USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Huzurun sağlandığı Hakkari 'kar festivali'ne ev sahipliği yapacak

Son senelerde sağlanan güven ortamı, vatandaşların dirim standartlarının yükseltilmesine müteveccih yatırımlarla kabuğunu ibik Hakkari, 4. defa kar festivaline ev sahipliği yapacak.

Huzurun sağlandığı Hakkari 'kar festivali'ne ev sahipliği yapacak
04-02-2022 12:42
Hakkari

Güvenlik güçlerinin ülke içi ve haricinde yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih değerli operasyonları kararı huzurun bilge bulunduğu Hakkari'nin hafi küsurat güzelliklerinin tanıtılması, şita ve natür turizminin geliştirilmesine müteveccih icraat sürüyor.

Valilik, Belediye, Gençlik ve Spor ile Kültür ve Turizm il müdürlükleri ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) destekleriyle planlı "Fotosafari ve Doğa Sporları Festivali", "Sat Buzul Gölleri Doğa Sporları Festivali", "Kar Festivali", Türkiye Paintball Şampiyonası ve Türkiye Rafting Şampiyonası 2. fut müsabakaları kadar etkinliklerle değme sene aşırı sayıda evcil ve ecnebi ziyaretçi şehirde ağırlanıyor.

Bu çerçevede Valilik ve Belediyenin koordinasyonunda, ilgilendiren kurumların iş birliğiyle 5-6 Şubat'ta Merga Bütan Kayak Merkezi'nde festivalin dördüncüsü düzenlenecek.

Spor ve domestik yarışmalar ile ski gösterisinin yapılacağı festivalde, Yılmaz Erdoğan, Gece Yolcuları ve Aydın Aydın kadar sanatçılar konser, tanıtım gösterisi ve söyleşileriyle toprak alacak. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ve Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu da tanıtım gösterisi sunacak.

Festivalin düzenleneceği ski merkezinde de akıbet hazırlıklar tamamlandı. Kar kalınlığının 1,5 metreye eriştiği merkezde, vasıtalar düşüncesince 2 noktada otopark yeri alanları oluşturuldu.

Belediyenin de festival süresince ziyaretçilere parasız muvasala hizmeti vereceği bildirildi.

"Festival ilimizin turizmine iri ulama sağlayacak"

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, AA muhabirine, İran ve Irak'a hudut komşusu bulunan Hakkari'nin bu yönüyle ehemmiyetli müşterek tarz bulunduğunu söyledi.

Kentin senenin değme devrinde ayrımlı güzellikleriyle ziyaretçilerini ağırladığını aktaran Taş, şunları kaydetti:

"Burada senenin minimum 6 kocaoğlan ski yapılabiliyor. Kentimiz, vatanımızda kayakla en er tanışıp en geç vedalaşan illerin başlangıcında gelmektedir. Hakkari kar kalitesiyle ski ve şita sporları düşüncesince ince elverişlidir. Merga Bütan Kayak Merkezi de kentimizin şita turizmine fariza veriyor. Valilik ve Belediyemiz çeşidinden birleştirme edilen festivale kentten ve ayrımlı illerden derin alakanın bulunduğunu gözlemliyoruz. Bu festivalin değme sene bulunduğu kadar bu sene da ilimiz ve bölgemizin turizmine iri ulama sağlayacağını beklenti ediyoruz. Festivali birleştirme fail Valiliğimize ve hepsi kurumlarımıza teşekkürname ederiz."

"Hakkari bundan böyle festivallerle anılıyor"

Vangölü Havzası Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Turan Şimşek de şehrin gezim potansiyelinin sağlanan huzurla baş başa şimdi aşırı gündeme geldiğini belirtti.

Hakkari'nin gezim ve çekicilik merkezi olması uğrunda devletin ağırbaşlı yatırımlarının olduğuna yer veren Şimşek, şu şekilde bitmeme etti:

"Burası ehemmiyetli rotalara ehil müşterek şehir. Bu nedenden hem bölgeden bununla müşterek il dışından uyanıklık görüyor. Her şeyin başı, huzur ve güvenliktir. Şu an Türkiye'nin en tehlikesiz kentlerinden birisi Hakkari. İlimiz asayiş yönünde aşırı şeyi aştı, çekicilik merkezi durumuna geldi. Bu da müspet neticeler doğuruyor. Hakkari bundan böyle festivallerle anılıyor. Geçmişte bunlara değinemezdik. Adı caba geçmezdi. Şimdi ise ağırbaşlı festivaller gerçekleştiriliyor."

Kentteki ski merkezinin yatırımlarla şimdi kuvvetli bir duruma getirildiğini özetleyen Şimşek, "İl dışından, İran ve Irak'tan buraya uyanıklık var. Hakkari'nin geleceği turizmle şekillenecektir. Bu etkinliklerden esnaf da kâr görüyor, kent canlanıyor. Festivale kısaca 15 bin ferdin katılacağını kestirim ediyoruz. Festivalde dobra ve erinçli müşterek Hakkari mesajını Merga Bütan Kayak Merkezi'nden dört başı mamur Türkiye'ye ayrıca dünyaya özgülemek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kocaeli'den mevrut Erol Demir de festivalin olacağını duyar duymaz şehirde geldiğini belirterek, "Kocaeli'de ünlü Kartepe ski merkezimiz de mevcut fakat buradan aldığımız tadı oradan almadık. Sağlanan olanaklar yardımıyla nice bebek ve gencimiz öz potansiyelini ortaya çıkarabiliyor. Hakkari'yi berhayat olmak lazım. Çok dobra müşterek organizasyon olmuş." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler