USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'de teröristler 180 sayısının dibine düştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdi Türkiye'de teröristler 180 sayısının dibine düştü. Burada iri birlikte savaş veriliyor." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'de teröristler 180 sayısının dibine düştü
22-10-2021 13:49
22-10-2021 13:49
Ankara

Soylu, 46. yaşını kutlayan Hak-İş Konfederasyonunun Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda konuştu.

Batılı devletleri eleştiren Soylu, "vekaletler savaşı" sanarak tanım edilen acemi ortak harp modeli olduğunu, toptan yıldırı örgütlerinin üretildiğini söyledi.

Bakan Soylu, Türkiye'nin yaşanmış bulunan karmaşadan kendisini izole kılmak düşüncesince kuvvet harcadığını belirtti.

Türkiye'nin bulunmuş olduğu coğrafyanın acı çemberine döndürüldüğünü tabir fail Soylu, Batı'nın topu topu sorunları Doğu'ya bozma politikası yürüttüğünü dile getirdi.

Göç mevzusuna yer veren Soylu, akıbet 5 yılda 2 milyon 350 bin ferdin şarki ve lodos sınırlardan Türkiye'ye girişinin engellendiğini, 1 milyon 150 bin gümrüksüz göçmenin yakalandığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin mücadelesinin gümrüksüz göçte iri ortak caydırıcılık ortaya koyduğunu, barhana dalgasının durabilmesi düşüncesince kaynağında mücadeleye ve iyileştirmeye gerekseme duyulduğunu vurguladı.

Batı'nın ortak temaşa oynadığını, bu tiyatronun figüranının da Avrupa bulunduğunu kaydeden Soylu, Türkiye'de de "Batı tapınakçılarının", Batı'yı perestiş seçimi durumuna getirenlerin bulunduğunu tabir etti.

"Türkiye'de teröristler 180 sayısının dibine düştü"

Terörle mücadeleye de yer veren Bakan Soylu, "Batı, yıldırı örgütünü destek sunar mi? Sözde desteklemez lakin ABD dahil, Fransa karışma PKK, PYD yıldırı örgütünü binlerce tırlık malzemelerle, kurmuş oldukları karargahlarla, acemi verdikleri silahlarla... Son 10 günde dört AT-4 ele geçirdik. Helikopter düşürür, karşıdaki herhangi ortak çeşitli imhayı sağlayabilir." ifadelerini kullandı.

Tunceli'de meydana getirdiği ziyaretleri ve incelemeleri özetleyen Bakan Soylu, o alanda 2016'nın böylecene 570 teröristin bulunduğunu, şu anda bu rakamın 21 bulunduğunu belirtti.

"Şimdi Türkiye'de teröristler 180 sayısının dibine düştü. Burada iri ortak savaşım veriliyor." diyen Soylu, yıldırı örgütüne bu sene eklenen isim sayısının 46 bulunduğunu bildirdi.

Bakan Soylu, Türkiye'nin PKK'yı, DEAŞ'ı, FETÖ'yü ehemmiyetli seviyede arama dibine aldığını ve kuvvetsiz bir duruma getirdiğini söyledi.

- "Kimsenin gümrüksüz barhana bekçisi değiliz"

Vefat fail Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın ehemmiyetli adımlar attığını tamlayan Soylu, Türk mühendislerinin kazandırdıklarının Batı'yı çıldırttığını dile getirdi.

Batı'nın barhana mevzusundaki tutumunu eleştiren İçişleri Bakanı Soylu, "Biz kimsenin aritmetik edemediği, aklının ermediği maliyetin sorumlusu değiliz. Biz kimsenin de gümrüksüz barhana bekçisi değiliz. Bu göçmenler Batı'ya ve onların ülkesine görmek istiyorlar. Onlar nite istemiyorlar?" sanarak konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, Yunanistan'ın göçmenlere yaptıklarına Batı'nın nağme çıkarmadığını, yaşananların tepme ölçün bulunduğunu söyledi.

Batı'nın ve Avrupa'nın yaptığının ahlaksızlık bulunduğunu tabir fail Bakan Soylu, Türkiye'nin emektar Türkiye olmadığını vurguladı.

Bakan Soylu, 10 büyükelçinin vakfedilmiş Osman Kavala'ya bağlı açıklamasını hatırlatarak, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Hukukun üstünlüğünden bahsedenler, fasıl devir 'Hukuka karışma etmeyin.' diyenler de bizi eleştirenler de bunlar. Siz ne pervasız, edepsizsiniz. Türkiye'ye 10 parça sefirikebir 'Şu adamı çıkarın, şu adamı şöyleki yapın.' diyecek. Yarın bizlerden Apo'yu da çıkarmamızı isteyebilirler. Yarın 6-8 Ekim olaylarının faili, yönlendiricisi, PKK'nın oyuncağı, alım çalım duyduğu Selahattin Demirtaş'ı da çıkarmamızı isteyebilirler."

- "FATF, Türkiye'yi boz listeye aldı"

Vize serbestisi dair da açıklamalarda mevcut Bakan Soylu, maruz tek sözün hesabına getirilmediğinin altını çizdi.

Mali Eylem Görev Gücü'nün Türkiye'yi boz listeye kabul etme kararını eleştiren Soylu, "Bu kararın DOĞRU ve durumunda ortak değişmeyen olmadığını, otomatik politik değişmeyen bulunduğunu herhangi ortak daim beraberce biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, şunları kaydetti:

"Dün Paris'te endamsız ismi FATF bulunan Mali Eylem Görev Gücü, terörle mücadelede, karaca itibar aklamada, terörizmin finansmanında arazi meydan ve dünyada kendine ilgilendiren ortak ölçü, kriteri bulunan FATF, Türkiye'yi boz listeye aldı. Yani ortak sıkılaştırılmış izlem sürecine almaya değişmeyen verdi. Burada hâlâ evvel 2019'da kimi nekais belirleme edilmişti ve Türkiye alegori bu başlıklara müteveccih bizim de süresince bulunduğumuz aşırı ağır sakınım ve hazırlık aldık, hamle attık. Suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanında etkinliğin artırılmasına bağlı millî izlem belgesini yürürlüğe aldık. Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun'u, sabık senenin teşrinisani ayında çıkardık. Yine ayrımsız tarihte Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'u çıkardık, Dernekler Kanunu'nda bu mevzuda kimi tebeddülat yaptık."

Bu mevzuda meydana getirilen düzenlemeleri özetleyen Bakan Soylu, polis birimlerinde terörizmin finansmanıyla savaşım dal müdürlüklerinin kurulduğunu, başkaca terörizmin finansmanıyla savaşım bölüm amirliklerinin oluşturulduğunu bildirdi.

Bakan Soylu, uyuşturucu, terör, karaca itibar ibra hikayelerinde nice ameliyat yapıldığını hatırlattı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin mülk varlığını dondurma kararlarının 24 saatten endamsız müddette uygulamaya konulduğunu kaydeden Bakan Soylu, MASAK'ın baştan yapılandırıldığını tabir etti.

İçişleri Bakanı Soylu, "Terörü akçalanmış fail de teröre kuvvet veren, taraf sağlayan de Avrupa'dır, Batı'dır. Bunun maliyetini, mücadelesini canlı biziz lakin suçladıkları Türkiye." sanarak konuştu.

FETÖ'yle iltisaklı 205, DEAŞ'la iltisaklı 86, PKK'yla iltisaklı 65 isim ve 12 yapı ile DHKP-C'yle iltisaklı 9 isim kazanmak kadar mecmu 365 şahıs ve 12 kuruluşun mülk varlıklarının donmuş olduğu bilgisini paylaşan Bakan Soylu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına güvenerek 395 şahıs ve 95 kuruluşun mülk varlıklarının da dondurulduğunu kaydetti.

- "PKK ve FETÖ ile mücadelede kimseden yönerge almadık"

Kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanının önlenmesi kapsamında da 100 şahıs ve 135 kuruluşun mülk varlıklarının dondurulduğunu özetleyen Bakan Soylu, şöyleki konuştu:

"Bu kararlar, Avrupa'da bu mevzuda tahsil edilen kararların toplamından fazladır. Bir eksiğimiz vardı, Osman Kavala'yı başıboş bırakmadık, Demirtaş'ı başıboş bırakmadık. PKK ve FETÖ ile mücadelede kimseden yönerge almadık, onların PKK/PYD'sine Suriye'de vesile tanımadık. Eksiğimiz bu. Bir de LGBT'yi karı yapımızı bozmasın, çocuklarımızı ahlaksızlığa gönderme etmesin, ülkemizin ahlakını bozmasın sanarak engelledik."

Bakan Soylu, Türkiye'nin ast edilebilecek diyar olmaktan çıktığını, 2023'ten sonradan atılacak çelimli adımlardan ve Türkiye'nin hoppadak etrafındaki coğrafyaya değil, dünyaya sözünü geçirebilecek diyar olmasından korkulduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler