USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Hindistan’dan Rusya ve ABD’ye eş anlı diplomatlık çıkarması

Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar, Ukrayna Savaşı’nın yarık vermesinin arkası sıra Moskova’ya evvel ziyaretini gerçekleştirirken, Hindistan Dışişleri Sekreteri Vinay Mohan Kwatra ABD’de Joe Biden yönetiminin fevk dozaj yetkilileri ile müşterek araya geldi.

Hindistan’dan Rusya ve ABD’ye eş anlı diplomatlık çıkarması
09-11-2022 11:09
Ankara

Ukrayna Savaşı sonrası Rusya’ya için Batılı ülkelere nazaran itidalli çizgide ilerleyici Hindistan’ın yukarı dozaj yetkilileri, Amerika ve Rusya’ya senkronik görüşme gerçekleştirerek temaslarda bulundu.

Hindustan Times'ın haberine göre, Hint yönetiminin Dışişleri Sekreteri Vinay Mohan Kwatra ilkin Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman kazanmak kabilinden yukarı dozaj Amerika yetkilileri ile birlikte araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Kwatra ve Sherman’ın görüşmesine bağlı icra ettiği yazılmış açıklamada, ikilinin “stratejik şürekâ olarak” Hindistan ve ABD’nin teşrikimesai alanlarını ele aldığını belirtti.

Twitter hesabından temaslarına bağlı icra ettiği paylaşımda Sherman, Kwatra ile birlikte araya gelmenin “harika” bulunduğunu ve Hint-Pasifik’te güvenliği ve lehçe iş birliğini ilerletmek üzerinde görüştüklerini kaydetti.

Öte taraftan toplantıda Sherman’ın ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’ya açmış olduğu “yasa dışı” muharebeye için Ukrayna halkının birlikte bulunduğunu vurguladığı kaydedildi.

Hindistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Rusya’nın Ukrayna’daki saldırganlığını kınayan kararda azimsiz kalması ve Batılı ülkelerin müeyyide uyguladığı birlikte çağda Rusya’dan yer yağı ithalatını derece derece çoğaltması zımnında eleştiriliyor.

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Ukrayna Savaşı'nın yırtık vermesinin peşi sıra önce defa geçmiş Moskova’ya ziyarette bulunmuş ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile icra ettiği görüşmenin peşi sıra planlı matbuat toplantısında, Rusya ile ilişkilerin ülkesinin çıkarına bulunduğunu belirterek, "Biz de çıkarımıza bulunan birlikte hali gelecekte de bitmeme yol açmak isteriz." ifadelerini kullanmıştı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler