USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu, şehit güvenlik korucularının ailelerine taziye ziyaretinde bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pençe-Yıldırım Harekatı'nda şehit bulunan güvenlik korucularının taziyesinde, "Bilesiniz ki bu kalleşliği ki yapmışsa yanına bugüne derece kalmadığı kabil artık da kalmayacak." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, şehit güvenlik korucularının ailelerine taziye ziyaretinde bulundu
26-07-2022 08:03
Hakkari

Bakan Soylu, Pençe-Yıldırım Harekatı'nda teröristlerin saldırısı kararı şehit bulunan güvenlik korucularından Kemal İmece ve Avdi Demir'in Şemdinli ilçesine ilişkin Uğuraçan köyündeki ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Köy camisinin önündeki taziyede ailelere başsağlığı diledikten sonradan kaza merkezine güzeşte Soylu, yurttaşlar kabilinden "Şehitler ölmez, yurt bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Dik dur, eğilme, Üzümkıran sizinle" sloganlarıyla karşılandı.

Burada şehit güvenlik korucuları Bülent Vermez ve Veysi Sebik'in Ulu Cami önündeki taziyelerine eklenen Soylu, ailelere başsağlığı diledi.

"Hakkari, memleketimizin en baş döndürücü şehit verici ilidir"

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan duanın peşi sıra mütekellim Soylu, acılarının iri olduğunu, namus, din, bayrak, huzur, evlatların geleceği, bütünlük ve el birliği düşüncesince canını feda edenler yardımıyla gecenin müşterek vaktinde müşterek bölgelere gidebildiklerini söyledi.

Yaşı iri olanların baş döndürücü teessürat ve teessürat çektiğini tamlayan Soylu, şu şekilde konuştu:

"Bir yegâne tesellimiz var. Bu kardeşlerimize kurmuş oldukları orospu çocuğu pusu derece bu ülkeye de bu millete de bu milletin donanmasına de pusu kurdular fakat muvaffak olamadılar. Hepinize minnettarız. Birliğimize, muadele hukukumuza, devletimize ve milletimize bulunan sadakatten müşterek milimetre sapmadınız. Hakkari, bizim memleketimizin en baş döndürücü şehit verici ilidir. Yurt içre zaman şayet Doğu ve Güneydoğu'da, ülkemizin bambaşka bölgelerinde hayat mevcut ise tığ burada şehit bulunan kardeşlerimize borçluyuz. Bizim onlara borcumuz var."

Soylu, şehitlerin ailelerine, evlatlarına, babalarına, eşlerine, dostlarına, akrabalarına, hısımlarına ateş düştüğünü dile getirerek, "Ölümlerin güzeli mümkün mu? Bize çocukken anca öğrettiler. İki şeye imrendirdiler: Güzel ahiret yolculuğu ve şehadet. Allah keşki bizlere de kader etse. Birincisi, onlar bu mülk ve bu diyar düşüncesince sınırımızın ötesinde bu ülkeye biçimsiz düşünce besleyenlere punt kesmek düşüncesince serdengeçti dirilik ettiler. Aileleri düşüncesince elbette iri acıdır. Yüz sene sonradan bu coğrafyada bu şehitlerimizin torunları diyecekler ki 'Dedelerimiz, birliğimizden ödün vermedi. Onların madalyaları, bizim en onurlu nişanemiz, emanetimizdir.' Onlara minnettarız." ifadelerini kullandı.

Şehitlerin ailelerinin, önünde serdengeçti dirilik ettikleri bu vatanın, bayrağın ve şu an gölgesinde bulundukları minarelerden okunan ezanın kendilerine delibozuk bulunduğunu vurgulayan Soylu, İslam'ın bayraktarlığını, Müslümanlığın liderliğini karşılayıcı iri müşterek milletin çocukları olduklarını anlattı.

"Bizi dağıtmak istemelerinin asliye nedeni de budur. Siz buna punt vermiyorsunuz. Bu devlet, bu millet, yiğit Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız buna punt vermiyor." diyen Soylu, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Esas tığ hiçbirimiz olmasak da Cenab-ı Allah buna punt vermez. Çocuklarımızın okumasını, iş, çelim sahibi olmasını, saf kolalama sevinç içre olmalarını istiyoruz. Bunun maliyeti ve bedeli mevcut ve bu bedeli ödemekten sakınmıyoruz. Allah şehitlerimizi, cenneti ve cemaliyle müşerref kılsın. Onlar, Hz. Hamza'nın yoldaşıdırlar. Buna inanıyoruz. Peygamber Efendi'mize bitişik iktisap etmek derece müşterek yüksek kayırma içindedirler. Bilesiniz ki bu kalleşliği ki yapmışsa yanına bugüne denli kalmadığı derece artık da kalmayacak. Huzurumuzu dağıtmak isteyenlere punt vermeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızla buraya gelirken konuştum. Büyük müşterek etkilenme ve sıkıntı içinde. Her birinize başsağlığı diliyor. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'ın cenneti ve cemaliyle buluşması duaları ve niyazları var. Allah ikrar etsin. Hepimiz şehit ailelerinin emrine amadeyiz."

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık da şehitlerin din, vatan, ezan, kavim için, şimdi erinçli olmaları düşüncesince canlarını feda ettiklerini belirterek, ailelere başsağlığı diledi.

Ardından şüheda düşüncesince afsun fail Soylu, şehit yakınlarına Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı sunma etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler