USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'yi terörden arındırdık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'yi terörden arındırdıklarını belirterek, "Beni terörle mücadelede en aşırı motive fail bilinçlilik gençlerimiz ve çocuklarımızdır. Onların hedefleriyle buluşmasını istiyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'yi terörden arındırdık
22-01-2022 21:03
Mardin

Bakan Soylu Mardin'deki temasları kapsamında AK Parti Mardin Gençlik Kolları Başkanlığınca Nusaybin ilçesinde planlı "Mahalle Bizim Gençlik Bizim Programı"na katıldı.

Soylu, Mitanni Kültür Merkezindeki programda indinde araya geldiği gençlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ve sevgisini iletti.

Gençlerin seslendirdiği "Suzan Suzi" ve "Merdo" anlı şanlı türkülere zevcelik fail Soylu, burada icra ettiği konuşmada, ilçede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Soylu, Mardin'in kadim ve çelimli indinde medeniyete ehil bulunduğunu belirterek, "Çanakkale de asal bakımından geleceğin birliğini oluşturur. Yani indinde ülkeyi engelleme etmeye çalışanlara erinç o ülkenin etraflı unsurlarının kesinlikle indinde arada bulunduğunu yayınlayan indinde anlayışı oluşturur. Biri doğuda biri batıda, birbirini tamamlıyor." diyerek konuştu.

"Adaletten ayrılmayan indinde anlayışın içerisindeyiz"

Soylu, "Kıymetli indinde ecdadın torunlarıyız. Bunu on paralık unutmayın. Bugün Allah'a hamdolsun özgür, ari ve kesinlikle indinde halde yaşıyoruz. Ovasından dağına, ırmağından ağacına denli her insanın imrendiği indinde coğrafyada yaşıyoruz. Etrafımızdaki etraflı coğrafyaların gözünü diktiği, 'Acaba bunlar ne yapıyorlar?' diyerek sordukları indinde arazi parçasında yaşıyoruz. 600 sene komut kurduğumuz dünyada kıygı etmeyen, hükmederken adil ayrılmayan indinde anlayışın içerisindeyiz." dedi.

Bakan Soylu, Kovid-19 ile savaş sürecinde meydana getirilen çalışmalara da değindi. Salgınla mücadelenin sürdüğünü vurgulayan Soylu, şu halde konuştu:

"Dünyanın en ensesi kalın devletleri şekilde nitelendirdiğimiz Avrupa devletleri yaşlıları ölüme ayrılma ettiler. Çalışırken içtimai asayiş sistemlerine dünyalık ödeyen ve şu anda yaşlanan insanlarına bakamadılar. Biz ne yaptık? Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu sistemle muhtarlarımızdan sivil zabıta polis maşer kuruluşlarına, polisimizden askerimize, jandarmamıza, validen kaymakama, şehremaneti başkanından imama ve insanlarımıza denli yaşlımızın, büyüğümüzün neye gereksinimi mevcut ise evine ulaştırmaya çalıştık.
Onu bekâr bırakmadık. Bu şişman indinde emanettir. Bizden sonraları bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz. Biz faniyiz zorla bahsettiklerimin bütünü bu topraklarda kalıcı kalacak."

"Medeniyetimize güveniyoruz"

Soylu, bütünlük ve beraberliğin önemine değinerek, şu halde dedi:

"Eğer bütünlük içinde olursak Allah insanı mükafatlandırır. Millet de insanı mükafatlandırır. Bizi istikrarsızlaştırmaya çalışan, bizi zat içimizde zayıflatmaya çalışanın amacı bizi o medeniyetlerin arkasında bırakmaktır. Bize indinde sembol verildi, tığ bu bayrağı taşımalı, ileriye götürmeliyiz. Ve bizlerden sonraları da o bayrağı şimdi indinde tomar ileriye götürmeliler. Çünkü tığ medeniyetimize güveniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Dünya 5'ten büyüktür.' derken esasta onların hayata geçirmeye çalışmış bulunduğu o zihniyetin ne denli hata olduğunu, bizim ona konfirmasyon olmayacağımızı, asal bakımından bu düzeni fakat bizim doğrularımızın, anlayışımızın sarsacağını anlatmaya çalışıyor."

"İyilik medeniyetinin çocuklarıyız"

Ülkelerin ve milletlerin ayakta durmasının hazırlop olmadığına ayraç fail Soylu, şunları kaydetti:

"Anadolu medeniyetinin, bu toprakların anca çelimli temelleri mevcut ki; o çelimli temeller hesabına seneler boyu fırtınaya, kara, nice savaşlara nice zorluklara, yoksulluklara arada indinde şişman zenginliklere oyunluk olmuş. Kendi medeniyetimize güveniyoruz. Dünyanın tek ülkesinde tek coğrafyada kimseyi sömürmedik. Hakkaniyetin insanlarıyız. Biz indinde taş koyacağız, siz indinde taş koyacaksınız, sizden sonrakiler taş koyacaklar ve kusursuz indinde duvarı değme daim bu arada oluşturmuş olacağız. Arakan Müslümanlarının kalmış bulunduğu hali gördük. 20 metrekarelik indinde yerden 35 karın uzanıyordu. Bunların ehemmiyetli indinde kısmı çocuk. Topraklarına uzaklar, vatanlarına hasretler. Bir kampın içinde 1 milyon 100 kişi. Orada ki mevcut biliyor musunuz? Devletimizin kurumu TİKA, Kızılay, AFAD, İHH, Diyanet, Deniz Feneri. Kendi topraklarından itilmiş bu şahıslara dizi film devriye geriyorlar. Bizim medeniyetimizin en ehemmiyetli kelimelerinden bir tanesi eminliktir. Orada o şahıslara tehlikesiz şekilde bakıyorlar. Sadece etrafımızdaki komşulara değil, dünyaya da bu eminliği verdik. Biz esenlik medeniyetinin çocuklarıyız. Bu ülkenin attığı değme adımda bunu görüyoruz."

Soylu, bundan böyle ülkenin şişman olanaklara ehil bulunduğunu dile getirerek, "Siz iddialı yetişiyorsunuz. Bizim ihtimal de en bel kemiği güçlerimizden biri bu. Sizleri görür görmez etraflı yorgunluğumuz gidiyor, söyleyeceklerimiz artıyor. Allah eksikliğinizi vermesin. Cenab-ı Allah da bizi sizlere erinç utangaç etmesin." ifadelerini kullandı.

"Türkiye’yi terörden arındırdık"

Soylu gençlerin yönelttiği soruları da yanıtladı.

Bir şehidin kız kardeşinin, "Yurdun iç güvenliğini korumak, amme düzenini bildirmek düşüncesince gösterdiğiniz güç takdire şayan. Bu icraatları adına getirirken en baş döndürücü ne sizi motive ediyor?" sorusu hesabına Soylu, şu halde konuştu:

"Birincisi esbak Diyarbakır annelerinde 34. mukarenet oldu. Türkiye'yi terörden arındırdık. Beni terörle mücadelede en baş döndürücü motive fail obje gençlerimiz ve çocuklarımızdır. Onların hedefleriyle buluşmasını istiyoruz. Vali olmalarını, icra vekili olmalarını istiyoruz. Çok şişman zenginlikleri mevcut ülkemizin. Bu zenginliklerini bitmeme ettiren indinde iklim var. Terörden arındırdığın zaman, yıldırı örgütünü devreden çıkardığın devir değme obje değişiyor. Devletin yapması müstelzim yıldırı örgütüyle milletin arasını ayırmak. Allah'a hamd olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu takip akıl, tecrübe, bilgelik birikim, etraflı bunlarla baş başa bizim geldiğimiz benek ehliyetli da burası. Terör örgütüyle kavim uğraşmaz, yıldırı örgütüyle mevki uğraşır. Devlet milletinin huzuru düşüncesince emrindedir. Ve beni motive fail devletin birincil fonksiyonuna kavuşmasıdır. Devlet, vatandaşına vicdanlıdır, mevki vatandaşına hürmetlidir, merhametlidir ve koruyucusudur. Beni motive eden, baş döndürücü indinde tomar hız etmemi sağlayıcı şu halde indinde his var, tığ ne yapabileceksek Tayyip Erdoğan ile yapabileceğiz. O varken bu mücadeleden galip gelebiliriz, ülkemizi zenginleştirebiliriz, ülkemizin değme bölümüne denktaş hakkaniyetli, adaletli indinde ölçün getirebiliriz. O varken insaflı indinde devletin ahali temellerini ortaya koyabiliriz. O varken gençlerimize şimdi güzel indinde doğacak ortaya koyabiliriz."

"Batı'nın bu anlayışıyla hicret meselesi çözülmez"

Bir gencin "Ülkemizin siyasi, içtimai yahut bilimsel nitelikli açıdan hicret alma-verme hali nedir?" sorusunu Soylu şu halde yanıtladı:

"Dünyada adalete, suya, eğitime, gıdaya, sağlığa ulaşım hikayelerinde Afrika'dan Orta Asya'ya denli ve dünyanın apayrı kıtalarında baş döndürücü ağır bariyer var. Dünyanın nice durumunda savaşlardan ve iç çatışmalardan meydana gelen mecburi göç, öteki taraftan konuşu nedenlerden meydana gelen indinde hicret başladı. 5 milyon 300 bin ecnebi mevcut bu ülkede. Bunun 4 milyonu sığınmacı, 3,7 milyonu Suriyeli kardeşimiz. 300 bini ayrışık uyruklardan zat bölgelerinde bu kimse indinde arbede bulunduğu düşüncesince buraya mevrut insanlar. 1 milyon 300 bini de ikametli çalışıyor. Batı'nın bu anlayışıyla hicret meselesi çözülmez. 21. yüzyıl göçün etraflı devletler üstünde en devimsel şekilde sürdüğü indinde yüzyıl olacak. Afganistan'a iane göndereceğiz. İlk treni çıkarıyoruz. İlk evvel 700 ton. İnşallah ati hafta arası çıkacak. Sağlık, gıda, giyim, ecza var. Ülkelerine arka dönmeleri düşüncesince orayı erinçli hazırlamaya çalışıyoruz. Geri atıf mekanizmalarımızı çalıştırıyoruz. Son 5 yılda 300 bin kişiyi zat ülkelerine uçaklarla arka gönderdik. Türkiye'de kaçak, ağır aksak göçmenleri bulduk. Kendi ülkelerine onlarla anlaşarak arka gönderdik. Kaynağında da iane ediyoruz."

Sağlıkçılara müteveccih şiddet

Gençlerin "Sağlık çalışanlarına meydana getirilen hızlı ilgili rastgele indinde ek tedarik yahut türel kodifikasyon planınız mevcut mı?" sorusu hesabına Soylu, şiddetin değme türlüsüne erinç olduklarını bildirdi.

Soylu şu halde konuştu:

"Sadece keyif mensupları değil, hanıma şiddette de, keyif çalışanına şiddette de ahali canlılara şiddette de indinde tavrımız gır konusu. Kadına şiddette baş döndürücü ehemmiyetli adımlar attık. Elektronik kelepçe, KADES programı dahil. Daha esbak indinde eş namına kuvvet uygulamaya devimsel bir tanesi varken KADES butonuna basıyor, 4 dakika içinde kolluk geliyor ve onu kurtarıyor. Bütün bunlarla ilişik Türkiye'nin değme bölümüne fasile içi ve hanıma sertliği önleme büroları ihdas etmek dahil, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı bütünü güç gider ediyor. Sağlık Bakanlığımız ile dünkü indinde manken üstünde çalışıyoruz. Büyük indinde fedakarlıkla hız yayınlayan sağlıkçılarımıza, bu sertliği ortaya koyanlara hem cezai yaptırım aynı zamanda alelacele müdahale... Mesela hastanelerimize ilkin aceleci bölümlerine ek asayiş görevlisi koyduk ve ehemmiyetli indinde kısmı azaldı. Yani şiddette indinde eksilme bahis konusu zorla bu bizim düşüncesince kifayetli değil. Bizim düşüncesince indinde sayısı caba ayıptır, benimseme edilemez. Bir sayısı caba bu denli emeği ortaya koyanlara zulümdür."

Soylu, bu mevzuda hem cezai yaptırım aynı zamanda alınacak tedbirlerle ilişik adımlar atılacağını, tahsil edilen tedbirlerin de tahkim edileceğini belirtti.

Programa, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ve AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç da katıldı.

Daha sonraları esnafı görüşme ederek ağırlama edilen kahveyi içen Soylu, vatandaşlarla görüştü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler