USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hurda otobüsü ‘yeni gelin’ karavanına çevirdiler

Antalya'da canlı Yağmur ve Mert Kaybaki çifti, hurda şekilde aldıkları otobüsü fazla birlikte karavana çevirdi. Nişanlıyken aldıkları otobüsü düğünlerine derece en edepli ayrıntısına derece düşünüp yaptıran çift, karavanlarını çadır otomobili yerine da kullandı.

Hurda otobüsü ‘yeni gelin’ karavanına çevirdiler
17-01-2022 15:54

6 aydır evli bulunan ve karavanda yaşamlarını sürdüren gailesiz ikiz gelişigüzel gündüz istedikleri birlikte manzaranın karşısında uyanmanın keyfini yaşıyor. Karavanda hayatı her insana salık mektubu fail Mert Kaybaki, “Bir gündüz Konyaaltı sahili bizim manzaramız olabiliyor birlikte gündüz Boğaçayı manzaramız oluyor. Yerimizi kendimiz belirliyoruz” dedi.

Antalya'da nişanlıyken aldıkları otobüsü, evlenene denli gösterişli birlikte karavana çeviren Yağmur ve Mert Kaybaki çifti 6 aydır yaşamlarını karavanda sürdürüyor. Her gündüz bambaşka birlikte görünüş karşısında uyanmanın keyfini canlı çift, karavanlarına ‘yeni gelin' karavanı diyor. Yeni evlenmiş çiftler denli ev uydurmak adına karavan değin çift, ailelerinden de bu mevzuda mükemmel dayanak aldı. Genç çifte, düğünde hulliyat adına otobüs lastiği güçlü takıldı. Çiftin istediği ise güvenlikleri düşüncesince Antalya'da birlikte karavan parkının olması.

“Karavanı iri yakalayıp mükemmel zamanlı yaşayalım dedik”

Gittikleri kamplarda üşüdükleri düşüncesince karavan almayı düşündüklerini tamlayan Yağmur Şahinoğlu Kaybaki, “İlk aşamada yaşam sürmeyi düşünmemiştik, baş döndürücü birlikte tomar çadırla kampa gidiyorduk. En akıbet gittiğimiz kampta baş döndürücü üşüdük. Tüm arkadaşlarımızın karavanı vardı, tığ çadırda kaldık. O devir nişanlıydık tığ de birlikte karavan almayı düşündük. Düşündük ki hem eve birlikte harcama yapacağız bununla beraber karavan alacağız bu baş döndürücü iri birlikte yük. Karavanı az buçuk iri yakalayıp doğrudan zarfında yaşayalım dedik. Hemen birlikte otobüs araştırmaya başladık. Ankara'da eşimin kuzeni bu otobüsü buldu. Sonrasında getirttik Ankara'dan. Hemen otobüsü nerede yaptırabiliriz diyerek araştırmaya başladık. Karantinaydım o esnada sonsuz otobüsün içi düşüncesince çizim yaptım. En akıbet bu durumunu çizdim. Karavan firmasın da onaylayınca imal başladı” dedi.

“Bu karavana yeni gelin karavanı diyorum”

Karavanı ‘yeni gelin' karavanı namına adlandırdığını tamlayan Yağmur Şahinoğlu Kaybaki, “ Otobüste ait sonsuz görüntü kuruyorduk. Biz de otobüsü karavana dönüştürebileceğimize emindik. İlk vardığında aküsü bitmişti onu değiştirdik. Birçok asılsız noktayı vardı onları yaptırdık. Hiç olamayacağını düşünmedim hayalimden hâlâ elleme oldu. Ben bu karavana yeni gelin karavanı diyorum. Benim tek devir filhakika birlikte yeni gelin evim olmazdı. Ev köle da filhakika 1+1 küçük birlikte ev meblağ baş döndürücü girintisiz çıkıntısız döşerdik. Yeni gelin evi terimi olmazdı bende” diyerek konuştu.

“Her gündüz değiştirilmiş birlikte manzara”

Ailelerden müspet tepkime aldıklarını kail Mert Kaybaki,” Eşimin ailesi de benim ailemde baş döndürücü müspet karşıladılar bu durumu. Normal koşullarda kızınızla karavanda hayatta olmak isterim eyitmek gelişigüzel babayiğidin harcı değil fakat onlarda baş döndürücü düşünceli karşıladılar. Karavanda hayat bizim düşüncesince baş döndürücü keyifli. Emekli olunca yapılacak birlikte iş değil. Gençken gerçekleştirmek hâlâ mantıklı. Karavan parkı bulunmadığı düşüncesince zorlanıyoruz. Bu problemi aşınca güvenilmez keyifli. Bir gündüz Konyaaltı sahili bizim manzaramız olabiliyor birlikte gündüz boğaçayı manzaramız oluyor. Yerimizi kendimiz belirliyoruz. En iri pozitif yanları kira, yalıtım ve su parası yok” biçiminde konuştu.

“Aracın kâffesi bizlere 250 bin TL'ye servet oldu”

Otobüsten dönüşen karavanın maliyetini özetleyen Mert Kaybaki,” Otobüs 2007 model. İyi birlikte pazarlıkla 66 bin TL'ye aldık otobüsü. Normal koşullarda hâlâ akla yatkın birlikte fiyata otobüsü alıp hâlâ uyguna servet etmekti amacımız. Tam zamanlı yaşayacağımız düşüncesince arabamızda elleme olsun, içini de elleme tecrübe edelim dedik. Aracın tamamını 250 bin TL'ye servet ettik. Yağmur'un dayısı deri hediyesi korse taktı bize. Bir eve misafirliğe gittiğimizde sıradan birlikte yabancılık çekiyoruz, karavana baş döndürücü alıştık. Bir çocuğumuz olursa karavanı büyütüyoruz, karavandan konma geçmeyiz” ifadelerini kullandı.

“Karavan bulunduğunu anlamayanlar oluyor”

Otobüsten dönüştüğü düşüncesince bazı bazı karavan bulunduğunu anlamış olmayan insanoğlu bulunduğunu tamlayan Mert Kaybaki, “Bizim karavanda yaşadığımızı gören çevredeki şahısların tepkileri baş döndürücü müspet oluyor. Merak ediyorlar, içeriyi görmek, ülfet etmek istiyorlar. Genel namına müspet fakat karavan bulunduğunu anlamayanlar da olmaktadır otobüsten dönüştüğü için. Yolda giderken beni durdurup “Çallı'dan geçiyor mu?” diyerek soranlar oluyor. Bir keresinde de karavanın dışındaki ceylanlara bakıp “Orman Bakanlığı değil mi?” dedi. Böyle ayrı ayrı tepkiler alıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Elifnaz Altürk - Ahmet Serdar Eser
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler