USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'O zaman siz açığa düşmeyin'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Devletin kayıtlarında mevcut açığa çıkacaktır ama o halde siz açığa düşmeyin” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'O zaman siz açığa düşmeyin'
23-11-2021 08:14

2022 Merkezi Yönetim Bütçe ve 20202 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeleri İçişleri Bakanlığı ile değgin firmaların bütçeleri ile bitmeme etti.

Soylu, milletvekillerinin sorularını cevapladı. Soylu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un ‘İçişleri Bakanı sorularıma yanıt veremeyerek firar etti yalanını buradan twitter hesabından paylaştığını' belirterek, “Tüm medyası da ayrımsız halde sundu, ama gün balçıkla sıvanmaz. Biz zaman Türkiye'nin uyuşturucu, yıldırı meselelerini konuşacağımıza herkesin bilmiş bulunduğu bizim esasi yönünde bel kemiği mücadelemiz bulunan yıldırı örgütü ve töhmet çetelerinin direncini kırmaya müteveccih oluşturdukları kara hattına TBMM'nin şu salonunun sömürme edilerek yapılması beni üzmüştür. Antalya yangınında neredeydiniz diyerek sorandan, siz nite Fırat'ın doğusunu tezkereden çıkardınız üzere şu demek oluyor ki söyleyecek dizge bulamıyorum. Artık köksüz değil, birlikte sinir krizi gayrimeskûn bulunduğunu düşünüyorum. Kendi umumi başkanının itirazını strateji etmeyen birlikte anlayışı ortaya koyuyor. Şimdi şu Fırat'ın batısı bu da doğusu: Burası Barış Pınarı harekatı bölgesi. Şu anda Barış Pınarı harekatı sahasında hem askerin hem jandarmanın hem polisin bununla birlikte kaymakamlığımızın bulunduğunu görecekler. Ama gözlerini anca kızgınlık bürümüş ki bizi öldürseler, parça lime doğrasalar doygunluk olmayacaklar. Sizin bu sıralarınızda oturanlar rahmetlik Menderes'e aynısını yaptılar, rahmetlik Demirel'e yaptılar, eşinin iç çamaşırını Türkiye'nin siyasa materyali biçimine getirdiler. Yapanların ayıbıdır. Dünyanın en kusursuz hanımefendisine yaptılar” ifadelerini kullandı.

CHP milletvekilleri Bakan Soylu'ya tepkime gösterdiler ve Bakan Soylu'nun bozukluk dilemesini istediler.
Soylu, şöyleki konuştu:

“Aynısını rahmetlik Özal, Erbakan, Türkeş'e yaptılar, aynısını Erdoğan'a yaptılar, ihtimal unutmuşsunuzdur Ecevit'i de sömürme ettiler. Ben Türkiye'nin gerçeklerinden bahsediyorum. Kendisinin kavrama yeteneği olsaydı Fırat'ın doğusu ve batısını anlardı. Sayın Özkoç hala içtimai iletişim araçları politikası yapmaktadır. Senin ne ayıplar yaptığın ortadadır.”

Bakan Soylu, taşlama etmediğini söyleyerek, meydana getirilen siyaseti eleştirdiğini aktardı. Soylu, Türkiye'ye fariza edenlerin ölüm cezası sehpasına götürüldüğünü kaydederek, “Ne bilirsin cahil. Sen git CHP'nin darbeci politikalarına bak. 15 Temmuz da neler yaptığınıza bak. Bu ülkenin gelişmesini hazmedemeyen HDP'nin destekçisi biçimine getirdiniz CHP'yi. Kılıçdaroğlu, buraya bu müşterilerini kışkırtılı geçirmek düşüncesince burayı çalkalamak düşüncesince göndermiştir” biçiminde konuştu.

Plan ve bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz oturuma açıklık verdi.
Soylu, CHP Grup Başkanvekili'nin ayrı, CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun ayrı obje dediğine ayraç fail Soylu, “Senin kafan almaz Sayın Özkoç. CHP'nin nite Türkiye'ye darbelere getirdiğini çocukluğumuzdan buyana izledik, yaşadık” diyerek konuştu.

Soylu, narkotik ile uğraş konusunda, “İlk evvela FETÖcülerin sonradan düzenleme töhmet çetelerinin peşi sıra içtimai medyada kişi görüşlerini bildirme ettiğini kail kiralık kalemlerin peşi sıra kaldığımız Türkiye'nin narkotik ile mücadeledir. Okul önleri, parklar problemliydi. Zombi üzere dallar milletin önünden geçiyordu. Doğu ve güneydoğuda PKK'ya uyuşturucudan tecim hakkı vermeyen bunu gelişigüzel birlikte narko yıldırıcılık hem kişi gençliğine atılım namına gören Türkiye şişman birlikte uğraş verdi. Kimin ayağına bastıysak FETÖ, kimin ayağına bastıysak PKK, kimin ayağına bastıysak bütünü Türkiye'yi amaç almış gene önceki zamanlarda bulunduğu üzere Türkiye'yi narko terörle suçlamaktadırlar. Böyle birlikte kanıt Avrupa'da ve dünyada yok. Böyle birlikte iddianın sahibi FETÖ ve düzenleme töhmet lideri. Peki Meclis nite bunun ardına takılır anlamıyorum tekraren yanıt verildi. Binlerce kere yanıt verildi. Geçen yıl 10 Haziran'da bu izah yapıldıktan sonradan bizim Narkotik Daire Başkanlığı videoteyp konuşma ile Kolombiya makamları ile iletişime geçiyor ve kime geliyor, bu kılıç buna dahil edelim diyorlar, adli teavün onama edilmiyor” ifadelerini kullandı.

Soylu, ‘Hukuk arkamızdan gelir' söylemi eleştirilerine, şöyleki yanıt verdi:

“Biz bu ülkede narkotik ile uğraş ederken elimizdeki eksiksiz enstrümanları kullanmaya çalışıyoruz. Kimi gözaltına alıyorsak, hepsinin ifadelerini, nerede kullandıklarını, ne zaman başladıklarını öğreniyoruz. Sonra bunlarla ilişik analizleri yapıyor. Türkiye'de yüzdelik 48 yöresinde evlerinde narkotik kullanıyor, yüzdelik 28 oranında kullanılmayan binalarda kullanıyor. Biz ev düşüncesince ne yapmalıyız, anneye ulaşmalıyız, kullanılmayan binalarda muhtarlar dedi ki; kullanılmayan binalarda bizlere araştırma görevlisi olun dediler. Bizde kanunun el verdiği seviyede iane ettiğimizi söylüyoruz. 2019'da TBMM'nin almış bulunduğu anayasa değişikliği var. Bir kullanılmayan yapının nite yıkılacağını gösteriyor. Benim onlara dediğim şu; Mülkiyetle ilişik ağız dalaşı apayrı birlikte konudur, TBMM'nin oluşturduğu anayasa apayrı birlikte konudur. Siz valiye bunu söylediğinizde ahbaplık yürür, ama yapının yıkılması Valilik kararıyla yıkılır. Bu mücadelemiz ayrımsız halde bitmeme edecektir. Ben burada hukukun üstünlüğünü ortaya koyarsam koyayım siz gene bunu dışarıda ayrımsız halde söylemeye bitmeme edeceksiniz.”

Askerlere şehitlik verilmesine değgin namına Soylu, “İki er var. Bir tanesi ona üstleri acı et demesine karşın acı etmediğinden ötürü yaralanan asker, kılıç ona şehitlik verdik. Elbetteki mevki ayırarak oradaki mukteza sonucu verdi. Bunu burada FETÖ ile yaptığımız mücadeleyi özemek ve bu mevzuda hükümeti ve yaptıklarımızı suçlayıcı birlikte bir duruma sağlamak düşüncesince yaptıklarınız bizim umurumuzda değildir” biçiminde konuştu.
Kayıp silahlar dair Soylu, yekûn 16 tabanca kaybolduğunu kaydetti.

Sezgin Baran korkmaz dair Soylu, “Kendi grubunuzdaki arkadaşlarınıza soracaksınız. Onunla bu arada iş markajcı arkadaşlarınıza soracaksınız, onunla bu arada geceleyin ezanı sefası karşıcı arkadaşlarınıza soracaksınız. Hayatımdaki en haysiyetli meselesi töhmet örgütleri ile mücadeledir” diyerek konuştu.

On bin dolar dair Soylu, “Devletin kayıtlarında mevcut açığa çıkacaktır. Ama o halde siz açığa düşmeyin” dedi.

Ahmet Umur Öztürk
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler