USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluları baskın kar yağışlarına karşı uyardı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'da gerçekleştirdiği toplantıda, İstanbulluları baskın kar yağışları dair uyardı. Sürecin problemsiz atlatılması düşüncesince vatandaşların iş birliğinin önemine nazarıitibar çekici İmamoğlu, “İnsanlarımızın dolgun taşımaya yön

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluları baskın kar yağışlarına karşı uyardı
24-01-2022 11:58

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ikazlarının arkası sıra kar yağışı geçtiğimiz cuma namazı akşamından itibaren ülke genelinde sansasyonel olmaya bitmeme ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Afet Koordinasyon Müdürlüğünde beraberinde güruh gerçekleştirerek, kentte sonuç gestalt ve meteorolojik gelişmeler üzerine bilim verdi.

Önceki zamanlardan değişik şekilde bu sene ansızın bastıran yağışların yaşandığına nazarıitibar çekici İmamoğlu, bu aşamada vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yoğun yağışla beraberce oluşabilecek menfi durumların ortadan kalkması veya en örgen indirilmesi düşüncesince vatandaşların iş birliğinin sonuç etap ehemmiyetli olduğuna değinerek, İstanbullulardan şişko taşımaya yönelmelerini, araçlarını trafiğe çıkarmamalarını istedi.

Baskın kar yağışlarına karşı uyardı

Bir anda bastıran baskın kar yağışları üstüne vatandaşları uyarıcı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cumadan itibaren mevrut yağışlarla beraberce ülke içerisinde, il merkezimizde, arkadaşlarımız 8 ila 10 santim ortada kar kalınlığı belirleme ediyor. Bu sene rahim aşırı ilginç beraberinde seyri var. Bir anda beraberinde alanda baskın beraberinde kar yağışı yaşanabiliyor ve o alana değgin karla ait tek dava yokken 10 bugün içinde derin beraberinde kalınlık oluşabiliyor, riziko oluşturabiliyor. Bu yönüyle tığ de süreci aşırı dinamik beraberinde biçimde il merkezimizde, ülke merkezimizde izleme edebiliyoruz. Karla ait kalınlığın kırsalda 25 santim ayrıca henüz fazlasına genişliğinde çıkmış olduğu gözleniyor. Bu hafta süresince itici iklim dalgasının bitmeme edeceğini meteorolojiden aldığımız bilgilerle öğrendik. AKOM'dan arkadaşlarımızla beraberce emek mefhumu olmadan izleme etmeye bitmeme edeceğiz. Gün boyu anbean İstanbul'un rastgele beraberinde durumunda bu ansızın bastıran kar yağışları oluşabilir. Biz de oralara engelleme etmekte gecikmeyeceğiz. Şu anda İstanbul genelinde bin 582 aracımız, 7 bin 421 personelimizle bu arada mücadelemizi sürdürüyoruz. 35 bin tonun üstünde sodyum klorür ile yollarımızın kullanılabilmesi noktasında dinamik beraberinde biçimde temizliği sürdürüyoruz” dedi.

“Valimize ve kâffesi amme gurur yapılış yetkililerine teşekkürname ediyorum”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve öteki kâffesi amme gurur ve kuruluşlarla bağlantı şeklinde olduklarını tabir fail İmamoğlu, “Değerli Valimiz Ali Yerlikaya ile sonsuz bağlantı halindeyiz. Valimiz Ali Yerlikaya ile konuşarak, eksiksiz amme kurumlarıyla, 39 kaymakamlık belediyemizin gereksinimlerini alelacele gideriyoruz. Başta sodyum klorür kazanmak neredeyse değişik takviyelerle 39 ilçemizle bağlantı halindeyiz. Burada da görüldüğü üzere, hemen büyükşehir belediyesinin gurur ve kuruluşları değil, ayrımsız sürede devletimizin öteki amme gurur ve kuruluşlarıyla da irtibatlıyız. Yine valimizin AFAD'ta kurduğu ekiple de enstantane fotoğraf tespitler yaparak, elbette koordineli olacağımız noktasında dinamik beraberinde emek vermeyi sürdürdüğümüzü tabir buyurmak isterim. Hem sayın valimize hem de eksiksiz amme gurur ve kurumlarının ait ve yetkililerine İstanbul halkı hesabına aşırı teşekkürname ediyorum” sanarak konuştu.

İstanbullulara teşrikimesai çağrısı

İBB şekilde karla uğraş çalışmalarını sürdürürken vatandaşların da sürece dayanak olmasının sonuç etap ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan İmamoğlu, “Geçen haftanın ortasından itibaren duyurularını karşılayıcı beraberinde gurur olduk. Bizim yaptığımız uyarılara en yukarı seviyeden uyarak, vatandaşımız anahtar yararlanma sayısını ince azalttı. Bugün de şu an bunu yaşıyoruz. Elbette okullarımızın dinlence olmasının da bunda beraberinde tesiri mevcut ancak insanlarımızın şişko taşımaya yönelmesi ve anahtar yararlanma sayısının azaltılması bizim işlerimizi ince kolaylaştırıyor. Eğer vatandaşımızın teşrikimesai olmasa, değil bin 582 araç, 7 bin 500 çalışan, 107 bin 500 dinamik da olsanız muvaffak olamazsınız. Dolayısıyla kentin beraberinde eksiksiz içinde beraberinde duyguyla yönetilmesi bizlere aşırı sevinçli beraberinde çağ yaşatıyor şu anne kadar. Umarım bugün, ferda ve hafta boyu sürecek kar sırasında ayrımsız duyarlılığı daim beraberce gösteririz. Bugün kar yoğunluğu ile ait meteorolojinin verdiği uyarılara göre, anbean baskın yağışlar bizimle olacak. Dolayısıyla yurttaşlarımıza bulunan uyarılarımız bitmeme etmektedir. Her ne genişliğinde trafikle ait akışı en dişi biçimde sürdürdüğümüzü tabir etsek de çabucak bastıran beraberinde kar, o kar sırasında şita koşullarına mücehhez sıfır beraberinde anahtar veya yoğunlaşan yoldan ötürü oluşan beraberinde tıkanıklık o yollara fariza etmemizi engelleyecek. Dolayısıyla lütfen yurttaşlarımız bu koordineli çalışmalarına bizimle bitmeme etsinler. Sıkıntılı durumları görmeden, günün böylelikle ihtimal de bu hafta sonuna akla yatkın barajlarımızdaki doluluğu yüzdelik 75, 80'lere çıkardığımız, rahim bereketini şehrimizde ve topraklarımızda yaşadığımız iyice haftayı daim beraberce geçirelim istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Şeker - Batuhan Altınbaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler