USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu, Silivri'de STK temsilcileri ve muhtarlarla buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elbette ki kaçak göçeği önlemeye çalışıyoruz, nice tılsım alıyoruz. Elbette ki art gönderiyoruz. Burayı birlikte kaçak göç merkezi durumuna gelmek istemiyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Silivri'de STK temsilcileri ve muhtarlarla buluştu
23-08-2022 21:07
İstanbul

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elbette ki kaçak göçeği önlemeye çalışıyoruz, nice tılsım alıyoruz. Elbette ki art gönderiyoruz. Burayı müşterek kaçak göç merkezi durumuna iletmek istemiyoruz. Bu da Avrupa'nın müşterek projesi, 'Bize gelmesinler Türkiye'de kalsınlar.' Biz senin enayin değiliz." dedi.

Bakan Soylu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının ''Yüz Yüze 100 Gün" programı kapsamında, Silivri Cumhuriyet Mahallesi'nde STK temsilcileri, iş insanları, orgazm önderleri ve muhtarlarla buluştu.

Türkiye'nin hayalinin, bulunmuş olduğu coğrafyada komşularıyla baş başa geçim ve zenginlik süresince berhayat olmak bulunduğunu vurgulayan Soylu, "Bizim hayalimiz ektiğimizi biçmek, biçtiğimizi yemektir. Bizim hayalimiz atamız ve ceddimizden kalıt aldığımız yaşamımız ve inancımızla yaşamaktır. Aslında kılıç aşırı nesne istemiyoruz. Bu eren millet, bu toprakların çocukları, neymiş kaslı dünyaya hakkında bu natürel haklarının mücadelesini veriyor." niteleyerek konuştu.

Soylu, Türkiye'nin bulunmuş olduğu coğrafyada müşterek düş namına görüldüğünün altını çizerek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Osmanlı, binlerce kilometre öteye gitmiş, dostluğun, kardeşliğin, müşterek şişman devletin elbette olabileceğinin örneğini ortaya koymuş. Gittiğimiz rastgele yerde haysiyet ile karşılanıyoruz zira kılıç Amerika, Avrupa, Almanya, İngiltere kabilinden kimseyi sömürmedik. Kimsenin madenlerini almadık, çocuklarını köleleştirmedik. Biz hakeza müşterek budun değiliz. Bir yandan Mevlana'nın, müşterek yandan Hacı Bayram Veli'nin, müşterek yandan Veysel Karani'nin, müşterek yandan Eyüp Sultan'ın, müşterek yandan Sultan Şeyhmus'un bıraktığı içsel iklimin etkisindeyiz. Bu ülkede 5 sayaç ezan okunuyor. Bu ezan bizlere kardeşlik, hukuk ve yardımlaşmayı hatırlatıyor. Elbette ki kaçak göçeği önlemeye çalışıyoruz, nice tılsım alıyoruz. Elbette ki art gönderiyoruz. Burayı müşterek kaçak göç merkezi durumuna iletmek istemiyoruz. Bu da Avrupa'nın müşterek projesi, 'Bize gelmesinler Türkiye'de kalsınlar.' Biz senin enayin değiliz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle Lübnan'da 0-2 gözyaşı arasındaki ufaklıklara motorin gönderdiklerini özetleyen Soylu, "Biz onları bekâr bırakamayız. Biz Müslüman'ız, 'İnananlar kardeştir.' diyoruz. Ne yapalım, tarihimize, geçmişimize, inancımıza sırtımızı mı dönelim?" ifadelerini kullandı.

"Biz bu zihniyeti yenik kılmak durumundayız"

Soylu, rastgele şeyin sömürme edildiğini belirterek, "Diyorlar ki 'Yabancılar Eskişehir'de ellerinde kılıçla geziyorlarmış.' Sonra müşterek hamiş geliyor ki müşterek platoda film çeviriyorlarmış, ellerinde taklit kılıçlarla müşterek yere gidiyormuş oyuncular. Ancak toplumsal medyada elden 'Suriyeliler ellerinde kılıçlarla sokakta geziyor.' niteleyerek saptırmalar ve dezenformasyonlar başlıyor. Bu müşterek zihniyettir, kılıç bu zihniyeti yenik kılmak durumundayız. " halinde konuştu.

Rusya-Ukrayna mücadelesi zımnında Avrupa'yı bu şita ağır günlerin beklediğini hatırlatan Soylu, "Ukrayna'yı kımıldatma ederken iyiydi. Kim bu savaşın ne devir biteceğini biliyor? Biz de Suriye mücadelesi başladığında ne devir biteceğini bilmiyorduk. Türkiye şişman işler ortaya koydu 1150 kilometre hudut duvarı yapılmış oldu göçmen, narkotik kaçakçısı ve yıldırıcı gelmesin diye. Türkiye altyapısını aşırı çelimli yaptı. Eğer bu altyapısı çelimli olmasaydı Türkiye'yi yıkarlardı. Her on yılda darbelerle bizi 20 sene geriye attılar. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, başı açık-örtülü niteleyerek bizi ayırmak düşüncesince 50 ayrışık fitneyi ortaya koydular. Türkiye filhakika yapmaz ancak müşterek yıldırı örgütüne dayanak noktası verse dünyada bizi recmederler." değerlendirmesinde bulundu.

"Vatandaşı ezdirmemek düşüncesince kâffesi kaynaklar kullanılıyor"

Bugün Batman'dan Diyarbakır'a, Mardin'den Şırnak'a şeb geç saatlere derece kişilerin şen gezebildiğini tamlayan Soylu, geçmiş senelerde Hakkari'de öğrencilerin üniversiteyi kazanamadığını, alanda yıldırı operasyonlarıyla huzurun bilge bulunduğunu ve onlarca öğrencinin darülfünun kazandığını kaydetti.

Türkiye'nin sorumluluğunun yalnızca coğrafyasıyla ilgilendiren olmadığını aktaran Soylu, "Eğer kılıç Irak'ta Bağdat'ı düzeltemezsek, erinçli müşterek duruma getiremezsek, Suriye erinçli müşterek duruma gelmezse, Lübnan, Libya erinçli müşterek duruma gelmezse, etraftaki coğrafyada Balkanlar mükemmel erinçli müşterek duruma gelmezse kılıç görevimizi yapmamış oluruz. Bu fırsatı önce el yakaladık." niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin hayattaki sıkıntılardan etkilendiğine dikkati çekici Soylu, yurttaşı sıkıntıların altında ezdirmemek düşüncesince hükümetin ve ülkenin kâffesi kaynaklarının kullanıldığını dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler