USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye, 15 Temmuz sonra yenilenme ve temizlenme zamanına girmiştir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ ile savaş kapsamında bugüne denli 334 bin 378 bireyin gözaltına alındığını belirterek, "101 bin tutuklama, 104 bin de adli arama sonucu verildi. Halen cezaevlerinde 18 bin 892 mevkuf bulunmaktadır." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye, 15 Temmuz sonra yenilenme ve temizlenme zamanına girmiştir
16-07-2022 04:03
Ankara

FETÖ'nün çarpış girişimi sırasında erek almış bulunduğu noktalardan Gölbaşı hususi Harekat Başkanlığı Yerleşkesi'nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehitleri yâd programı düzenlendi.

Bakan Soylu, önce şekilde çarpış girişimi gecesi kampüs bünyesinde önce bombanın düşmüş bulunduğu Havacılık Daire Başkanlığındaki piyasası görüşme etti.

Darbe girişimi sırasında hususi Harekat Başkanlığında martir olanların fotoğraflarının toprak almış bulunduğu bölümlere karanfil bırakan Soylu, programa eklenen martir aileleri ve gazilerle lakırtı etti, foto çektirdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlamış bulunan programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, afsun edildi.

Soylu, burada icra ettiği konuşmada, hem hüznün aynı zamanda gururun gecesi bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Gölbaşı hususi Harekat Başkanlığında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehit aileleri ve gazilere, İstanbul'da planlı 15 Temmuz programında bu arada bulunduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin selamlarını ileten Soylu, şu şekilde konuştu:

"Cenab-ı Hak bu millete rastgele mütekait zamanında, rastgele dara düştüğünde, onu derleyip toparlayacak, kösemenlik edecek, zeki ve zat içerisinden ortak reis baht etmiştir. Bilge Kağan'dan tutun Osman Gazi'ye, Çelebi Mehmet'ten tutun Abdulhamid Han'a, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda bu millete önderlik eden, iyi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e kadar, Allah'a baş döndürücü şükür, bu ermiş milletin etraflı mütekait zamanlarında, zat çocuklarından ortak reis çıkmak ve yazık almıştır. Tıpkı bunun gibi, 15 Temmuz gecesi de Cumhurbaşkanımız, tarihin namına verdiği rolü gerçekten adına getirmiştir, art durmamıştır, duraksama göstermemiştir ve bu milletin cesaretine, ferasetine ve gücüne önderlik etmiştir."

Soylu, 15 Temmuz çarpış girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajıyla vatandaşların korkmadan sokaklara döküldüğünü hatırlatarak, "Şu mekanda 44 hususi harekat, 7 de havacılık personelimiz martir düştü. Kimisi evinden koştu geldi, bazısı imamdı, hususi harekat camisi imamıydı geldi burada martir düştü. Kimisi tekaütlük dilekçesi vermişti, resmiyette ayrılmıştı fakat önce haberi alır almaz dostlarının yanına koşarak geldi, gine bu ocağa geldi, burada martir düştü." dedi.

"Türkiye, 15 Temmuz ondan sonra yenilenme ve temizlenme zamanına girmiştir"

Şehitlerin ve gazilerin fedakarlığının, dökülen göz boncuğu felç kanın boşa gitmediğini vurgulayan Soylu, şu şekilde bitmeme etti:

"Türkiye, 15 Temmuz ondan sonra iri ortak yenilenme ve temizlenme zamanına girmiştir. Bu mutluluk göz boncuğu noktada acziyet çekmemiştir, vatandaşına sunmuş bulunduğu göz boncuğu hizmette ortak eksi yahut tıkanma yaşamamıştır. 'Uçak uçurmaya uçman bulamayacaksınız.' niteleyerek bizi korkutmaya ve yıldırmaya, moralimizi bozmaya etkin fitnecilere, İHA'larla, akın helikopterleriyle, yetiştirdiğimiz ve çıyan olmayan, zat vatanını bombalamayan, vatanına milletine ilişkin evlatlarla karşılık verdik. Biz 15 Temmuz'a demokrasiyle karşılık verdik. Bizi darbelerle, çarpış tehditleriyle art atmak isteyenlere huzur kavim iradesine başvurduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet modeline gine milletin kararıyla geçtik ve sonrasındaki etraflı adımlarımızı da el erki ve hususiyet zarfında attık."

Soylu, 15 Temmuz çarpış girişiminin arkası sıra toy asayiş politikalarını uygulamaya başladıklarına ayraç ederek, "Bütün yıldırı örgütlerini biricik ortak yapı altında görüp, mücadelemizi de buna layıkıyla baştan planladık. Sadece silahlı terörle değil, terörü besleyici topu topu unsurlarla, el erki ve hukuku Truva atı üzere kullanan etraflı tezgahlara huzur topyekun uğraş ortaya koyduk. Eğer elden silahlı mücadelede sıkışıp kalsaydık, yıldırı örgütlerine öge ve geçmiş hizmet sağlayıcı yıldırı iltisaklı etraflı kurum, topluluk ve belediyelere engelleme etmeseydik, Doğu ve Güneydoğu'da iri kalkınma hamlesi başlatmasaydık, yıldırı örgütünün bu milleti inancından ve geleneğinden ayırmaya müteveccih firez terörizmine engelleme etmeseydik, zaman o PKK'yı, Batının tırlarla tabanca gönderilmiş bulunduğu PKK'yı mağaralarına hapsettiğimiz ortak neticeyi elde edemezdik." ifadelerini kullandı.

"Bu devleti ortak henüz göremeyeceksiniz"

FETÖ ile teşrikimesai yapanlara ve Türkiye'yi hainlik çetelerine doğrulama etmeye çalışanlara seslenen Soylu, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ülkede bedenlerimizi çiğnemeden, bu devleti ortak henüz göremeyeceksiniz. Kimlerle buluşurlarsa buluşsunlar, kimlerle kucaklaşırlarsa kucaklaşsınlar, şayet bu bedenlerimiz tepeden aşağıya şehitlerimizin kanlarıyla kanlanmadıktan sonradan bu devleti ortak henüz göremeyeceksiniz." dedi.

"Bugüne derece 334 bin 378 bakı yaptık"

Bakan Soylu, FETÖ ile mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye bitmeme ettiklerinin altını çizerek, şu detayları paylaştı:

"Bugüne derece 334 bin 378 bakı yaptık. 101 bin tutuklama, 104 bin de adli arama sonucu verildi. Halen cezaevlerinde 18 bin 892 vakfedilmiş bulunmaktadır. 23 bin 927 isim de firaridir. İstedikleri derece kaçma etsinler, bu işin sonu bellidir ya haymatlos ölecekler ve ya Türk adaletinin karşısında aritmetik verecekler, bunun ortası bulunmamakta ve olmayacaktır."

"Bir gecede yıkılacak yahut köle alınabilecek ortak kavim değiliz"

Büyük ortak mutluluk ve kavim olduklarını vurgulayan Soylu, "Bir geleneğimiz var, bin yıllara müstenit ortak mutluluk aklımız ve ortak kavim şuurumuz var. Bir gecede yıkılacak yahut köle alınabilecek ortak kavim değiliz. İki, üç organizasyonla, Batıdan mevrut üç kuruşluk destekle ve akılla iradesi elinden alınabilecek ortak kavim değiliz." dedi.

Bakan Soylu, 15 Temmuz'da şüheda ve gazilerin millete çelim verdiğini söyleyerek, "Allah topu topu şehitlerimizden ve gazilerimizden, o geceleyin meydanlara inen, meydanlara inemese de el açıp bu kavim düşüncesince afsun fail herkesten Cenab-ı Hak bereketli varlıklı razı olsun." niteleyerek konuştu.

Her sene bulunduğu üzere bu sene da şüheda düşüncesince sorma meydan Soylu, şehitlerin isimlerini biricik on paralık okudu, programa eklenen güven mensubu rastgele addan sonradan "Burada" niteleyerek bağırdı.

"Hiçbir haine boğaz vermeyeceğiz"

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da güven teşkilatının 15 Temmuz gecesi darbecilere huzur 81 ilde uğraş ettiğini söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı geceleyin meydanlara çıkanları, martir ve gazi olanları unutmayacaklarını vurgulayan Aktaş, "Bundan sonradan da göz boncuğu haine boğaz vermeyecek, hainlik odaklarının tuzaklarını başlarına etmek düşüncesince ortak an caba duraksama etmeyeceğiz." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Havacılık Dairesi Başkanı Hakan Çetin, EGM hususi Harekat Başkanı Selami Türker, gazi manşet memuru İsmet Alper Akdemir, martir hususi akıntı polisi Feramil Ferhat Kaya'nın anası Şengül Kaya da musahabe yaptı.

Programın sonunda, kampüs bünyesinde mevcut camide sela okundu, güven çalışanları şüheda düşüncesince afsun etti.

Programa, İçişleri Bakan Yardımcıları İsmail Çataklı ve Mehmet Ersoy, birtakım milletvekilleri, Ankara Valisi Vasip Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, güven ve jandarma mensubu ile gaziler ve martir yakınları katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler