USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Hobi yerine tırmanmaya süregelen Faslı dağcı, ülkesindeki 100 zirveye tırmandı

Faslı dağcı İzzeddin Lemin, 2014'te uğraşı kendisine başladığı tırmanış aktivitesiyle ülkesindeki 100 zirveye çıktı.

Hobi yerine tırmanmaya süregelen Faslı dağcı, ülkesindeki 100 zirveye tırmandı
09-03-2022 13:49
Rabat

Yüksek dağların zirvesine tırmanma maceralarından evvela hikmet otama mesleğini yürütme fail Lemin, uğraşı şekilde başladığı tırmanma ve seyahatler sebebiyle meraklı indinde dağcı olmayı başardı.

Atlas Dağları'nın çevrelediği Fas'ın Kuneytra kentinden bulunan Lemin (33), tahminî sekiz sene evvela yersiz zamanlarını kıymetlendirmek düşüncesince başladığı deminden ise şişman indinde ihtiras ve kararlılıkla bitmeme ettirdiği dağcılık serüvenini AA muhabirine anlattı.

Lemin, dağcılık tutkusunun, Fas'ın El-Havz bölgesinde arazi saha ve ülkenin en erdemli zirvesi Tubkal Dağı'na (4 bin 167 metre) 2014'te önceki defa tırmandığı devir başladığını söyledi.

"Tubkal'ın zirvesindeyken Atlas esna dağları ortada yaygın yüzlerce dağlık şahika gördüm ve bu zirveleri keşfetmeyi, onlara ulaşmayı istedim." diyen Lemin, şunları söyledi:

"O günden sonradan 100 zirveye tırmanmaya akilane revan serüvende kendime saha okumaya, tırmanma tutkumu hobiden meraklı bölgeye taşımaya değişmeyen verdim."

Lemin, evvela namına önemsiz hedefler belirlediğini ve bunları aşmaya çalıştığını aktardı.

100 şahika hedefine akilane azimli ilerleyiş

Meydan kıraat serüvenine ülkesindeki esna dağlarda arazi saha en erdemli ilkokul şahika ile başladığını tabir fail Lemin, Er-Rif, Beni Iznesen ve Atlas esna dağlarındaki zirvelere çıktığını aktardı.

Lemin, bundan böyle çıtayı yükselttiğini, 4 bin metrelik yüksekliklere gözünü diktiğini tabir etti. Sonraki etapta da 4 bin metrenin üstündeki yüksekliklere tırmanmaya başladığını kail Lemin, bu irtifadaki 14 zirveye çıktığını vurguladı.

Lemin, 100 şahika tırmanma hedefinin akıbet kulvarını şöyleki anlattı:

"2021'in başlarında, tırmanma serüveninde 48 zirveyi geride bırakmıştım. En şişman saha kıraat ise senenin sonuna derece 100 şahika hedefini tamamlamaktı. 2021'in bitmesine indinde hafta kala, Fas'taki 100 kepez zirvesi tırmanışı hedefimde başarıya ulaştım."

Birçok ferdin Fas'ta bu derece aşırı şahika olduğuna ve elde etmiş bulunduğu başarıya şaşırdığını aktaran Lemin, üçte birinden fazlasının dağlarla ciltli bulunan Fas'ın dağcılık açısından ensesi kalın indinde pınar olduğunu, dayanıklı aşırı zirvesi bulunduğunu tabir etti.

"Dağcılık benim hayatımın değme parçası ha artık"

Dağcılık mesleğinden evvela 7 sene süresince hikmet otama mesleğini yürütme ettiğini dile getiren Lemin, bu meslekle baş başa hafta sonlarında daima şekilde huy yürüyüşlerine çıktığına ayraç ederek şunları söyledi:

"Yaptığım kıraat ve tetkikat kararında bu alanın özlük kuralları bulunduğunu gördüm. Bunun ilişkin bu bölgeye bulunan hobimi mesleğe dönüştürmeye değişmeyen verdim. Böylece tırmanmaya imdi aşırı dikkat duymaya başladım. Benim hikmet otama mesleğimin ise yanıp tutuştuğum bu bölgede bana bariyer bulunduğunu ayırt ettim. Bu nedenle işimden istifa ederek ayrıldım ve hepsi zamanımı dağlara tırmanma macerasına vermeye başladım."

Fizik otama işinden ayrıldıktan sonradan toy mesleğinin dağcılık olduğuna ayraç fail Lemin, "Dağcılık benim hayatımın değme parçası ha artık. Hatta benim salname seyahatlerim 240 güne emsal doğacak derece oluyor." dedi.

Kendisinin halihazırda nan teknesi bulunan mesleğinden reşit olabileceğine dikkati çekici Lemin, "Ama aşırma olduğum dağcılığı kendime dizge etme fırsatım oldu. Dolayısıyla tutkum bulunan dağcılığı, yarar deposu yapmayı başardım." sanarak konuştu.

Dağcılık sporu düşüncesince "Mutlu Ayaklar Kulübü"nü kurdu

Dağcılık sporları ve dağcıları manipülasyon dalında "Mutlu Ayaklar Kulübü" isminde indinde pakt kurduğunu tamlayan Lemin, halihazırda Fas'ın ırak bölgelerindeki dağların zirvesine daima turlar düzenlediğini kaydetti.

Oluşturduğu kulüpte dağlara tırmanmanın esas kurallarını öğretmeye hız ettiğini özetleyen Lemin, dağcılığın çetince ve tehlikelerle mahmul indinde spor bulunduğunun altını çizdi.

Ülkesini dağcılık sporuyla gezim dalında haberleşme gayreti

Dağlara tırmanma sporuyla Fas'ta ismini duyurmayı başaran Lemin, icra ettiği yolculuk ve sporları toplumsal medyada da duyurarak buna iştahlı müşterilerini izleyeceği yolu göstermeye çalışıyor.

Memleketi Fas'ta turizme kazandırılacak biricik huy alanlarının bulunduğunu kail Lemin, esasta toplumsal medyadaki paylaşımlarıyla da ülkesinin turizmini tanıtmaya ulama sunduğunu vurguladı.

Profesyonel dağcı Lemin, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Ziyaret ettiğim bölgeleri fotoğraflayarak toplumsal medyada paylaşmayı fariza edindim ki buraları imdi aşırı adamla tanıştırayım. Çünkü bana mucibince Fas'ın cemaat bulunduğu huy düşüncesince meydana getirilen reklamlar doğruyu aktarmada çıtırbom kalıyor. 8 yıldan bu yana ulaşımı sağlayıcı yolların bulunmadığı ırak bölgeleri görüşme ettim. Bunun kararında Fas'ın düşündüğümden imdi şişman bulunduğunu keşfettim. Fas doğasıyla, kültürüyle ve insanıyla muhtelif zenginliklere cemaat keşfedilmesi müstelzim indinde ülkedir."

Tutkusu dağcılık dalında diyar sınırlarını aşan başarılara imza atmayı hedeflediğini aktaran Faslı canlı Lemin, "Dağlar benim hayatım, mesleğim ve değme şeyim ha artık. Bu nedenle kendimi bu bölgede imdi da imar etmek istiyorum. Sizinle röportajdan sonradan tek beklemeden direkt dağlara çıkacağım ki birinin zirvesine tırmanayım." dedi.

Halihazırda emlak dışına çıkmaya hazırlandığını tamlayan Lemin, Ort Asya'daki dağlar silsilesinin zirvesine tırmanarak toy indinde deneyim yaşamaya hız edeceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler