USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: '2019 yılında 20 tondu, bu yıl toplam 22 tona çıkardık'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da muhtarlarla müşterek araya geldi. Soylu, Cumhuriyet tarihinin narkotik soruşturma rekorunu egale ettiklerini anlatım ederek, “2019 yılında 20 tondu, bu yıl toplam 22 tona çıkardık. Bunun 20,5 tonunu düzenlilik güçler, 1,5 tonunu da gümr?

İçişleri Bakanı Soylu: '2019 yılında 20 tondu, bu yıl toplam 22 tona çıkardık'
28-12-2021 15:05

İşçileri Bakanı Süleyman Soylu, Merinos Mustafa Kemal Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde planlı ‘Türkiye Muhtarlarla El Ele” mevzulu toplantıya katıldı. Burada muhtarlara seslenme fail Soylu, narkotik ve terörle mücadeleden, muhaceret rahatsızlığına denli nice mevzuyu ele aldı.

“Sizler ayrımlı siyasal görüşlerde olabilirsiniz, bu da aşırı doğaldır. Her birinizi seçen insanoğlu da böyledir. Size oy verenler de ayrımlı siyasal görüşleri, inançları, budunsal kökenleri olabilir. Buradaki camia ahali çeşitlilikleri barındırdığı düşüncesince Türkiye tablosudur” niteleyerek konuşmasına süregelen Soylu, “Her birinize oy verenler asliye ümit ile oy kullandı. Mahallemize iyi bakılsın, nekais izlem edilsin niteleyerek sizlere oy verdiler. Farklılıkları korumanın yanı esna anlaşılan zeminlerde kavuşmak abuhava menfaatini ilişik asliye değerler üstünde aklıselimin, ahlakın, anne-babalarımızın, öğretmenlerimizin, camideki imamların öğrettikleri temeller üstünde buluşabilmeliyiz” dedi.

50 bin 340 muhtarımız yönetsel şekilde İçişleri Bakanlığı'na ilişkin bulunduğunu hatırlatan Soylu, “Bu muhtarlarımızın topu topu şayet bizlere taleplerini iletemezse, aramıza biz filtreler, perdeler koyarsak, kılıç kocabaşı bilgelik sistemini devreye alamazdık. Bugüne denli düzene işlenen 125 bin ilginin 109 binini müspet sonuçlandırıp 16 binini hala izlem ediyor olanaklı miydik? Bugün hâlâ ilk muhtarlıklarımız alakadar özlük, tabanca ruhsatname harcı, SGK primi denli adımlarımızın hakkında müsaade haklarından tutun sert aşırı adımı içeren toy eş teklif üstünde daima bu arada çalışamazdık. Biz ne yaptıysak başlangıç başa yapıyoruz. Bize oy verenlerin, bizlere seçenlerin, bizlere günah verenlerin o güvenlerini gerçekleştirme eylemek düşüncesince görevlerimizi sürdürüyoruz. Biz noktaya gelebildiysek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyonla farklılıklarımızı kendimize eş süzgeç yapmadığımız düşüncesince asliye değerler üstünde tartışmadığımız, birbirimizi dinleyebildiğimiz düşüncesince yapabildik” niteleyerek konuştu.

Soylu konuşmasını şöyleki sürdürdü: “Ancak bugün muhtarlıklarda başarabildiğimiz bu hali, tabii ülkenin başka meselelerine yansıtmak istediğimizde tuhaf eş tutuculukla erinç karşıya kaldığımızı üzülerek kırışmak isterim. Asayişin teminin de bile, terörle, narkotik ile mücadelede fark buna gönlü yatmayan, aklı yatmayan siyasal hırsların cazibesinden sıyrılıp bu ülkenin değerleri ile buluşamayan, batıyı namına ibadethane belirlemiş, batıdan mevrut herhangi eş şeyi başlangıç hesabına koymuş, özgüvensiz anlayışlarla bu ülkede sizlerde biz de devre devre erinç karşıya kalıyoruz. Bakın sizler muhtarsınız, hanginiz çarşı ve mahalle bekçilerinden erinçsiz oldunuz? Tam tersi, Türkiye'de ağır ağır muhtarlar toplantıları yapıyoruz. İstanbul'dan Ankara'ya, Adana'dan Diyarbakır'a kadar. Biraz sonraları burada asayiş toplantısı yapacağız. Bizim buradaki zarfında bulunduğumuz derinti denli olmayacak. Bazen 3 arada sırada 4 vakit devam eden ve sonsuz bulunan kocabaşı ve mahallelerin herhangi eş meselesini masaya yatırdığımız, herhangi eş eşsiz arkadaşımızın notlarını aldığı, bürokratların izlem etmiş bulunduğu toplantılardır. Bir araya gelip ışık verdiğimiz aman ne güzelmiş, hayır olsun dediğimiz toplantılar değildir. Asayiş meselelerinden yalıtım lambasının yanıp yanmamasına kadar, keyif ocağındaki eksiklikten eş spor sahasındaki ihtiyaca denli herhangi eş şeyi bakanlarımızla telefon açıp konuştuğumuz ve eritme aradığımız eş süreci ortaya koyuyoruz. Bana nazar boncuğu muhtarımızın çarşı ve mahalle bekçimizden rahatsızız demedi. 30 bin dideban tün kendimizi budala ettiğimiz, herhangi eş çalmış bulunduğu düdüklerinde bizim şen ettiğimiz çarşı ve mahalle bekçilerinin itibarını örselemek düşüncesince politika yapanları gördükçe ego üzülüyorum. Demek ki toplumla aralarında eş ara oluşmuş. Bizim gittiğimiz toplantılarda çarşı ve mahalle bekçilerine hâlâ gerekseme bulunduğu anlamında talepler bana iletiliyor”

2017'den bu güne denli evden arakçılık olaylarının günce averajı yüzdelik 47 oranında azaldığını kaydeden Soylu, “Bu benzer 284'ten 151'e düştü. Kötü mü oldu? Hep bu arada yararını gördük. Yüzde 30'lardan yüzdelik 60'lara olayların çözülme oranına çıktı. Olayları ışıklandırma az hâlâ 2 kıvrım arttı. Peki bu çirkin eş obje mi? Birlikte narkotik suçlarıyla uğraşıyoruz, kullanılmayan binalarla, annesine babasına çirkin davranan narkotik kullanıcısıyla, muhtarlarımızla bu arada uğraşıyoruz. Mahallemizin şurasına ışıklandırma geçişsiz denince de kaymakamlığımıza, şehremaneti başkanımıza, valimize, yalıtım idaresine iletiyoruz ve problemi ortaya koyuyoruz. Biz sizlerle himmet arkadaşıyız. Bizim de sizlerin de eş dümen piyasası var. Dünyanın en iri krizi ile erinç karşıya kaldık. Pandemi krizinde bu iş bana merkum değil, ego bu işten vazgeçme ederim az buçuk gümrüksüz yaparım mı dediniz yok ise ahali yöneticiler ve STK'larla taşın dibine elinizi mi koydunuz? Şimdi bana büyükşehirler oldu, muhtarlara ne lüzum varmış diyenler geriye 2-3 yıla baksınlar da anlasınlar” biçiminde konuştu.

“Biraz ilk bahsettiğim bu tavırları narkotik ile savaşım fail birimlerimize de gösterdiler. Şunu anlatmak istiyorum dünyada yakalanan ahali eroinin yüzdelik 21'inin bu ülkenin polisi, bu ülkenin askeri, jandarması, kıyı güvenliği, gümrük korunum birimleri yakalamaktadır. İfade edeyim bu yıl cumhuriyet tarihinin beyaz zehir yakalamaktaki rekorunu egale ettik. 2019 yılında 20 tondu, bu yıl toplam 22 tona çıkardık. Bunun 20,5 tonunu asayiş güçler, 1,5 tonunu da gümrük korunum ekiplerimizin yakaladı. Bütün bu savaşım daima başlangıç başa sürdürülmektedir” niteleyerek laflarını sürdüren Soylu, “Türkiye'de kısaca 2017 yılında uyuşturucuya ilişkin ölümlerden, adli tababet rakamlarına gereğince 941'di. Biz 2020 yılını 314'le tamamladık. Bu yıl hâlâ az rakamla bitireceğiz. Bu beraberlik ile olmalıdır. Bir taraftan meselenin arza müteveccih mücadelesi, eş taraftan talebi düşürmeye müteveccih savaşı ve iyileştirme süreci ile başlangıç başa mücadelenin daima başlangıç başa içindeyiz. 28 Avrupa Birliği ülkesinde yakalanan ‘extacy' tabletinden 2 kıvrım fazlasını gene bu ülkenin asayiş birimleri yakalamaktadır. Bunu kılıç mi üretiyoruz, hayır. Bunlar bütünü yurtdışından geliyorlar. ABD Afganistan'ı engelleme ettiğinde 15 bin ile 20 bin dekardı oradaki üretim. 200 bin dekara çıktı. Buradan eş politika ürettiler. Oradaki şahısların yaşamını kabusa çevirip muhaceret etmesini gerçekleştirme etmediler. Aynı sürede dünyaya narkotik ihraç ettiler. Bunu Amerika'nın kendisi yaptı. Bunu eş yöntem şekilde ortaya koydu ve bundan korku etmedi. Derdi bu yerleri istikrarsızlaştırmak, ufka ve gösterime değil ayaklarının ucuna bakacak hale getirmeyi hedeflediler. Büyük meseleler tabii ki sizin mahallelerin hayat standartlarını etkiliyor. DEAŞ coğrafyamız düşüncesince eş tehditti. Bunu söylüyorum ve bitmeme edeceğim. Suriye'nin Rakka'sında eş yegâne palavra tabancası patlatmadan, PYD/PKK yıldırı örgütü Rakka'dan DEAŞ'ı tasviye etti. Bunu Amerika'nın gücü ile yaptı. Peki bu insanoğlu nereye gitti? Onların yönlendirmesi ile dü yere gittiler. Biri Sina Çölleri, birisi de Afganistan'la Çin arasındaki vadiye. Sonra ne oldu? ABD Afganistan'ı bırakma etti. Peki bırakma edince ne oldu? Orada Amerika'nın güdümündeki birtakım komutanlar Rakka'dan getirdikleri DEAŞ'ı içerisinde idarecilik hazırlamaya başladılar. Şimdi evren bunu görüyor. Büyük eş oyun, iri eş tezgah. Bazen demokrasinin içine sızma eş tezgah. Bazen sulh ve uhuvvet içine sömürme fail eş senaryo, arada sırada de eş şeyle savaşım ediyormuş denli yayınlanan eş senaryo ile erinç karşıyayız” dedi.

LGBT mevzusuna da yer veren Bakan Soylu, “Ben muhtarlarımıza soruyorum. Mahallede ne ana ata size Türkiye'de LGBT'nin gelişim göstermesi düşüncesince müracaatta bulundu? Bir ana ata LGBT bu ülkede yayılsın, bizim çocuklarımız bu işlerle hâlâ aşırı ilgilensin niteleyerek eş ad size başvurdu mu? Bu aşk nereden çıkıyor? Avrupa ve Amerika'dan çıkıyor. Çok basit, yurtdışında bu dernekler, evkaf var. Büyükelçilikleri var. Biz kesinlikle ayakta duruyoruz? Uyuşturucu, terör, konuşu şekilde saldırıyorlar kılıç gene ayakta duruyoruz. Çünkü karı yapımız güçlü. Aile yapımızı sarsmaya, zemini aşüfte bir hale sağlamak düşüncesince herhangi eş şeyi yapıyorlar. Ama aldatıcı olamıyorlar. Medeniyetimiz, müesseselerimiz, devletimiz çelimli lakin en önemlisi milletimizin mayası güçlü. Yurtdışından bu derneklere müteveccih ağırbaşlı eş fonlama var. Bunu dile getiriyoruz. Burada dava bulunduğunu paylaşıyoruz lakin bizi gene linç etmeye çalışıyorlar. Elin oğlu Türkiye'de bu meselelerin çoğalması düşüncesince sebep mal versin? Elin oğlu ABD hala eş yıldırı örgütü bulunan PYD/PKK sebep desteklesin? Bana birisi bunu açıklama etsin. Bir Amerikalı yurttaş öz ülkesinin eş yıldırı örgütünü desteklemesini lüzum mi? Sadece mal vermiyor. Silah, mühimmat, eğitim, destek, moral, izlem ve beyin veriyor. Sonra dünyaya çıkıp demokratlık ve ahbaplık üstünlüğü vaazı vermeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Bir ihtilaf partisinin umumi başkanının ABD Büyükelçisi ile eş ayda 4 el görüştüğüne de deme veremediğini anlatım fail Soylu, “Benim aklım ermiyor. Bir ihtilaf umumi başkanı ABD Büyükelçisi ile 1 ayda 4 el ne görüşür ve ne konuşur? Bana birisi bunu söylesin. Ben Türkiye yurttaşı şekilde kendime açıklama edemiyorum. Görüştüğü devir ‘Ya siz kusur ediyorsunuz PYD/PKK destekliyorsunuz' diyor mu? ‘Sizin ne işiniz mevcut Türkiye'deki LGBT'cilerle' diyor mu? ‘Siz Afganistan'dan narkotik imalatı ile dört başı mamur coğrafyamızı narkotik ile erinç karşıya bıraktı' diyor mu dedi mi yani? Şapkayı öne alıp atmak lazım” niteleyerek konuştu.
Dünyada eş küreselleşmenin bulunduğunu tamlayan Soylu, “Temel derdimiz, bu globalleşme dünyada görülmemiş eş dizge açtı. Hepimiz Avrupa'daki metodlar açılacak, herhangi eş yere pasaportsuz girilecek. Sınırlar açılacak, çiçek, kurt uhuvvet herhangi eş obje iyi olacak. Ne devir 20'inci yüzyılının sonuna kadar. Geldik 21'inci asrın başına. Vekalet savaşlarından Afganistan'dan, Suriye'ye denli dü yıldırı örgütü DEAŞ ve PYD/PKK Irak ve Suriye'nin mutluluk otoritesini allak bullak etti, namevcut etti. Şu an dünyanın dört asliye problemi var. Salgın ve muhaceret sorunu. Birçok abuhava bizim yaşadıklarımızın yüzdelik 1'ini yaşadıkları halde, bütünü sinmişler korkmuşlar. Göç probleminin Türkiye ve Yunanistan arasına sıkıştırmışlar, cingözlük hazırlamaya çalışıyorlar. Türkiye'de ile Suriye sınırı ortada sıkıştırmışlar, Türkiye ile İran sınırı arasına sıkıştırıp menfaatlerini oradan kurtarmaya çalışıyorlar. Aman kılıç ilgilenmeyelim diyorlar. Bir kıta sanatçı gönderirler Angelina Jolie eş ışık verir. Onlar da otururlar, bu işlerle ne iyi ilgilendik derler. Ya kolları kopan çocuklar, annelerini babalarını kaybeden evlatlar, ya önümüzdeki 100 yıla tramva şekilde yansıyacak nesiller, ya bu tramvaların yapacağı eritme kesinlikle olacak?” dedi.

Suriye'de yapılanları da özetleyen Bakan Soylu, “Bize kızdılar. İdlip'te briket ev yapıyorsunuz diye. Keyfimizden yapıyoruz sanki. Bütün STK'larla başlangıç başa 50 bin üstünde yaptığımız evler oradaki şahısların minimal oturabilecekleri toprak bulabilmeleri içindir. Yarın öteki çağ çadırları bittiği devir Türkiye'ye eş seyahat başlatmamalarının temini için. Onları orda emin eş halde oturtabilmek için. Geçen piyasa haset Çobanbey'de Suriye tarafındaydık. Bin 400'ün üstünde endüstri sitesi yaptık. Kendi paramızla değil. Orayı ilk huzura, güvene getirdik. Oranın meclisi ile eş toprak ayarlandı. Bir kısmı bitti, başka kısmı haziranda sona erecek dört dörtlük 25 bin ad çalışacak. Zaten ora Gaziantep ve Kilis'le iç içe. Buradan oraya insanoğlu gidecekler. Biz günindi denli Afrika'nın madenleri yüzünden orayı sömüren, ondan sonraları posasını orada bırakıp bu insanoğlu ne yaparsa yapsınlar diyen eş budun değiliz. Biz gittik İdlip'te şahısların sağlık, terbiye hizmetlerini alabilmeleri düşüncesince ne gerekiyorsa yaptık. Bunu da doğacak nesillerimize gösterdik. Fırat Kalkanı bölgesinin baştan tecim merkezi biçimine gelmesini ve yaşamın normalleşerek buradan oraya dönüşün sağlanması düşüncesince adımlar attık. Bunların hangisini günindi devletleri yaptı? Biz yaptık. Benimle dalavere geçiyorlar. Şımarmadık diyorum, he şımarmadık doğru. 3 bin dolardan 10 bin dolara geldik kılıç şımarmadık. Atamıza, anamıza sırtımızı dönmedik. Komşularımıza sırtımızı dönmedik. Camilerimize, İstiklal Marşımıza, Cumhuriyetimizi kuranlara kulaklarımızı tıkamadık” dedi.

Muhtarlar düşüncesince Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) tamamladıklarını özetleyen Soylu, “Ölü projeydi, direnim ettik, ASELSAN'a ağa, ata dedik. Onlarda bu projeyi bitirdiler. Bizde borcumuzu onlara ağır ağır ödüyoruz. Ama işlerimizi yaptık. Bunları demincek şehremaneti ve muhtarlarımıza açıyoruz. Tüm amme kuruluşlarına açıyoruz. Kurumların entegrasyonunu oraya getiriyoruz. Kişisel Veriler Kanunu'nun bizlere elverdiği ölçüler dahilinde muhtarlarımıza açacağız. Muhtarlarımız mahallelerinde göçmenlerin tamamını görecekler. Orada yaşayanları, taşıyanları görebilecekler. Gün geçtikçe dizge geliştikçe açmaya bitmeme edeceğiz. Nüfus Matik dediğimiz eş görevli denli vazifesini meydana getirecek düzenek kurduk. Nüfus idaresine gelmeden yapılması müstelzim işlerden eş tanesi mahallede, durumunda halledilsin. Burada dijitalleşmenin bizlere sağlamış bulunduğu avantajları kullanacağız” biçiminde konuştu.

Sosyal medyanın da dünyada ehemmiyetli eş maslahat biçimine geldiğini anlatım fail Soylu, “Göçün nedeni kılıç olmadığımız gibi, feysbuk ve twitter'inde sahibi kılıç miyiz? Her çeşitli zeval orada işlensin, herhangi eş ferdin orada mahremiyetine girilsin, herhangi eş çeşitli taşlama yapılsın. Dünya bununla alakadar ne yapıyor? Dünya salgınla alakadar bizlere eritme üretti mi? Dünya Sağlık Örgütü eş eritme üretmeyi bırak birbirlerinin maskelerini çaldılar. Birbirlerine telkih vermediler. Aşıyı mühim kuvvet şekilde kullandılar. ‘18 Mart'ta Avrupa Birliği uyuşma imzaladı. Dedi ki, ‘Biz göçün kaynağında engellenmesi düşüncesince etap atacağız'. Bir yegâne etap atmadı. Tamamı köksüz hakkında oturmuş, vizyonsuz eş liderler manzumesinin yapamadıklarını gördüğümüz seneler geçirdik, geçiriyoruz. İnsanları ölüme bırakma ettiler. Ege Deniz'inde botları batırdılar. İnsanları soydular. Bunlardan eş tanesini Türkiye yapmış olsaydı, bizi evren mahkemelerinde yargılarlardı. Kendilerinin dokunulmazlıkları var. 21. asır onların dokunulmazlıklarını aldı” niteleyerek konuştu.

Samet Doğru - Uğur Uslubaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler