USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Artık terörün birlikte kırıntısını üstelik dünya zarfında taşımayacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Artık terörün ortak kırıntısını üstelik dünya süresince taşımayacağız. Altını kaldırmadık taş, aramadık, ayağımızı basmadık ortak santimetrekare üstelik bırakmayacağız. Artık süpürme zamanı, süpürmeye başlıyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Artık terörün birlikte kırıntısını üstelik dünya zarfında taşımayacağız
16-02-2022 13:37
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı 2021 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmada, terörle mücadelede gıllıgışlı operasyonların gerçekleştirildiğini, düşmana düşünce salan, dosta inanma sağlayan birlikte anlayışın ortaya konulduğunu söyledi.

Türkiye'nin gösteriş manken bulunan ve strateji edilen birlikte abuhava durumuna geldiğine ayraç fail Soylu, bu sene Bakanlık temasının "hedefler," "sinerji" ve "iletişim" bulunduğunu aktardı. Soylu, şu halde bitmeme etti:

"2022 yılı hedefinizi söylüyorum, bu sene terörün kâffesi kırıntılarını temizleyeceksiniz. Yılanın deliğinde olsalar güçlü bulup çıkaracaksınız. Artık terörün birlikte kırıntısını güçlü gayrimenkul içre taşımayacağız. Altını kaldırmadık taş, aramadık, ayağımızı basmadık birlikte santimetrekare güçlü bırakmayacağız. Artık süpürme zamanı, süpürmeye başlıyoruz. Ya teyit olacaklar, devletin adaletine sığınacaklar veya namevcut olacaklar. Yemin etmeliyiz bu millete, yenim etmeliyiz mukaddesatımıza, şehitlerimize. Söz vermeliyiz doğacak nesillerimize. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, dağlarımızda birlikte vahit parça yıldırı örgütü mensubu kalmamalı. Bu hesabı kapatmalıyız."

Şehirlerin dirlik ve inanma içerisinde olmasının istendiğini anlatım fail Bakan Soylu, Türkiye'nin, üstüne yıkılan yıldırı maliyetini gereğinden birlikte tomar taşıdığını vurguladı.

Süleyman Soylu, 2015-2021 ortada PKK'nın yıldırı eylemlerinin yüzdelik 95 azaldığını, eylemlerin niteliğinin de düştüğünü bildirdi.

Aynı çağda yıldırı örgütüne katılımın salname 5 bin 558'den 50'ye genişliğinde düştüğünü aktaran Soylu, dağdaki silahlı öge sayısının şu an 150 seviyelerine indiğini belirtti.

Soylu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşamın değiştiğine dikkati çekti.

"Narkoterör operasyonları PKK'nın sahn damarlarını kesti"

2022'de terörün eksiksiz kırıntılarını paklamak yerinde olunduğunun altını çizen Soylu, narkotik dalında da "narkoterör" operasyonlarının PKK'nın sahn damarlarını kestiğini kaydetti.

Uyuşturucu operasyonlarına ciddiyet verilmesini talip Bakan Soylu, köken kendir ekiminin engellenmesinin sonuç aşama ehemmiyetli bulunduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Soylu, "Buradan dron, İHA pilotlarımıza, o alanlarda uğraş fail kahramanlarımıza sesleniyorum, lütfen gözünüzü dört açın. Bir parça köken kendir yaprağını güçlü kaçırmamalısınız. Özellikle deminden genetiği değişik skunk, köken kenevirin yerini almaya başladı, buraya da hızlıca hazırlık almamız gerekir." sanarak konuştu.

Her birlikte köken kendir bitkisinin, bireşimli hapın yıldırı örgütünün mermisi anlamına geldiğine ayraç fail Soylu, uyuşturucuyla mücadelenin bölgenin istikrarı açısından da ehemmiyetli bulunduğunu aktardı.

Orta Doğu'da uyuşturucunun beslediği birlikte parça yıldırı örgütünün PKK olmadığını kaydeden Soylu, DEAŞ ve başka silahlı grupların da bundan hisse aldığının altını çizdi.

"PKK ile DEAŞ birbirine antagonist örgütler değildir"

Bakan Soylu, "Dünyayı kandırmasınlar, PKK ile DEAŞ birbirine antagonist örgütler değildir. İkisi de batının cici çocuğudur. El Kaide'yi gerçekleştiren kimesne DEAŞ'ı da gerçekleştiren aynısıdır. Bu genişliğinde açıkça ve net." halinde konuştu.

PKK ve DEAŞ'ın narkotik ve muhacir kaçakçılığında, yer yağı dağıtımında eş bulunduğunu tamlayan Soylu, konuşmasını şu halde sürdürdü:

"Birisi çıksın 'yok' desin. Batı'da muazzam ihsas örgütleri var, biri çıksın 'yok' desin. Bunu ihsas örgütleri eliyle yapıyorlar. Parayı paylaşıyorlar, yıldırı eylemlerinde ve yasa dışı hayatlarını bitmeme eylemek düşüncesince bu parayı kullanıyorlar. Bu parayı birtakım devletlerde o devletleri istikrarsızlaştırmak düşüncesince de kullanıyorlar. Rejimlerini, ekonomilerini, siyasi hayatlarını ast yukarı eylemek düşüncesince de kullanıyorlar. Batı da bu tiyatroya odun taşımaktadır. Suriye'nin toprakları PKK/YPG'nin işgali altında, kimesne de batıdan ordusunu gönderip dizi eylem yapmıyor. Gayet dobra kabullenmişler, kimsenin YPG'yi oradan alaşağı eylemek üzere birlikte sıkıntısı yok. Hani DEAŞ gelirken evren ayağa kalkmıştı, koalisyon hükûmeti hükûmeti güçleri toplaşmıştı. O da yıldırı örgütü bu da yıldırı örgütü. Neden kimesne birlikte bilinçlilik demiyor, illet kimesne arsıulusal arenada buradaki sakatlığı dile getirmiyor? Çünkü PKK Batı'nın cici çocuğu, DEAŞ da PKK'nın meşruluk çıtası."

İki yıldırı örgütünü yasal bir duruma getirmeye etkin kurnazca akılla kendince karşıya kalındığına dikkati çekici Soylu, Türkiye'nin yıldırı mevzusundaki duruşunu "dünyanın en haysiyetli duruşu" yerine nitelendirdi.

Kaçak göçe de yer veren Soylu, "Buradan jandarmamıza birlikte maksat yerine söylüyorum, kez kontrollerini, bitim kontrollerini, gümrüksüz geçişlere ilişik araştırmaları ağırbaşlı halde artırmamız lazım." halinde konuştu.

"Huzurumuzu 3-5 çakala teyit edemeyiz"

Sınırlardan yıldırı örgütlerinin nakil hazırlamaya çalıştığına dikkati çekici Soylu, şunları kaydetti:

"Gözümüzü dört açmalıyız. Huzurumuzu 3-5 çakala teyit edemeyiz. Özellikle sınıra benzeyen alanlarda yahut intikal güzergahlarında kez araştırmaları aşırı önemli, burada katiyen gevşememeliyiz. Güvenlik, bizim birlikte numara önceliğimizdir. Vatandaşımızı birlikte endişeye irsal edemeyiz. Gerekirse ekiplerimizin yerlerini kesif pıtrak değiştirelim ve burada rutinin tuzağına düşmekten lütfen kaçınalım. Bu sene gümrüksüz göçle mücadelede değişik birlikte sene olmasını istiyoruz."

Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığına toy ATAK helikopterleri alınacağını, yetenek gelişiminin süreceğini laflarına ekledi.

Programa, İçişleri Bakan Yardımcıları Muhterem İnce, İsmail Çataklı, Tayyip Sabri Erdil, Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve jandarma çalışanı katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler