USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Gabar'da 2'si boz kategoride iktisap etmek gibi 4 yıldırıcı nötr duruma ge

İçişleri Bakanı Soylu, "Gabar'da 2'si boz kategoride iktisap etmek kabil 4 yıldırıcı kuvvetsiz duruma getirildi. Gabar Dağı'nda 7 yıldırıcı vardı, 4'ü gitti deminden 3 kaldı." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Gabar'da 2'si boz kategoride iktisap etmek gibi 4 yıldırıcı nötr duruma ge
11-01-2023 02:11
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV'nin deli dolu yayınında, gündeme bağlı soruları cevapladı ve değerlendirmelerde bulundu.

Terörün dağlardan temizlendiğini vurgulayan Soylu, ara ayında 11 teröristin nötr bir duruma getirildiğini, 2 teröristin ise kandırma eliyle tasdik bulunduğunu bildirdi.

Bu ay da teröre müteveccih operasyonların bitmeme ettiğini kail Soylu, "Eşi 10 devir sonradan mevlit meydana getirecek teğmenimiz, bugün hamam çatışmaya giriyor ve timiyle bu arada 4 teröristi nötr bir duruma getiriyor. Mağarayı belirleme ediyorlar. 2'si boz kategoride peyda geçirmek kıl payı 4 yıldırıcı nötr bir duruma getirildi. Gabar Dağı'nda 7 yıldırıcı vardı, 4'ü gitti demincek 3 kaldı." bilgisini verdi.

Türkiye'nin nice bölgesinin teröristlerden temizlendiğinin altını çizen Soylu, muhalefetin terörü aktarmak amacıyla Meclis'e maruz hudut ötesi tezkeresine "hayır" söylediğini anımsattı.

Tunceli-Erzincan sahasında çabucak 6 teröristin kaldığını anlatım fail Soylu, "Türkiye dağlarında 120'nin altında yıldırıcı kaldı. Dışarıdan 66 yıldırıcı içeriye girmeseydi bugün 50-60'li rakamlardan bahsedecektik." sanarak konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hem yıldırı bununla birlikte terörizmle savaş ettiklerini dile getiren Soylu, terörü kaynağında bulunmayan ettiklerini anlattı.

"Biz, çabucak PKK/KCK yıldırı örgütüyle uğraşmadık"

Türkiye'nin terörle mücadelede gün yazdığını kaydeden Soylu, "Biz, çabucak PKK/KCK yıldırı örgütüyle uğraşmadık. Fırat Kalkanı Harekatı, DEAŞ düşüncesince yapıldı. Biz DEAŞ'a huzur da savaş verdik, döş göğüse savaş verici yegâne ülkeyiz. FETÖ ile de savaş ettik. FETÖ'ye Türkiye'de diz çökerttik. ABD ve Avrupa'ya karşın diz çökerttik." değerlendirmesinde bulundu.

Batı Balkan rotasından Avrupa'ya giren gümrüksüz muhacir sayısının 170 bin yöresinde bulunduğunu bildiren Soylu, uğur boncuğu ülkenin toprak kayması önleyemediğini anlatım etti.

Türkiye'nin 10 sene ilk birlikte kilometre hudut duvarının bile olmadığını anımsatan Soylu, "Bugün Türkiye'nin 1100 kilometrenin üstünde hudut duvarı var." laflarını sarfiyat etti.

Türkiye'nin sınırlarını aşırı dayanıklı hava şartlarında güçlü korunduğunu vurgulayan Soylu, "sınır namustur" diyenlerin hiçbirinin, içten olmadığını belirtti.

Soylu, "bakanlığının çabucak güvenlikçi politikalar izlediği" yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine, "Güvenlikçi siyasa bağlı gelişmek kusur birlikte obje değil ki. Demokrasiyi sömürme geçirmek ve kıymetlendirmek yanlış. Hukuku giderilmiş geçirmek yanlış. Güvenliğiniz olmasa vilayetlerde yaşayabilir misiniz? O devir karakolları kaldıralım. Polis silahlı gezmesin." dedi.

"Bayrağımıza bulunan sadakatimize bozma getirmeyiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuşirevan Elçi'nin, birlikte kanala verdiği mülakat sırasında Türk bayrağı olmamasına bağlı fikri sorulan Soylu, şunları kaydetti:

"Benim bayrağımdan ne istiyorsun? Burası Cumhuriyet Halk Partisi, anne ihtilaf partisi. CHP'liler diyorsa ki 'Türk bayrağını kaldırmalarında bizim düşüncesince iş yoktur' onlar düşüncesince aksi taktirde benim düşüncesince var. Çünkü, bu siyasal partinin varlığının nedeni bu millettir. Bizim avlu bakışımızı, politika düsturumuzu beğenmeyebilirler ama kanunlarımıza, örfümüze, ulusal benliğimize, devletimize, bayrağımıza bulunan sadakatimize bozma getirmeyiz. Onların da getirmemesi lazım."

"Kimse Türkiye'nin huzur karşıya kalmış olduğu bu tuzağa izleyici olmayacaktır"

Millet İttifakı'nın HDP'yi yanına alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçimlerde alt geçirmek düşüncesince "her yolu mübah" gördüğüne bağlı görüşü sorulması hakkında Soylu, PKK'nın HDP'ye toy seçme emirinin bulunmuş olduğu metni okudu.

"Bu PKK'nın Türkiye içi toy yapılanması" ifadesini kullanarak, PKK'nın Türkiye içi yapılanmasının grafiğini yayınlayan Soylu, grafikteki birlikte parçaya ayraç ederek "Şurası HDP'nin de süresince bulunmuş olduğu siyasal yapılanma. Bu talimat, en yukarıdan gidiyor. KCK Genel Başkanı Abdullah Öcalan adına, Apo hesabına KCK Genel Başkanlık Konseyinden gidiyor. Yani az buçuk ilk Fransa'da Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın başsağlığı dilediği icra müesses üyesi bulunan KCK'dan, PKK'dan bu yönerge Türkiye'deki yasal siyasal yapılarına gidiyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, PKK/KCK yıldırı örgütü finansal düzlük yapılanmasına müteveccih tutanağı gösterdi.

"Burada Karayılan'ın izni yapılmaksızın birlikte yegâne âmâ kurşunun birlikte yandan birlikte tarafa gidebilmesinin cins bulunmadığı mahkemeye maruz dört başı mamur belgelerle sabittir." diyen Soylu, şu şekilde bitmeme etti:

"Türkiye'nin ne birlikte korku ve zılgıt altında bulunduğunu anlatım geçirmek düşüncesince söylüyorum. Kimsenin CHP'nin yasal siyasetine birlikte itirazı bahis konusu değil. Kimse Ahmet Davutoğlu'nun, Ali Babacan'ın bizi burun kıvırarak başsağlığı dilemesine, kimesne İYİ Parti'nin masa altında HDP ile dediği laflara kafasını eğerek oynaşmasına, kimesne Türkiye'nin huzur karşıya kalmış olduğu bu tuzağa izleyici olmayacaktır."

Soylu, "HDP sizce kapatılmalı mı?" sorusuna, "Eğer birlikte siyasal tümen terörle irtibatı ve iltisakı, terörle iç içeliği ortadaysa, arasında birlikte kanun varsa, arasında intihap varsa, arasında birlikte siyasal partiler kanunu uydurma konusuysa, arasında terörle savaş kanunu varsa, Avrupa Birliği ne yapıyorsa Türkiye onu yapmalıdır. Bugüne denli bu siyasal partiden, 'Siz yıldırı örgütü PKK'nın mensubunuz' dediğimizde 'hayır' sanarak birlikte haykırış duydunuz mu? Duyamazsanız, ürkerler çünkü. O tümen yıldırı örgütünün partisidir. Hukuk da gereğini alegori getirmelidir." cevabını verdi.

İstiklal Caddesi'ndeki patlama

Soylu, "İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı planlayan Bilal Hassan'ı gayrimenkul dışına kaçıran Hazni Gölge'yi Bulgaristan'da belirleme ettik. Bu gece ezanı vakit 18.00'de Edirne'den tasdik ettiler." ifadesini kullandı.

Polislerin dü şarki hizmetine bağlı Soylu, "Bunu birlikte şarka indirebilir yahut dü liet birleştirip birlikte sene azaltabiliriz. Bu, terörle mücadeledeki ihtiyaca bağlı." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler