USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: 2022 yılı, terörle mücadelede soluk aldırmama yılı olacaktır

Bakan Soylu, terörle mücadelenin birlikte an üstelik durmayacağını vurgulayarak "İsimleri, fraksiyonları ne olursa olsun gerek FETÖ gerek PKK, gerek DEAŞ, bu yapıların peşlerini bırakmayacağız. 2022 yılı, terörle mücadelede soluk aldırmama yılı olacak" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: 2022 yılı, terörle mücadelede soluk aldırmama yılı olacaktır
11-01-2022 16:34
Antalya

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki müşterek otelde planlı Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı'nda meydana getirdiği konuşmada, salonda direkt terör saldırısına verilen kalmış, çatışmalara girmiş ve iri tecrübeler sahibi reşit onlarca isim bulunduğunu söyledi.

Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de hakeza müşterek derinti düzenlense bu denli tecrübeye erbap isim sayısının on parmağı geçmeyeceğini tabir fail Soylu, nazar boncuğu garplı ülkede evlatların kurşunlanmış, taraf yana mürettep çocuk fotoğraflarını gazetelerde görerek büyümediğini tabir etti.

Türkiye'nin kimsenin ülkesine, siyasetçi sistemine, işine, gücüne karışmadığını fakat senelerdir terör eylemlerine verilen kaldığını dile getiren Soylu, şunları söyledi:

"PKK'nın geçmiş eylemini gerçekleştirdiği 1984 senesinde İngiltere, ulusal gelirinin yüzdelik 5,5'ini askeri masraflara ayırıyordu, kılıç ise yüzdelik 3,6'sını ayırıyorduk. Terörün hızlandığı 90'lı yıllarda, 1997'de, İngiltere yüzdelik 2,56'sını, Türkiye ise yüzdelik 4,1'ini ayırıyordu. Türkiye'nin en sıkıntılı, en zor, en sorunlu yıllarıydı. Buna karşın bizlere anca müşterek sersem gömleği giydirdiler ki daima kusur bizde zannettik. Terörü ve teröristi yapım yazar ülkemize saldılar ve bizim kabahatimiz olduğuna bizi inandırdılar. Bu işle savaşım edenler 'dış mihraklar' söylediğinde ya alaya alıp itibarsızlaştırdılar veya Eşref Bitlis Paşa üzere ve ötekiler üzere susturdular."

Türkiye'nin senelerce kıt kaynaklarını kırk sene terörle mücadeleye aktardığını tabir fail Soylu, kargaşa dönemleri müdahale 50-60 senedir ülkenin gençlerinin enerjisini, insanını teröre kurban verdiğini kaydetti. Aynı sıkıntıları Fransa da İtalya da Hollanda da Amerika de yaşasaydı bu devletlerin de art kalacaklarını aktaran Soylu, "Amerika'nın senatosunu ne bastılar? Nasıl on senelerce allayıp pulladıkları itibarını müşterek gecede allak bullak ettiler. Hemen yanı başımızda dü ülkenin otoritesini dü terör örgütü bulunmayan etti. PKK, başkası DEAŞ. Devletler buna dayanma gösteremedi. Halen gösteremiyorlar." niteleyerek konuştu.

Bakan Soylu, senelerce Türkiye'ye vesayet, global güçler ile neler yapıldığını aşırı elleme bildiklerini vurgulayarak laflarını şöyleki sürdürdü:

"Hala kenar yazılarında 'dış mihraklar' cümlesini alaya, hafife alanlar, Amerika'dan binlerce tırla müşterek terör örgütüne Amerika'nın özlük vergileriyle bütçesiyle dünyalık ayrıldığını herhalde görmezden geliyorlar. Avrupa'nın nice ülkesi terör örgüne geçmiş hizmet sağladığını, içerisinden dünyalık toplanmasına izleyici kaldığına herhalde görmezden geliyorlar. Herhalde Amerika'nın ve batının Avrupa'nın terörü desteklediğini bundan 50 sene ilkin söylemiş olsaydık bugün gine bizlere kıs kıs gülerlerdi. Kendi memleketini düşünmeyen gafiller, bu ülkenin ne engellenmeyen ve bağışlanmış bulunduğunu unutan o zenginler, özlük ülkesinin yarınlarını değil, yönerge aldıkları efendilerinin yarınlarına kefil olmuşlar. Amerika'dan dünyalık alıp Türkiye aleyhine neşriyat karşıcı hainler, bu gazeteci de olsa haindir, bu bilgelik adamı da olsa haindir, bu müşterek politika partiye mensup olsa da haindir. Bu denli belirgin ve nettir. Hainoğlu haindir. Süslü, püslü cümlelerle, oradaki büyükelçilerin talimatlarıyla iş yapanlar haindir. Bin sene ilkin haindir bin sene sonrada haindir. Ne dobra ya... Batı'dan, Amerika'dan besleneceksin, Türkiye'yi ağılamak düşüncesince elinden geleni ortaya koyacaksın, pantolon almaya paran yok, yanı sıra 100 isim çalıştıracaksın edepsizcesine ülkenin cumhurbaşkanına, ülkenin etkin insanlarına, hız gösterenlerine, ülkesine sadakatle ilişkin olanlara, savaşım edenlere balçık atacaksın, karacılık atacaksın ve sabahtan akşama denli onların kişiliklerine, kimlikleriyle, yaptıklarıyla uğraşacaksın. Biz neyle dirlik karşıya olduğumuzu biliyoruz. Onları televizyonlarına çıkaracaklar, onları bazı siyasiler muhatap alacaklar. Onlara çelim devşirecekler. Onlara demokratlık dâhilen gebertmek düşüncesince ellerinden mevrut etraflı destekleri verecekler, ondan sonrada rastgele birisi Türkiye'nin yarına alakadar martavallar okuyacaklar. Şunu söyleyeyim, kılıç Cumhuriyet'in müşterek numara asrını tasdik düzlük nesiliz, bizim müşterek özelliğimiz henüz var, Cumhuriyet'in ikinci asrını tasdik edecek nesiliz."

Bu yurt düşüncesince rastgele çeşitli fedakarlığı hazırlamaya apiko olduklarını tamlayan Soylu, "Karşımızdakiler ülkenin hesabını değil, kendilerine akıtılan dolarların hesabını yapmaktadırlar. Aramızdaki ayırt bu."

Bakan Soylu, 15 Temmuz'u karşıcı da FETÖ'yü, PKK'yı, DEAŞ'ı senelerdir besleyip büyütüp muhafız da Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da yaşanmış bulunan kaosun müsebbibi bire müşterek devletler bulunduğunu vurguladı.

Bu fikirlerinden, bulgularından müşterek an üstelik şek etmediklerini kaydeden Soylu, doğruları söyleyenlere müteveccih de ne ruh bilimsel baskılar yaptıklarını, ne iftiraları atmaya çalıştıklarını da aşırı elleme bildiklerini söyledi.

Türkiye'nin senkronik yerine uğraştığı terör örgütü sayısının, uğraştığı örgütlerin yıldırma kapasitesinin de bu ülkenin terörle mücadeleye ayırdığı maddesel ve beşeri kaynağın da bambaşka devletlerde olmadığını vurgulayan Soylu, "Uğraştığımız ve sindirdiğimiz örgütlerden yalnızca ikisi, DEAŞ ve PKK, güneyimizde Suriye ve Irak'ta mutluluk otoritesini ağız ağıza bitirdi, baştan kurmaya çalışıyorlar. Bizden müşterek yegâne çakıl üstelik koparamadılar." niteleyerek konuştu.

"TBMM'ye girmekle yıldırıcı sıfatınız üzerinizden kaybolmaz"

Bütün dünyanın giriş edemediği terör örgütleriyle savaşım ettiklerini özetleyen Soylu, etraftaki terör örgütleri batının ve Amerika'nın desteklediğini bildiklerini vurguladı. Biten terör örgütlerinin dü çırpınışı bulunduğunu aktaran Soylu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Birincisi cezaevlerindeki emektar üyelerini hareketlendirmek isterler. İkincisi, üniversitelerdeki gençlere iktiran etmek isterler. Böylece müşterek taraftan geçmişin terör birikiminden yararlanma yazar örgütü çalışkan göstermeye, maada taraftan da gençleri aralarına katıp geleceklerini kurtarmaya çalışırlar. Terör örgütü 2014, 2015'te 5 bin 550 kişiyi dağa çıkardı, kısaca 3-4 senedir terör örgütüne katmaya çalışmış oldukları isim sayısı anbean azalmaktadır. Geçen sene 53'tü, bu sene ise 51. Şimdi acemi müşterek tezgahı gündeme koymaya çalışıyorlar. 500 nefis müşterek dizelge yaptılar. Yapan Karayılan ve arkadaşları. Bu 500 nefis listeyi, Türkiye'ye, özlük yandaşlarına bu arada bulaşık siyasetçi gezi yaptıklarına, onlara gene 2022 senesinde dağa vermek düşüncesince gönderiyorlar. Her şeyi yavaş yavaş izlem ediyoruz. Teröre ve destekçilerine müşterek defa henüz bildirmek istiyorum, Türkiye, emektar Türkiye değil. Allah'a kasem olsun ki kafanıza çökeriz. Size soluk aldırmayız. Bu ülkenin evlatlarının yakasından düşün, bu ülkenin evlatlarının yakasından düşün. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmekle yıldırıcı sıfatınız üzerinizden kaybolmaz, bunu biliyoruz, ne iş birliklerini yaptığınızı da biliyoruz. Teröre ne naşir olduğunuzu da biliyoruz. Hangi devletlerin istihbaratlarına elemanlık yaptığınızı da biliyoruz. Bu ülkenin huzurunu, birliğini, kardeşliğini, barışını Amerika'nın, Avrupa'nın uşaklarına bozdurmayacağımızı her insanın bilmesini isteriz."

"Terörle mücadelenin zirvesindeyiz"

Bu ülkenin, milletin, toprakların aşırı değer ödediğini, bundan ahir nesillerin de değer ödemekten korkmadıklarını dile getiren Soylu, 15 Temmuz'da milletin bunu kupkuru müşterek halde gösterdiğini kaydetti. talebe eylemleri niteleyerek pazarlanan eylemlerde 45-55 yaşlarında terör irtibatlı kişilerin çıktığını ve bunların müşterek rast olmadığını tamlayan Soylu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Türkiye Büyük Millet Meclisinde terör örgütü iltisaklı tiplere birilerinin erbap çıkmasıyla art etap atacağımızı mı zannediyorlar. Ne yapacağız okullarımızı terör örgütü iltisaklı tiplere tasdik mi edeceğiz, üniversitelerimize tasdik mi edeceğiz? Buna olanak mı vereceğiz? Terörle mücadelemizin en zirvesindeyiz. En zirvesinde olduğumuz bu sürede hiç kimseye ayakkabı bırakmayacağımızı hepimizin bilmesini istiyoruz. Kendi neşriyat kanallarından sonsuz cezaevlerine çağırma cihazı yapmaları, ara sıra ağız tatsızlığı sürüm çabaları yararsız değil. Bu tabloya baktığımızda 'sol terör örgütlerini kırsalda bitirdik' niteleyerek temizlenmek muhtemel olur mi? Suriye ve Irak'ın kuzeyi orada durduğu sürece kılıç sak iktisap etmek zorundayız. Oraları temizlemedikçe, hayallerindeki terör koridorunu hayallerinden söküp atmadıkça, müşterek henüz akıllarına getirebilecek müşterek kavrayış bırakmadıkça terörle mücadelemiz bitmeyecektir."

Bakan Soylu, terörle mücadelenin kalkınmadan yatırıma rastgele bölgede sürdüğünü tabir etti. ABD'ye Avrupa'ya karşın terörle mücadeleden katiyen kopmayacaklarını aktaran Soylu, şunları kaydetti:

"DEAŞ'la da FETÖ ile de PKK ile PYD ile de savaşım edeceğiz. Allah şahittir Cumhuriyetin ikinci asrına terörle alakadar doğacak nesle müşterek yegâne melez bırakmayacağız. Siyaseti kendilerine müşterek dulda zırhı yerine görenlere söylüyorum, elleme ya... Bizim evlatlarımız 20 yaşlarında martir olsunlar, 25 yaşında, yapıncak kuzularımız martir olsunlar, bu ülke, ulus düşüncesince mağaraya ölüme kasten girsinler, gazi olsunlar, kılıç onların yanlarına gittiğimizde 'bakanım bana fariza verin, ego bu mücadeleye hazır' diyebilecek iri müşterek sadakatte olsunlar sen 3 pare oy avcılığı yapacaksın niteleyerek terör örgütleriyle işbirliğini politika üstünden kaplamaya çalış, kendine meşrutiyet bölgesinden gayri meşruiyet devşirmeye çalış. Siz ne zannediyorsunuz ya? Bu ülkeyi iyesiz mi zannediyorsunuz? Bu ülkeyi geda mi zannediyorsunuz? Sizin üzere Amerika'ya, Avrupa'ya secde fail adamlar mı bu ülkeyi yönetiyorlar, bu terörle mücadeleyi yapıyorlar. Biz Allah haricinde hiç kimseye secde etmeyiz, hacısı hocası hakeza bilsin. Ben kimlere dirlik konuştuğumu biliyorum."

Terörle mücadelenin müşterek an üstelik durmayacağını vurgulayan Soylu, "İsimleri, fraksiyonları ne olursa olsun, lüzum FETÖ lüzum PKK, lüzum sol terör örgütü, lüzum DEAŞ olsun, banko bu yapıların peşlerini bırakmayacağız. Emin olun, 2022 yılı, terörle mücadelede soluk aldırmama yılı olacaktır, anlayışımız da maksadımız de parolamız da bu olmalıdır." niteleyerek konuştu.

Soylu, yalnızca karşılarına çıkma eli silahlı teröristi tutup savaşım etmekle yetinmediklerini, meseleye enli baktıklarını, terörün kaynağını ve beslendiği zemini kurutmaya çevrik müşterek kavrayış ortaya koyduklarını söyledi.

Terörle ve terörizmle savaşım ettiklerini özetleyen Soylu, Doğu ve Güneydoğu'da terör iltisaklı belediyelere meydana getirilen görevlendirmelerin, bugün terörle mücadelede elde ettikleri kazanımların belkemiği bulunduğunu vurguladı.

"Kamu kurumları, domestik yönetimler üstünden terörün yeşertilmesine punt vermeyiz"

Soylu, hem terör örgütünü bitirdiklerini hem de Doğu'da ve Güneydoğu'da yaşamın seyrini değiştirdiklerini söyledi.

Kamu kuvvetiyle terörün yeşertilmesi mevzusuna dirlik aşırı alıngan olduklarını vurgulayan Soylu, "Kamu kurumları, domestik yönetimler üstünden terörün yeşertilmesine, dirilik suyu verilmesine punt vermeyiz. Almanya'da, İngiltere'de İtalya'da, İspanya'da Belçika'da amme kurumlarında, domestik yönetimlerde, belediyelerde terörün t'si ile alakadar yegâne müşterek isim istihdam ederler mi, edebilirler mi?" niteleyerek konuştu.

"Karayılan'ın canını alacağız"

2016'dan bugüne denli yalnızca kandırma yöntemiyle bin 64 kişiyi dağdan indirdiklerini kail Soylu, yalnızca 2021'de kandırma ile tasdik bulunan isim sayısının da 199 bulunduğunu bildirdi.

2020 senesinde 248, 2021 senesinde 183 terör eylemini oluşmadan engellediklerini ve bunların on paralık birisinin bedava olmadığını vurgulayan Soylu, şunları aktardı:

"Dünyanın ne ülkesine gidersek gidelim, 'bize ne yardımcı, dayanak noktası olursunuz, ulama koyarsınız' niteleyerek dayanak noktası istiyorlar. Terör örgütü özlük bünyesinde konuşamıyor. Birbirine meramını anlatamıyor, yönerge veremiyor, vaziyetini öğrenemiyor. Geri zekalı Murat Karayılan güzeşte günlerde müşterek musahabe yapıyor. 6 ay ilkin öldürdüğümüz teröristin hala yaşadığının zannında, art zekalı bulunduğu için, rastgele ne müşterek akla dek kuramadığı için. Karayılan canını alacağız senin, bilesin. Sadece senin canını aldığımız devir seni destekleyenlerin de canını alacağız. Türkiye'de o güneş üzülecek aşırı az endam olacak güçlükle Türkiye'nin kâffesi sevinecek. Üzüleceklerin ehemmiyetli müşterek kısmı de Mecliste olanlar ve onların destekçileridir."

Doğu ve Güneydoğu'da 2021'e denli terör örgütünün eylemselliğinin yüzdelik 95,76 azaldığını, bire müşterek periyotta lisanslı sportmen sayısının yüzdelik 139,8, darülfünun mektepli sayısının da yüzdelik 103,8 arttığını özetleyen Soylu, "Amerika'nın mamaladığı gazeteciler bunları yazamaz. Hani özgürlükçüydünüz? Hani demokrattınız? Siz terörün emzirdiği çocuklarsınız." ifadelerini kullandı.

Mücadele ile yalnızca dirilik kaybının engellenmediğini, ülkenin istikbaline konulmuş bulunan engellerin de kaldırıldığını tamlayan Soylu, kişilerin yaşamının değiştiğini söyledi.

Diyarbakır annelerinin de ehemmiyetli müşterek ileti verdiğine ayraç fail Soylu, "Birileri görmezden gelmeye çalışsa da Diyarbakır aileleri PKK'nın ipini çekmiştir. PKK'ya sarılanların da ipini çekmiştir. Cenabı Allah'a aşırı şükür, 31 Aralık 2016 Reina saldırısından beri, şehirlerimizde terör yönünde müşterek dava yaşanmadı." halinde konuştu.

"Kimsenin sözüne ve sözüne bakmayacaksınız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kararlılıkla terörle savaşım edildiğini dile getiren Soylu, acemi metotlar, vizyonlar eşliğinde terörün herkes kırıntıları bulunmayan oluncaya denli çalışmaların bitmeme edeceğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin fedakarca savaşım ettiklerini kaydeden Soylu, ileriki süreçteki stratejiler dirlik da şu değerlendirmelerde bulundu:

"En iri tehditlerimiz 2022 yılı ortamında PKK'nın elden Ağrı'nın hudut ötesinde oluşturduğu karargahtır. Gözümüz, kulağımız, zihnimiz ve aklımız orada olacaktır. Kuzey Irak ve Suriye, Nusaybin, Kızıltepe bire müşterek sürede Şırnak Bestler Dereler bölgesi, Cizre'nin karşısı, Hatay'ın karşısından Türkiye'ye, müşterek mühimmat, dü patlayıcı üç yıldırıcı sızdırmalar olacaktır. 2022 yılındaki tehditlerden birisi terör örgütünün kent içi yapılanmalarıdır. Kırsalda diz çöken, mağaralarından sıçan üzere çıkamayan yıldırıcı örgütlerinin kent içi yapılanmalarıdır. En akıbet Şırnak Cizre'de yaşadığımız fenomen ağız ağıza bunun ehemmiyetli müşterek benzeridir. Özellikle kahramanlarımıza yönelik, Doğu ve Güney Doğu Anadolu şehirlerinde orayı terörize etmeye çalışan, milletimizin orada kendine mevrut itimatını baştan endişeye gönderme etmeye müteveccih müşterek adımı kuvvetlendirme etmeye etkin müşterek anlayışı yapmak isteyeceklerdir. Bir yegâne nesne söylüyorum, aman vermeyeceksiniz, acımayacaksınız. Kimsenin sözüne ve sözüne bakmayacaksınız."

Ülkenin, milletin iri kayıplarla dirlik karşıya kaldığını dile getiren Soylu, müşterek henüz iri bedeller, iri zayiat yemek düşüncesince akıbet hamlelerinin kaldığını, bunu da gerçekleştirerek, tarihe geçeceklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler