USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: 'Ölümden kaçan milyonlarca insana kucak açtık'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ülkemizde ölümden kaçan milyonlarca insana kucak açtık. Kim ne derse desin, zorlukları olsa da maliyetleri olsa da bizim vicdanımız apayrı muhtelif davranmaya olanak veriyor değildir” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: 'Ölümden kaçan milyonlarca insana kucak açtık'
01-11-2021 17:19

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki yanında otelde planlı Strateji Geliştirme Başkanlığı 2021 Açık Kapı Eğitim Toplantısı'na katıldı. Soylu burada icra ettiği konuşmada, dünyada hayatın değişik karmakarışık yanında duruma geldiğini, şehirlerin, devletlerin, ihtiyaçların, beklentilerin, tehditlerin değişik arttığı yanında dünyada, mütebessim yanında yüze, ayık zihinlere, basitliğe, dobra niyete ve işi emeksiz kılan şahıslara gelişigüzel zamankinden yanında tomar gerekseme olduğunu belirtti.

Türkiye'nin sığınmacı dair vicdani namına üstüne düşeni yaptığını kail Bakan Soylu, “Ülkemizde ölümden kaçan milyonlarca insana kucak açtık. Kim ne derse desin, zorlukları olsa da maliyetleri olsa da bizim vicdanımız bambaşka çeşitli davranmaya olanak veriyor değildir. Bizler vicdanı taşlaşmış yanında budun değiliz. Mazlumu yanında ağırlık değil, artağanlık vesilesi namına gören yanında milletiz. İnfakı zayi değil, yarar namına gören yanında milletiz. İşte dakika Avrupa'nın halini görüyoruz. Göç meselesinde şişman yanında salabet ortaya koydular. Korktular, sanki fakirleşmeyeceklerdi. Oysa yanında virüs salgınında ne sarsıldıklarını baştan sona baş başa gördük ve demin de bunun iktisadi neticelerini yaşıyorlar. Marketlerde, fuel oil istasyonlarında kuyruklar başladı; birtakım malların sorunu yaşanıyor ve en önemlisi tedbir zincirinde gerçek mesele yaşıyorlar. Elbette kılıç de etkilendik. Gerek müstevli süreci, gerekse yaşanmış bulunan afetlerin, düzenlilik risklerimizin oluşturduğu maliyetlerin yevmi yaşantımıza yansımaları olmadı mı? Elbette ki oldu. Ancak umumi namına müstevli dönemini ve sonrasını bağıl namına onlardan baş döndürücü artık dobra yönettik. Ciddi ve akliyeci tedbirlerle, istihsal ve büyüklük gücümüzle, milletimizin ferasetiyle, amme düzenimizi ve tedbir zincirimizi bozmadan atlattık” niteleyerek konuştu.

"Milli gelirine nazaran dünyada en baş döndürücü iane karşıcı ülkeyiz"

Türkiye'nin sonuç 4 yılda, ulusal gelirine nazaran dünyada en baş döndürücü iane karşıcı yurt bulunduğunun altını çizen Soylu, "Miktar namına da hoppadak 2020 senesinde ABD'nin peşinden ikinci olmuştur. Bu hoppadak finansal güçle ait değildir. Bu bizim gücümüzün yanı sıra, insancasına özelliklerimizle ilgilidir" ifadeleri kullandı.

"Açık Kapı, hem yanında büyüklük kapısı bununla beraber yanında lisan kapısıdır"

Açık Kapı'nın, hoppadak yanında büyüklük dairesi olmadığını tamlayan Bakan Soylu, şunları kaydetti:
"Açık kapı, devletin vatandaşını dinlediği, taleplerini namına getirdiği, iane elini uzattığı ve vatandaşının devletinden razı olmasını amaçlayan yanında kapıdır. Bu kapı, bunun düşüncesince açıktır. Size başvuran hacısı hocası sizden yanında iane istemiyor olabilir. Kimisinin bürokratik yanında işi vardır, birtakımı ihtimal yanında suç duyurusu düşüncesince gelmiştir, birtakımı yanında bambaşka gerekseme sahibinin vaziyetini bildirmek düşüncesince gelmiştir, birtakımı ihtimal şehirdeki yanında aksaklığı tabir geçirmek düşüncesince gelmiştir fakat siz bu talepleri karşılarken, meseleye evvel anda yüzünüzdeki gülümsemeyle, kalbinizdeki dobra niyetle, zihninizdeki teshil ve tebşir anlayışıyla bakmalısınız. Bu faaliyeti, bu birimleri çalıştıracak bulunan bel kemiği güdeleme esasi bakımından budur."

“Devlet yapısı geliştikçe, gereksinimler ve ihtimam başlıkları çoğaldıkça, ihtimam edinmeyi kolaylaştıran çözümlere de gerekseme duyuyoruz”

Her güzeşte ayrımlı gereksinimlerin güneş yüzüne çıktığını ve bu gereksinimlerin giderilmesi düşüncesince de dünkü hal şekilleri geliştirildiğini kail Soylu, "Açık kapı, esasi bakımından devletin millete ihtimam fonksiyonunun gereği namına ortaya çıkmak yanında yapıdır. Çünkü büyüklük yapısı geliştikçe, gereksinimler ve ihtimam başlıkları çoğaldıkça, ihtimam edinmeyi kolaylaştıran çözümlere de gerekseme duyuyoruz. Vatandaşa yanında kılavuzluk hizmeti vermek, bu sayede hem onun ihtimam almasını kolaylaştırmak bununla beraber büyüklenme üstündeki iş süreçlerini izlem etmeyi, hızlandırmayı hedefliyoruz" dedi.

"5 milyon 763 bin 195 müracaat alınmıştır"

2017 senesinde başlatılan Açık Kapı Projesi'nin, İçişleri Bakanlığı'nın bel kemiği yanında ihtimam ünitesi biçimine geldiğini tabir fail Soylu, "Şu an düşüncesince 81 il valiliğinde açıkça bap büro müdürlükleri, 221 kaymakamlık kaymakamlığında ise açıkça bap şeflikleri kurulmuştur. Bin 55 arkadaşımız bu birimlerde fariza yapmaktadır ve kurulduğu günden bugüne derece 5 milyon 763 bin 195 müracaat alınmıştır. Bunlardan hoppadak 14 bin 503'ünün işlemi bitmeme etmektedir, kalanı sonuçlandırılmıştır. Sonuçlandırma oranımız yüzdelik 99,75'tir. Bu şişman barışıdır Bu meseleyi sahiplenmenin özüdür” açıklamasında bulundu.

Strateji Geliştirme Başkanlığı personeline, vatandaşlara erinç ayık olmaları çağrısında mevcut Soylu şu şekilde bitmeme etti:

"Kapı terimi bizim kültürümüzde önemlidir. Tövbe kapısı deriz, büyüklük kapısı deriz, lisan kapısı deriz. Kapıyı kaba kapatmayı üstelik kusur sayan, bundan gönlü hassas yanında medeniyetin evlatlarıyız. Temsil ettiğiniz birimin manasına bu pencereden beslemek lazım. Biz size hem milleti, bununla beraber devletin yüzünü budala ettik. Bu baş döndürücü ağırbaşlı yanında sorumluluktur. Allah sizlerden razı olsun. Arkadaşlarımız bugüne derece bu emaneti gerçekten taşıdılar, inşallah dünkü arkadaşlarımızla baş başa bu başarıyı artık da yukarıya taşıyacağımıza inanıyorum. İşinizi gerçekleştirmek düşüncesince ihtiyacınız bulunan güler yüz, acıma ve dikkattir. Lütfen kullanıcılarını cankulağı dinleyin."

Ömer Faruk Karataş - Bayram Türüdü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler