vurgulandı.

Ayrıca genelgede, sonuç zamanlarda park, düzlük kabil alanlarla beraberce hususi mülkiyete bap taşınmazlarda bu şekildeki araçlardan kaynaklı hastalıkların çözümüne müteveccih yakınma ve taleplerin arttığı da kaydedildi.

Genelgede, bu araçlarla dayalı izlenecek adımlar ve metodlar şöyleki sıralandı:

- 5393 mahdut Belediye Kanunu'nun 15'inci maddesi ve 5216 mahdut Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7'nci maddesi mucibince şehremaneti sınırları bünyesinde belirlenmeyen hurda sahası var ise müşterek an ilk belirlenmesi sağlanacak. Söz konusu vasıtalar niteliklerine bakılırsa (hurda ve ya ayrılma edilmiş olma niteliğine ilişikli olarak) belediyelerce belirlenen hurda debboy alanları yahut yediemin otoparklarında korunum dibine alınacak.

- Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 174'üncü maddesi kapsamında yağız şeklini kullanıcılarını derinliğine müddet etkileyecek halde otopark edilmiş, ayrılma edilmiş yahut hasara tutulmuş araçların, gidiş geliş zabıtasıyla beraberce 2918 mahdut Karayolları Trafik Kanunu'nun 6'ncı ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 7 ve 9'uncu maddelerince güvenlik ve jandarma hizmetleri sınıfındaki öbür personel ve şehremaneti polisi kabilinden belirleme edilecek ve ruhsatname sahiplerine araçlarını kaldırmaları hususunda lazım bildiri yapılacak. Kaldırılmayan vasıtaların gidiş geliş zabıtasınca trafikten men edilmesi sağlanacak.

- 5326 mahdut Kabahatler Kanunu'nun 41/6 maddesi mucibince kullanılamaz duruma mevrut motorlu yağız yahut çokluk aktarım araçlarını ve ya bunların bütünler cüzlerini sokağa yahut kamuya ilgilendiren bölgelere bırakan anahtar sahiplerine kaldırmaları anlamında bildiri yapılacak. Tebliğe karşın araçlarını kaldırmayanlara muamele yapılarak, bu vasıtaların hurda alanlara kaldırılması sağlanacak. Bunların kaldırılmasına ilişikli giderler ise hak sahibinden öğrenim edilecek.

- Karayolları Trafik Kanunu'nun Ek 14'üncü maddesi kapsamında buluntu olması zımnında yahut bu anayasa hükümleri mucibince trafikten men edilerek alıkonulan fakat malikleri kabilinden 6 ay zarfında konfirmasyon alınmayan yahut aranmayan vasıtaların Milli Emlak müdürlükleri aracılığıyla satılması sağlanacak.

- Valiliklerce mahalli koşullar da dikkate alınarak mevzuya ilişikli hazırlanmakta olan genel ferman örneği yayımlanacak.

- Vali/kaymakam başkanlığında planlı vatandaşla mukarenet yahut kocabaşı toplantıları özellikle iktisap etmek kıl payı benzeri derinti yahut etkinliklerde manşet birimlerince bap için lazım bilgilendirme yapılacak. Vatandaşlardan mevzuya ilişikli mevrut ihbarlar ivedilikle değerlendirilecek.

- Toplumsal farkındalığı bırakmak amacıyla dayalı birimlerce eş güdüm kurularak bap için broşürler hazırlanarak dağıtılacak. Sosyal iletişim araçları üstünden bilgilendirme/ bilinçlendirme faaliyetleri yürütülecek.

- Vali kabilinden görevlendirilecek ilbay yardımcısının koordinesinde kaymakamlıklar, domestik yönetimler, manşet birimleri, dayalı sistem odaları ile amme kasıntı ve kurumlarının kuma çalışmasıyla olan gidiş tespiti yapılacak.

- Kamuya ilgilendiren yerlerde yahut hususi mülkler üstünde ayrılma edilmiş, hurda, atıl, buluntu, hasara uğramış, kullanılamaz duruma mevrut yahut akla yatkın sürenin üstünde otopark biçiminde olan araçlara değgin envanter emek harcaması yapılacak. Bu halde tespiti meydana getirilen vasıtaların hurda debboy sahalarına kaldırılmasına yahut yediemin otoparklarında korunum dibine katılması değgin ilerlemeler, üçer maaş dönemler (mart, haziran, eylül, açıklık aylarının sonlarında) biçiminde İçişleri Bakanlığına gönderilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler