USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Sahayı az buçuk hâlâ baskılayarak bazısı acıların önüne geçmeliyiz

İçişleri Bakanı Soylu, "Sahayı az buçuk hâlâ baskılayarak kamuoyunun dikkatini çekecek programlarla, etkinliklerle, ilkin suç duyurusu ve yakınma eğilimini arttırmayı başarmalı ve acemi olayların, mağduriyetlerin, kimi acıların önüne geçmeliyiz." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Sahayı az buçuk hâlâ baskılayarak bazısı acıların önüne geçmeliyiz
25-11-2021 08:14
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hanıma müteveccih sefih mücadeleyle ilgili, "Sahayı az buçuk hâlâ baskılayarak kamuoyunun dikkatini çekecek programlarla, etkinliklerle, başta suç duyurusu ve yakınma eğilimini arttırmayı başarmalı ve dünkü olayların, mağduriyetlerin, bazı acıların önüne geçmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Soylu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 81 ilin valisinin katılımıyla Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) planlı Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Koordinasyon Kurulları videoteyp konuşma toplantısına katıldı.

Bakan Soylu, burada meydana getirdiği konuşmasına, eş içi ve hanıma müteveccih sefih savaş dair gelinen durumu, tahsil edilen önlemleri gözden giyinmek düşüncesince "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü" vesilesiyle ortak araya geldiklerini anlatım ederek başladı.

15 Kasım bakımından bu sene 251 eş cinayetinin işlendiğini, sabık senenin tamamında bu sayının 268 bulunduğunu aktaran Soylu, "Bu yılı kopya adına sabık senenin üzerinde kapatacağımız anlaşılıyor lakin müspet bulunan evolüsyon şu ki akıbet beş-altı senedir alçak doğru, biçim halinde ortak gerileyiş var. Bu sene da azalma kanalının zarfında kalacağımız görülüyor lakin burada, bahis konusu bulunan sayım bilimi rakamlar değil, insanoğlu canı bulunduğu için, bu meseleye başta bu önümüzdeki ortak ayda aceleci halde pozisyon etmemiz lazım. Arkadaşlarımıza da buradan şunları anlatım giyinmek istiyorum. Sahayı az buçuk hâlâ baskılayarak kamuoyunun dikkatini çekecek programlarla, etkinliklerle, başta suç duyurusu ve yakınma eğilimini arttırmayı başarmalı ve dünkü olayların, mağduriyetlerin, bazı acıların önüne geçmeliyiz." diyerek konuştu.

Kadına huzur sertliği ortak adamlık meselesi adına gördüklerine ve ortak dirilik yitirilmesine üstelik tahammüllerinin olmadığına dikkati çekici Soylu, "Elektronik bilezik izlem merkezi kurduk, bin bilezik kapasitemiz var, Türkiye’de şu an enerjik 296 bilezik var, süresi tamamlanan bilezik uygulaması sayısı da 501. Yani hep 800'e andıran bilezik sonucu verilmiş, uygulanmış yahut uygulanıyor. Bu noktadan hareketle koruyan inhibitör tedarik kararlarının, bilezik kararlarının sayısını ilave hız zarfında olmamız icap ettiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İtalya'nın başkenti Roma'da Akdeniz Parlamenterler Asamblesince (PAM) Kadın Acil Destek Uygulaması'na (KADES) maruz ödülü anımsatan Soylu, şu halde konuştu:

"Önemli ortak kâr elde ettiğimiz KADES'in tanıtımına gerçeklenmiş ciddilik hasretmek lazım. Gelen ihbarların yarısı, hakkıyla zarar içeren ihbarlar. Dolayısıyla bu programın indirilip kullanılması hususunda arkadaşlarımızın gayreti istirham ediyoruz. Tanıtım faaliyetlerinde başta vurgulanması müstelzim hususlardan birisi, KADES'in hoppadak sertlik mağduru bulunan veya ihtimali bulunan hanımlarımız kabilinden değil hepsi hanımlarımız kabilinden indirilmesinin gerekliliğidir. Buradaki kastımız şudur: Hayatın akışı zarfında öngörülemeyen durumlarla karşılaşabilirler yahut ortak apayrı kadının başına mevrut ortak sertlik vakasına şahitlik edebilirler, zımnında burada da sertliği hızlıca manşet birimlerine sunma ve birimlerin engelleme etmesini realizasyon ika olanağı bulabilirler."

Risk yorum ve çözümleme çalışmalarının hâlâ akıllıca yapılabilmesi şartıyla açılan "Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt Formu"nun önemine yer veren Soylu, "1 Şubat 2021 bakımından yurt genelinde uygulanmaya süregelen bu formun doldurulması, işlenmesi, bizlere ehemmiyetli ortak kere haritası sunmaktadır. Bunun da yük edilmesi, işlenmesi ile ilişik etkinin ne bulunduğu ile ilgili, düşünce ve tavsiyeler de nezaret tarz birimlerine iletilmelidir." dedi.

2021-2025 yılları arasını havi hanıma müteveccih sefih savaş 4. Ulusal Eylem Planı'nı hazırladıklarını belirterek yetkililere seslenen Soylu, şunları kaydetti:

"4. Ulusal Eylem Planı'nda arazi meydan kamuda topyekun seferberlik, pedagoji bilimi ve farkındalık, koruyan ve inhibitör hizmetler, adalete erişim, verilerin yorumlanması ve analizi başlıklı 5 anne hedefin gereklerinin namına getirilmesi hususunda gayretlerinizi bekliyoruz. Bu manada il ve ilçelerimizdeki ilişik hepsi gurur ve şirketlerin kusursuz ortak eş güdüm ve teşrikimesai arasında akıntı etmesi, gücümüze çelim katacaktır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler