USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Hulusi Akar, Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi kabilinden maruz ‘fahri doktora' unvanı nedeniyle Bakan Akar'ı kutlama ederken, Bakan Akar da Kayseri'ye ehemmiyet

Hulusi Akar, Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti
18-11-2021 14:49

Başkanlık girişinde Bakan Akar'ı çiçeklerle karşılayan Başkan Büyükkılıç, Bakan Akar ve beraberindeki heyete, Büyükşehir Belediyesi dinlenmelik dalında Büyükşehir Belediyesi içerisinde çalışkanlık yayınlayan Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) eğitmenleri kabilinden hazırlanan, 12 takım, 70 parçadan oluşan Dekoratif Ahşap Süsleme Sergisi'ni gezdirdi. Bakan Akar, kullanılmamış atılan projesi kapsamında tasarruf süreleri dolmuş, kullanılmayacak kurda bulunan mobilyalar hesabına tezyinî ahşap tezyin yöntemi ile hazırlanmakta bulunan ürünleri candan gezdi.

Sergi ziyaretinin arkası sıra riyaset makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Büyükkılıç, Bakan Akar'a ‘hoş geldiniz' hitabı yaparak, “Erciyes Üniversitemizin senatosunun bildirme ettiği doktora takdiminden çevre sizleri kutlama ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden ihsanıhümayun aldık. Tekrar latifçe geldiniz diyorum” dedi.

Biz paradigma izlence ve ziyaretler düşüncesince memleketi Kayseri'ye geldiğini anlatım fail Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, “Gerçekten gelişigüzel güzeşte devir hem Türkiye'de hem de dünyada dahil, ağırbaşlı birlikte halde bilimsel nitelikli dünyada toprak edinmeye süregelen Erciyes Üniversitemizin, 2021-2022 görgü bilimi bilimi yılı açılışına katıldık. Yine üniversitedeki sayın rektör hocamızın ve darülfünun senatosunun tensipleriyle gönüllü doktora unvanı verildi. Büyük birlikte sevinme ve gururla aldık. Bu çerçevede oradaki gençlerle birlikte buluşmamız, görüşmemiz oldu” sanarak konuştu.

Bakan Akar, Kayseri'ye ehemmiyetli eserlerin kazandırıldığını, gelişigüzel güzeşte devir şişman adımlarla aksiyon kaydedildiğini de şişman kıvançla rüyet ettiklerinin altını çizerek, “Diğer yandan bilimsel, bilimsel çalışmaların da çabucak bitmeme ettiğini, başta TÜRKOVAC'ta baş döndürücü şişman başarılar elde edildiğini, onun da bundan sonra sona baş döndürücü yaklaşıldığını, istikbal günlerde çabucak ülkemizin, kişi milletimizin, asilzade vatandaşlarımızın, 84 milyon vatandaşımızın değil, ayrımsız sürede dost, karındaş ve hepsi adamlık düşüncesince de bu aşının kullanılmasının asilzade milletimize sağlayacağı baş döndürücü şişman birlikte alım çalım ve iftihar var. Bu mevzuda kılavuz gemisi olan, çalışmalara önderlik karşıcı Prof. Dr. Sayın Aykut Özdarendeli'yi de kutlama ika fırsatı bulduk” ifadelerini kullandı.

Kentte meydana getirilen plan ve hizmetleri de yakından izlem ettiklerini ve gelişmelerin menfaatlerini mutlu ettiğini vurgulayan Akar, laflarını şu halde sürdürdü:

“Kayseri'mizde havaalanımızın şişman çabucak yapılmakta olduğunu, Kayseri'mizin ihtiyacına karşılık veremeyen bulunan tesislerin genişlemesi ile iklim ulaşımının baş döndürücü kolaylaşacağını, buna ilişkin yerine Kayseri'mizi ziyarete doğacak ziyaretçilerimizin de baş döndürücü ağırbaşlı halde artacağını değerlendiriyoruz. Savunma endüstri dair da ehemmiyetli adımlar atıldığını biliyorsunuz. Buradaki iklim iş fabrikamızın meydana getirdiği girişimlerle birlikte barışma yapıldı, uçaklarımızın bakımı, onarımı, birleştirilmesi dahil, Kayseri'de yapılması dair ehemmiyetli adımlar atıldı, ehemmiyetli gelişmeler var. Önümüzdeki günlerde inşallah çabucak Türk Silahlı Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri'nin uçakları değil, ayrımsız sürede arkadaş ve karındaş devletler ile birtakım Avrupa'daki bağlaşık ülkelerimizden de buraya bakıma, onarıma uçakların gelmesini bekliyoruz, temaslarımız sürüyor. Aspilsan'da da gelişmeler çabuk birlikte halde bitmeme etmekte, hem ülkemizin hem de arkadaş devletlerin erke gereksinimlerini karşılayacak halde çalışmalarımız bitmeme ediyor. Buradaki benzer gelişmeler bizi fazlasıyla mutlu ediyor.”

Bakan Akar, hepsi azamet ve kuruluşlarla yazışma ve dek gibi olduklarını söyleyerek, “Demiryolları, karayolları, havayolları ile gelişmesiyle ilgili milletvekillerimiz, şehremaneti başkanımız, valimiz ile koordineli halde bu işlerin biran ilk hızlanması ve gerçekleştirilmesi düşüncesince hakkıyla arkadaşlarımızla beraber, ait bakma ve kurumlarla yazışma ve dek halindeyiz. Bu mevzuda Sayın Cumhurbaşkanımıza huzurlarınızda teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Bu faaliyetlerin hızlanması düşüncesince direktifleri, ilgilenmeleri bizim düşüncesince baş döndürücü şişman ehemmiyet bildirme ediyor” gibi konuştu.

Bakan Akar'ın Başkan Büyükkılıç'a ziyaretine Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile öbür ilgililer de katıldı.

Eren Kan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler