USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: 'Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecek'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Irak ve Suriye'ye er emisyon tezkeresinin 2 sene hâlâ uzatılma oylamasına ‘hayır' oyu verici CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenerek, “Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecek. Senin politik pazarlıkların, vereceğin rüşvetlerle

İçişleri Bakanı Soylu: 'Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecek'
05-11-2021 20:05

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Güvenlik Toplantısı ve müşterek kol izlence düşüncesince sabahleyin saatlerinde İzmir'e geldi. İlk yerine Valilikte İzmir Güvenlik Toplantısı'na eklenmiş bulunan Bakan Soylu, henüz sonradan MHP İzmir İl Başkanlığını görüşme etti. Ardından sarsıntı evlerini inceleyici Bakan Soylu, kalıp daireleri dolaştı ve vatandaşların problemlerini dinledi. Soylu, sonuç yerine AK Parti İzmir İl Başkanlığını görüşme etti.

“AK Parti kadroları şişman müşterek inkılap gerçekleştirdi”

Burada mütekellim İçişleri Bakanı Soylu, AK Parti'nin Türkiye'ye şişman hizmetler gerçekleştirdiğini söyleyerek, “İzmir depreminin 1 sene sonrasında sarsıntı konutlarının, kentsel dönüşümle ilgilendiren meydana getirilen konutların ne noktaya geldiğini, insanımıza uygun meydana getirilen konutları görür görmez aklımdan müşterek film şeridi üzere emektar Türkiye geçti. Bu ülkede karye yollarının karla kaplanmasıyla 6 ay ulaşılamadığını gördük. Bu ülkede müşterek sarsıntı bulunduğu devir vatandaşımız ‘Devlet nerede' diyordu. Allah'a hamd olsun şu anda AK Parti kadrolarının kurduğu hükümet bu kavim bundan sonradan bu cümleyi dedirttirmedi. Bu kadrolar şişman müşterek inkılap gerçekleştirdi. Hiçbirimizin fon güçlü edemeyeceği şişman devrimlerin dibine imza atıldı. Türkiye'yi düşürmeye çalışanlara, özgüveninin yitirmeye çalışanlara, Türkiye'ye ‘Siz yapamazsınız, siz beceremezsiniz' diyenlere hakkında AK Parti kadroları, elinin tersiyle topu topu tehditleri itti ve ‘Biz yaparız, tığ gerçekleştiririz' diyen müşterek inkılap gerçekleştirdi” dedi.

“Muhalefeti beceremiyorsun, iktidarı nite becereceksin Kılıçdaroğlu?”

Bakan Süleyman Soylu, birtakımı partilerin 2023'te iktidara geleceklerini ve bunun düşüncesince esassız anketler düzenlediğini söyleyerek, “AK Parti geçmiş seçiminde yüzdelik 34 ol almıştı. Birçok seçimde Cumhuriyet Halk Partisi ile hakkında karşıya geldik. CHP'nin müşterek yegâne yöneticisi çıksın desin ki ‘Biz incelemelerde 25 puana ulaştık'. 20 senedir nazar boncuğu tetkikte 25 puanı göremiyorlar. 20 senedir muhalefetteler, tığ iktidardayız. Muhalefeti beceremiyorsun, iktidarı nite becereceksin Kılıçdaroğlu? Kılıçdaroğlu'na müşterek gır söyleyeyim de kulağına hızma olsun; o şehremaneti başkanların mevcut ya, bilesin onlar çabucak senin kuyunu kazmıyorlar, milletin kuyusunu kazıyorlar. Onların yapamadıklarından ötürü 2023 senesinde bu kavim sana ayrı müşterek satmaca kesecek, onu da müşterek tarafa koy. Cumhuriyet tarihinin en değimsiz belediyeleriyle CHP hakkında karşıya. Milletimiz gelişigüzel şeyi görüyor. Sandık haset gelecek. Biz Twitter'dan anlamayız, tığ tweet atarak bu işleri gerçekleştirmeyiz. AK Parti tweet atmaz, atarsa güçlü iş yaparak atar, gıybet yapmış olup atmaz” niteleyerek konuştu.

“Teröre en şişman karşılık kız çocuklarımızı doktor, mühendis ve hoca yapmaktır”

6-8 Ekim vakalarından ilkin 3-4-5 Ekim tarihlerinde Muş'un Varto, Ağrı'nın Patnos ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde olduğunu tabir fail Süleyman Soylu, “Orada teşkilattaki dostlarımla birlikteydim. Oradaki etraflı baskılara karşın düzenleme arkadaşlarımın gözünde haşyet ve düşünce görmedim. ‘Biz burada davamıza ehil çıkacağız' dediler. Oradan döndüm, kestirmece 10 vakit sonradan 6-8 Ekim Olayları başladı. Yaktılar, yıktılar. Türkiye, terörle mücadeleyi çabucak PKK ve DEAŞ'a vermedi. Onların arkasındakilerle Türkiye mücadeleyi veriyor. Recep Tayyip Erdoğan kimle savaş ettiğini bilmiyor mu? Ona balçık atanlardan baş döndürücü henüz dobra biliyor. Ama onun farkı o milletini ve bu ülkeyi seviyor. Bundan 15 devir ilkin Diyarbakır'daydım. Gecenin vakit 4'üne derece Diyarbakır sokaklarında gezdik arkadaşlarımızla. Kimse bizim önümüze çıkıp da müşterek gır söyleyemedi. ‘Burası Kürdistan'dır' diyemedi. Burası Türkiye'dir, Türkiye topraklardır. Bugün dirlik içinde Türkiye. Hakkari'de 2016-2017-2018 ve 2019'da tababet fakültesi elde eden çocuğumuz yoktu. 2020'de 4, 2021'de 19 çocuğumuz tababet fakültesi kazandı. Onları dağa getirmeye çalışanlara, kız çocuklarımıza biçimsiz iş hazırlamaya çalışanlara verilecek en şişman karşılık kız çocuklarımıza doktor, mühendis ve hoca yapmaktır” ifadelerini kullandı.

“Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecek”

Bakan Soylu, sonuç günlerde ağız dalaşı bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak ve Suriye'ye er irsal tezkeresinin 2 sene uzatılması oylamasına ‘hayır' oyu verici Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Soylu, şöyleki konuştu:
“Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecek. Milletin nezdinde da sandıkta da hesabını verecek. Ne istiyor yani? Afrin'den Türkiye'ye roket gelmesini mi istiyor? Kılıçdaroğlu ne istiyor? Alimallah, Cumhurbaşkanımız buyruğu vermiştir ve yıldırı kaynağından kurutulacaktır. Bu diyar bugün engellenmeyen ve hürse, şehitlerimizin sayesindedir. Bu ülkenin bağımsızlığının, hürriyetinin kahramanları şehitlerimizdir. Biz onları unutamayız. Sen kasetle geldin, bu ülkenin toprakları kanla sulandı. Senin politik pazarlıkların, vereceğin rüşvetlerle beraberce bu ülkenin özgürlüğünün üstüne kesim yaptırmayız.”

Ziyaretlerde Bakan Soylu'ya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin haremlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler