USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

HEKTAŞ, orman yangınlarından etkilenen üreticiler için proje başlattı

HEKTAŞ, başlatmış olduğu “Toprakla Yeniden” adlı proje kapsamında yangından etkilenen en baş döndürücü seranın bulunmuş olduğu toprak olması dolayısıyla uçman semt namına belirlediği Antalya Manavgat'taki Yavrudoğan Mahallesi'ndeki ekincilik alanlarını nebat hizmetçi

HEKTAŞ, orman yangınlarından etkilenen üreticiler için proje başlattı
23-11-2021 17:25

Yaz aylarında meydana mevrut orman yangınlarından menfi etkilenen zirai istihsal alanları, çokbilmiş tarımın öncülerinden HEKTAŞ ile rehabilite edilmeye başlandı. Yangının açmış bulunduğu yaraları kavuşturmak için “Toprakla Yeniden” projesini başlatan şirket, önce adımı, yangından en aşırı etkilenen bölgelerden Antalya'nın Manavgat ilçesine ilişkin Yavrudoğan Mahallesi'nde attı. Şirketin nebat hizmetçi ürünlerinin dayanak noktası neredeyse üreticilere tasdik edilmiş bulunduğu etkinliğe HEKTAŞ Satış Direktörü Murat Sonay Akarsu, Yavrudoğan Mahallesi Muhtarı Hilmi Baştaş ve üreticiler katıldı.

Yavrudoğan toprakla baştan iyileşecek, yeşerecek ve üretecek
Yangından elden sonradan alanda dokunca belirleme emek harcamaları yapmış olup üreticilerle mülaki müşareket ekipleri, bölgenin ekolojik ve zirai rehabilitasyonu için en akla yatkın nebat hizmetçi ürünlerini seçmece alanda zirai üretimin şimdi doğurgan bitmeme edebilmesi için ehemmiyetli birlikte etap attı. Şirket, tayyareci semt kendisine belirlenen Yavrudoğan Mahallesi'ndeki yanan arazilerin ve seraların baştan tarıma kazandırılması neredeyse organomineral basma çeşitleri ilkin edinmek üzere, ayrımlı muhtevalı nebat hizmetçi ürünleriyle bölgedeki üreticilerin en aşırı yeğleme etmiş bulunduğu ürün bulunan kaba için en akla yatkın nebat hizmetçi programını hazırladı. Program kapsamında 27 üreticiye tahminî 5 bin litre hazır para gübre, 16 bin kilo damlama ve ayak tabanı gübresi desteğinde bulundu.

Bitki hizmetçi ürünlerinin tasdik etkinliğinde mütekellim Murat Sonay Akarsu, “Yangından etkilenen bölgedeki üreticilerimizin indinde olduğumuzu belirtmek istedik. Bu sebeple Manavgat'ta en aşırı ekincilik piyasasının dokunca görmüş bulunduğu Yavrudoğan Mahallesi'ni tayyareci semt kendisine belirledik. Mahalle'de dokunca gören hepsi üreticilerimizin nebat hizmetçi ürünlerini realizasyon ettik. Yaklaşık 150 dekarlık istihsal alanındaki toprakların güçlendirilmesini ve üretimin şimdi doğurgan gerçekleşmesini sağlayacağız” dedi.

Şirketin, ikinci teşrinievvel periyodunun başlangıcı bulunan 2022 Mart ayına denli önce teşrinievvel için hem nebat hizmetçi ürünlerinin tedariğini sağlayacağını bununla birlikte üreticilerin verimliliklerini kesinlikle artırabilecekleri dair beceri dayanak noktası vereceğini tamlayan Akarsu, “Proje boyunca hem web sitemizde oluşturduğumuz #TopraklaYeniden proje sayfamızdan bununla birlikte toplumsal iletişim araçları hesaplarımızdan gelişmelerle ilgilendiren kamuoyunu bilgilendireceğiz” diyerek konuştu.

Hedef, sürdürülebilir doğurgan üretim
Proje kapsamında üreticilere dağıtılan nebat hizmetçi ürünlerinin birlikte verilecek beceri desteğin de aşırı ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Akarsu, hedeflerinin sürdürülebilir doğurgan istihsal için hem topraktaki örgensel konu miktarını yükseltmek bununla birlikte üreticileri çokbilmiş ekincilik uygulamaları ile buluşturmak bulunduğunu söyledi. Geleneksel istihsal metotlarının, dönemin gerekliliklerine akla yatkın kendisine gıdanın sürdürülebilirliği için güncellenmesi icap ettiğini tamlayan Akarsu, “Burada gerçekleştirdiğimiz proje ile üreticilerimize bundan ahir çağda şimdi doğurgan kesinlikle istihsal yapabileceklerini kullanışlı kendisine anlatmış olacağız. Üreticilerimiz derinliğine vadede şimdi şuurlu istihsal ile şimdi doğurgan mahsuller imal ederek hem ülkelerini bununla birlikte ekonomilerini güçlendirecekler” dedi.

Yavrudoğan Mahallesi Muhtarı Hilmi Baştaş ise, “Yavrudoğan, hassaten kabakta yüzdelik 90 malını ihraç eden, ülkemizin ekonomisine yardımı bulunan birlikte mahalle. Yangında dokunca gören üreticilerimiz paralarını linolyum ve demire harcadılar. Dolayısıyla firmanın bu desteği onlar için aşırı kıymetli” dedi.

Yavrudoğan üreticilerinden Necati Atçı da giranbaha katkılarıyla Yavrudoğan ailesinin birlikte parçası olduğundan HEKTAŞ'a teşekkürname ettiklerini söyledi.

Üreticilerin indinde olmaya bitmeme edecek
İklim krizinin ve hava eyleminin aciliyetinin bilincinde bulunan HEKTAŞ, OYAK ekosistem vizyonuyla başlatmış bulunduğu “Toprakla Yeniden” projesi ile orman yangınlarından dokunca gören üreticilerin indinde olmaya ve doğurgan zirai üretimi destekleyerek Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına yardım sunmaya bitmeme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler