USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'ye diz çökertebileceklerini zannediyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu konuşuyor, peşinden büyükelçiler musahabe yapıyor. Organize işler bunlar. Türkiye'ye diz çökertebileceklerini zannediyorlar.'' dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'ye diz çökertebileceklerini zannediyorlar
20-10-2021 09:19
Diyarbakır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, müşterek otelde Muhtarlar Günü nedeniyle planlı programda, afetlerde ve koronavirüsle savaş sürecinde muhtarların yürüttüğü çalışmaların önemine değindi.

Milletin dertleri ve sıkıntılarının ilk adresi, devletle ilk değini noktasının muhtarlar bulunduğunu dile getiren Soylu, muhtarlara müteveccih meydana getirilen emekleri aktardı.

Dün akşam ezanı yaşadıkları müşterek gelişimin kendilerine ehemmiyetli müşterek fotoğrafı gösterdiğini tabir fail Soylu, şu halde konuştu:

"Aslında 10 Batılı büyükelçi, bükemedikleri bileği öpmek adına dün bizi zılgıt etmeyi seçtiler, hakeza müşterek deklerasyon yayınladılar. Tehdidin içinde ne bulunduğu aşırı ehemmiyetli değil. Vız gelir, tırıs gider. Bizim düşüncesince ehemmiyetli bulunan Batı'yı, bu 10 ülkeyi bu davranışa iten motivasyonun kaynağını görmektir. Batı şu anda Türkiye'ye kendince müşterek sinir krizi halindedir. Siz elbette Akdeniz'de bizlere sorgusuz sualsiz dolaşırsınız? Siz elbette Azerbaycan'da müşterek kâm ortaya koyarsınız? Siz elbette Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile baş başa dü ahi oturur da Maraş'ı gine açarsınız? Siz elbette 40 sene envestisman yaptığımız PKK, FETÖ ayrıca DEAŞ yıldırı örgütünü bitirirsiniz? Siz elbette PKK'ya yönettirdiğiniz belediyelere bu milletin evlatlarını görevlendirirsiniz de surda eksiklik açtırmazsınız, bu milletin vergileriyle gene bu millete hizmetkar olursunuz?"

"Huzur ve güvenlik, ayrımsız sürede gondol sefası var"

Tunceli'de planlı savaş ile 2016 yılı sonu sebebi ile 570 bulunan yıldırıcı sayısının bugün mecmu 21 olduğuna ayraç fail Soylu, kişilerin kol biçtiğini, sonuç 1,5 yılda Tunceli'nin köylerine dü bin insanoğlunun yerleştiğini bildirdi.

"Allah'a hamdolsun korkmuyorlar, çekinmiyorlar artık. 'Burası bizim köylerimiz, istediğimiz kabilinden geleceğiz, istediğimiz kabilinden yerleşeceğiz.' diyorlar. Bugün sebebi ile Tunceli'de bitmeme fail envestisman miktarı 3 bilyon 699 milyon liradır. Sadece amme yatırımlarımız. Neden? Huzur ve güvenlik, ayrımsız sürede gondol sefası var. Aynı sürede bu yaz otellerinde arazi yok." diyen Soylu, müşterek devir terörün bilgili bulunduğu yerlerde aşırı dobra dinlenme kampı alanları yapıldığını, kişilerin tatillerini geçirdiğini anlattı.

Yaklaşık 3 hafta evvela Hakkari'de yürürken müşterek kızın yanına geldiğini, ve üniversiteyi kazandığını ilettiğini aktaran Soylu, "Tıp fakültesini kazandığını söyledi. 2016'da Hakkari'de tababet fakültesini ele geçiren soy sop sayısı 0. 2017, 2018 ve 2019'da 0, 2020'de 4 ve 2021'de 19. Tayyip Erdoğan'ın meydana getirdiği bu ülkenin kız çocuklarını okutmak, bu ülkenin annelerini rahat gerçekleştirmek ve bu ülkenin insanlarını birbirine ahi yapmaktır." sanarak konuştu.

Batman'da 2016'da tababet fakültesini ele geçiren isim sayısının 90, şu anda 265 olduğuna dikkati çekici Soylu, alelacayip müşterek noktaya geldiklerini, aradıkları Türkiye, Doğu ve Güneydoğu, doğacak ve yarınların bu bulunduğunu ve bunu sağlamakla işyar olduklarını dile getirdi.

Bakan Soylu, şu halde bitmeme etti:

"Gelecek, 12 yaşındaki, 9 yaşındaki kızı ilişki dağa götürecek, eline tabanca verecek, onu korkutacak, ürkütecek, galiz cife işler gerçekleştirecek sonradan tığ burada oturacağız. Huzur hemen bizim coğrafyamızın hakkı değildir. Huzur bugün uzun uzun müşterek zamandır kargaşa cenderesi içinde bulunan Suriye'nin de Irak'ın da Afganistan'ın da etrafımızdaki coğrafyanın da hakkıdır. Diyarbakır, Batman, Bitlis, Adıyaman huzuru bulmuş bulunduğu güneş müşterek yandan İdris-i Bitlisi ile müşterek yandan İsmail Fakirullah ve İbrahim Hakkı Hazretleri ile bu arada Bağdat'a da Şam'a da Irak'ın ve Orta Doğu'nun herhangi müşterek noktasına da huzuru ve barışı getirecek bulunan bu memleketin insanlarıdır. Bizim derdimiz hemen Türkiye'ye huzuru ve barışı bildirmek değildir. Allah şahittir, Orta Doğu'ya da etrafımızdaki coğrafyaya da huzur, sulh ve vahdaniyet getireceğiz. Dünyaya da bizi sömürme etmesinin bedelini kardeşlikle, huzurla ve medeniyetimizi onlara nakşetmeyle bu arada gerçekleştireceğiz."

Soylu, hemen teröristle savaş etmediklerini belirtti.

"Ne güzel, 10 pare sefirikebir çıksın bizlere inç sallasın. Geçti o günler. Onlar eskidendi. Acaba bizlere müşterek nesne söylerlerse, bizim müşterek şeyimizi kısarlar mı, keserler mi. 10 pare değil ya 100'ünüz değil, topunuz müşterek araya gelseniz ne olacak? Türkiye emektar Türkiye değil. Ayakları üstünde duran müşterek Türkiye'dir. Bir yandan bizlere demokratlık ve ahbaplık dersi verecekler. Bir yandan da yargıya yönerge vermeye kalkacaklar." diyen Soylu, dü yüzlülüklerinin herhangi müşterek sonsuz bulunduğunu anlattı.

Birkaç güneş evvela anne ihtilaf partisi liderinin zılgıt ettiğini kaydeden Soylu, laflarını şu halde sürdürdü:

"Hepinizi zılgıt etti, aritmetik soracakmış. Senin soracağın hesaptan ki korkar. Demirden korksak trene binmeyiz. Bu budun nazar boncuğu şeyden korkmadı şimdiye kadar. 1960'da çarpış yaptılar, 61'de bu ülkenin başbakanını astılar. O resmi bizlere cemi gösterdiler. Bizi gıcıklamak ve oynatmak için. Bir henüz bizlere itaat etmezseniz sizin sonunuz hakeza olabilir sanarak bizi gıcıklamak için. Ne oldu? Millet ondan sonradan gene milletin evlatlarını getirdi. 28 Şubat'ı yaptılar. Kimliğimize, kıyafetimize, inancımıza, değerimize hepsine engelleyim koydular. Bizi değiştiremediler. Çünkü bu coğrafyada değiştiremezler."

Dünyaya ilişik sorumluluklarının bulunduğunu kaydeden Soylu, şu halde konuştu:

"Bu medeniyeti, insanlığımızı anlatmaya, insanlığını kaybedenlere insanlığını hatırlatmaya, bombalara sırtını dönenlere insanlığını hatırlatmaya ilişik görevlerimiz var. Bunu cemi baş başa gerçekleştirmekle mükellefiz. Oradan yazanak yazıyorlar, 'Ayasofya'yı ne açtınız' diyorlar. Size mi soracağız. Yaraları başka. Peki onlar bu raporları yayınlıyorlar. Kılıçdaroğlu konuşuyor, ardı sıra büyükelçiler musahabe yapıyor. Organize işler bunlar. Türkiye'ye diz çökertebileceklerini zannediyorlar. Onlar bizlere 15 Temmuz'da diz göçürmek istediler, 15 Temmuz'dan sonradan henüz çelimli ve kocaman adımlar attık. Bu milleti tanımıyorlar, bilmiyorlar."

Hafıza Odası sergisi

Geçen güneş Diyarbakır'da başta zanaat üstünden müşterek fenomen gerçekleştiğini aktaran Soylu, şu halde bitmeme etti:

"Bir Hafıza Odası açtılar. Hafıza Odası'nı açanlara bakarsanız CHP'liler ve HDP'liler taraf yanalar. Bu Hafıza Odası'nda Dürümlü'de katledilenler, türküleriyle yüreklerimizi yakıcı Aybüke öğretmen, müşterek köydeki 3 aylık, 6 maaş çocuk mevcut mıydı? Neyi temizlemeye çalışıyorsunuz, neyi tasfiye gayreti içerisindesiniz. Burada size tabir geçirmek istiyorum. Şuradaki camia mevcut ya, siz herhangi müşterek şeyi gördünüz. Darbe, anarşi, terörizm, Avrupa'dan, Amerika'dan inç sallamak, tezellül gördük, cemi baş başa gördük. Yüzde 8 binlik gecelik faizler gördük. Akşam yattık, sabahleyin kalktık 5 büküm fukaralaştığımızı gördük. Hep bu arada müşterek nesne yapmalıyız. Siyasi düşüncelerimiz ayrı, fikirlerimiz ayrı olabilir. Ayrı budunsal köklere erbap olabiliriz, ayrı halde dünyaya bakabiliriz fakat cemi bu arada müşterek nesne yapmalıyız. Gelecek nesillerimize bizim gördüklerimizi müşterek henüz göstermeyelim."

"Çocuklarımıza, gençlerimize altyapısı çelimli müşterek Türkiye bırakıyoruz, donanımlı müşterek Türkiye. Etrafındaki coğrafyanın fanatik hayran izlediği müşterek Türkiye bırakıyoruz. Bakın Irak, Suriye ne denli geriledi. Nasıl toparlanacaklar, birçok seneler süresince toparlanacaklar, neleri kaybettiler? Gelecek nesillerimize müşterek henüz bu yaşananların yaşanmayacağı müşterek Türkiye'yi cemi baş başa tasarruf geçirmek durumundayız. Sizin emrinize amadeyiz." diyen Soylu, herkesi rahatlatan adımları cemi baş başa atacaklarını kaydetti.

İddialarının çelimli ve kocaman Türkiye oluşturabilmek bulunduğunu dile getiren Soylu, bunu baş başa realizasyon iradesinin de bahis konusu bulunduğunu aktardı.

Soylu, laflarını şu halde sürdürdü:

"Recep Tayyip Erdoğan ilk Türkiye'yi elleme halde çözümleme etmiş müşterek liderdir. Türkiye dâhilen ve haricen saldırılara sabahleyin akşam verilen eskimiş müşterek ülkedir. İçeriden saldırılara kendince koyabilme yeteneği olmaktadır bu ülkenin fakat haricen saldırılara kendince devre fasıl mesuliyet eğmiştir. İçeriden saldırılar ve haricen saldırılar müşterek araya erişince gücü yetmemektedir. 1960 darbesi anca oldu. 1980, 28 Şubat'ta benzeri beli fakat Tayyip Erdoğan erk olduktan sonradan aldatmaca değişti.

Geldiği günden itibaren hem ülkenin içini dayanabilen müşterek duruma getirmeye hem vesayeti likidasyon etmeye hem Türkiye'ye inç sallayanlara aldatmaca alanlarını daraltmaya başladı. İçerden hem de haricen kocaman müşterek koza, polat cebe ördü. Hem fiili namına hem de Türkiye'nin kuvvetiyle bu arada ördü. Irak'tan Suriye'ye denli Balkanlar'dan Avrupa'ya denli Kafkaslar'dan Akdeniz'e denli dünyanın başka ucuna Afrika'ya denli müşterek kozalak ördü. Yıllardan bu yana Türkiye'ye saldırıp iktisadi açıdan, 15 Temmuz çarpış girişimiyle politik ve ruhsal anlamda Türkiye'ye saldırıp da Türkiye'yi ele geçirememelerinin müşterek pare sebebi Türkiye'nin dışına örgülü kozadır. Türkiye'nin dışına hazırlık meydan ve bu tedbirle özlük milletinin kendince karşıya kalabileceği müşterek sıkıntıyı kaldırılmış fail müşterek felsefinin sahibidir Tayyip Erdoğan."

Bugün gerekseme duyulanın bütünlük ve el birliği bulunduğunu vurgulayan Soylu, bugün ortaya konulacak birliğin gelecekte Türkiye’nin güçlenmesini, Orta Doğu'nun güçlenmesini ve bu kargaşa cenderesinden çıkmasını sağlayacağını aktardı.

Soylu, "Günlük tartışmaları, günce bazısı tezviratları ve dedikoduları müşterek tarafa bırakıp, geleceğe akla yatkın cemi baş başa çelimli adımlar çarpmak bizim bu topraklara ve doğacak nesillerimize ilişik sorumluluğumuzdur." dedi.

Vali Münir Karaloğlu da amme gurur ve kuruluşları, büyükşehir, kaza belediyeleri, muhtarlarla cemi baş başa Diyarbakır'ın sonuç 6 yılda yakaladığı erinç ve itimat içre şehrin problemlerini çözmeye, henüz yaşanılacak müşterek yere tahvil dair aralıksız çalıştıklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler