USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Belli ortak balans üstünde gidiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemizin çıkarları doğrultusunda gelebilecek rastgele ayrışık envestisman düşüncesince de özellikle bürokratik engeller edinmek kabil rastgele ayrışık engelin kaldırılmasında ön fut oluyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Belli ortak balans üstünde gidiyoruz
19-03-2022 15:35
Antalya

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemizin çıkarları doğrultusunda gelebilecek gelişigüzel ayrışık envestisman düşüncesince de ilkin bürokratik engeller edinmek kadar gelişigüzel ayrışık engelin kaldırılmasında ön fut oluyoruz." dedi.

Antalya'nın Serik ilçesindeki indinde otelde meydana gelen Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) İş Zirvesi 2022 Programı'na dahil olan Nebati, hususi bölüm ve amme temsilcilerinin buluşmasını önemsediklerini, iş adamlarının dava ve isteklerine hal üretmenin kendileri düşüncesince baş döndürücü kalburüstü bulunduğunu söyledi.

Geçen günlerde İngiltere ve Fransa'da ziyaretler ve görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Nebati, kâffesi alakanın Türkiye'nin üstünde bulunduğunu tabir etti.

Nebati, emlak dışı ziyaretlerinin baş döndürücü velut geçtiğini belirterek, emlak dışına Türkiye Cumhuriyeti'nin, bayrağın gücüyle, bulundukları coğrafyanın mümessili kendisine yalman ve alnı açıkça indinde halde gittiklerini vurguladı.

Gittikleri devletlerde millî çıkarların gerektirdiği doğrultuda mesajlar verdiklerini dile getiren Nebati, "Ülkemizin çıkarları doğrultusunda gelebilecek gelişigüzel ayrışık envestisman düşüncesince de ilkin bürokratik engeller edinmek kadar gelişigüzel ayrışık engelin kaldırılmasında ön fut oluyoruz. Yurt dışına ülkemizi yakınma eylemek düşüncesince değil 'bu ülkede envestisman yapmayın demek' düşüncesince değil bu ülkeye envestisman hazırlamaya gelin, bu ülkede can, mal, ırz ve liberalizm güvenliği sağlandığı düşüncesince gelin. Bu ülkede kambiyo diyetine inanarak gelin. Bu ülkeye asliye insanoğlu haklarına evleviyet veren, adalete aksan yapan, özgürlüklerden katiyen ödünleme vermeyen indinde iklim kendisine elkızı niteleyerek gidiyoruz. Bu ülkeye denktaş şartlarda ve millî çıkarlarımıza bozma getirmeyecek halde gelişigüzel ayrışık özveride bulunacağımızı ve sizlerle baş başa teşrikimesai yapacağımızı bildirmek düşüncesince gidiyoruz. Bu ülkeye, bu ülkenin topraklarına bu ülkede canlı kadını, beyi gelişigüzel ayrışık gence, iş hayatına inanarak gidiyoruz. Gittiğimizde 20 salname iktidarın başarılarıyla, altyapısını tamamlamış çelimli indinde ülkeyle, 20 senedir bu ülkeye çelimli indinde önderlik özne Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ile gidiyoruz." dedi.

Bakan Nebati, emlak dışına Antalya Diplomasi Forumu'nun kendilerine getirdiği öz itimat içerisinde gittiklerini vurgulayarak, "Gittiğimizde bu ülkenin ortalık arasındaki gelişigüzel ayrışık zorlukların giderilmesinde elbette ibdai ve özgül indinde halde cereyan ettiğini yayınlayan indinde ülkenin mümessili kendisine gidiyoruz. Bu iklim çelimli indinde iklim hiçbir nikbet etmeyin. Bu ülkeye inanıyorlar ve güveniyorlar. Şeffafız, açıkça sözlüyüz, inançlıyız, kararlıyız. Sorunlarımızı biliyoruz. Sorunlarımızın üstesinden doğacak gelişigüzel ayrışık enstrümanı en dobra halde ve akıllıca sürede kullanabileceğimizi ve adımlarımızı da buna mucibince atacağımızı düşünülerek gidiyoruz. Sizler gençlersiniz bu ülkeye güvenin. Bu ülkeye güvendiğiniz düşüncesince buradasınız. Bu ülkeye güvendiğiniz düşüncesince toplantılarınız, umumi kurullarınız yaparak enerjinizi en dobra yönü irsal edebilecek kaliteyi gösteriyorsunuz." niteleyerek konuştu.

Dünyanın 2 senedir yılgı indinde dönemden geçtiğine dikkati çekici Nebati, Türkiye'nin Kovid-19 salgınının geçmiş günlerinde almış bulunduğu tedbirlerle dünyadan artı yönde ayrıldığını tabir etti.

Salgının geçmiş senesinde evren küçülürken Türkiye'nin Çin'den sonraları en iri nema kaydeden iklim bulunduğunu anımsatan Nebati, şu halde konuştu:

"Çift haneli, biricik haneli küçülmeler doğacak mi?' niteleyerek soranlara bu iklim iştahlı, canlı nüfusa erbap indinde ülke. Güven kırcı indinde ülke. Bulunduğu coğrafi müstevi bakımından dört başı mamur dünyanın, en önemlisi DOĞRU coğrafyanın kâffesi taleplerini karşılayacak ibdai indinde yapıya sahip. Bu ülke, DOĞRU coğrafyanın taleplerinin hepsini alır, indinde araya getirir öylesine indinde istihsal merkezi durumuna dirimsel ki hacısı hocası Türkiye'siz yapamayacağını anlar. 2021 senesinde gerçekten yüzdelik 11'lik nema sağladık. İhracatımız 225 bilyon doları aştı. İlk 2 aydaki 12 maaş birikimle 231 bilyon doları aşan indinde dış satım seviyesine ulaştık. Nasıl olmakta bu? Çünkü DOĞRU pazarlara kusursuz indinde istihsal üssü olduğumuzu kanıtlayan indinde başarıyla bunu yakaladık. Daha da ileriye gideceğiz. Hedeflerimize ulaşacağız. Çünkü tığ zorluklarımızın karşısında gözlerimizi kapatıp, zorlukları halının dibine süpürerek geçiştirelim mantığıyla çalışmıyoruz. Zorlukları biliyoruz, gerektiğinde paylaşalım deriz ancak bunun üstesinden geleceğimizi bilin deriz ve itimat talkın ediyoruz. İstikrarlı akıllıca adımlar atıyoruz ve gelişigüzel ayrışık özveride bulunacaklarla elkızı baş başa hissedelim niteleyerek yürüyoruz. Onun düşüncesince de yüzdelik 11 büyüdük. Şimdi 3 ayın sonundayız kılavuz gemisi göstergelerimiz baş döndürücü iyi. Satın kabul etme gücü paritesi baş döndürücü iyi. Elektrik tüketimi oldukça iyi. Fabrikalar çalışıyor. İhracatımız artarken iç istihlak de bire indinde halde bitmeme ediyor. Belli indinde balans üstünde gidiyoruz. Büyüme bire indinde halde yöntemini sürdürüyor. G20 devletleri ortamında kaslı devletler ortamında muvaffakiyet hesabına muvaffakiyet kaydediyoruz."

Bakan Nebati, turizmde de ehemmiyetli başarılar elde edildiğini belirterek, "Geçen sene Akdeniz havzasında İspanya'dan indinde tomar gezgin kabul etme ayrıcalığı kazanmıştır ve 24,5 bilyon dolar üstünde gezim geliri elde etti. Pandemi evveliyat bir hale akıllıca çabucak gidiyoruz. Karadeniz'deki bu gerilim inşallah Cumhurbaşkanı'mızın, Dışişleri Bakanı'mızın, kabin üyelerimizin yüksek performansı ile Türkiye'yi indinde hal sulh merkezi olma noktasına getirerek mahsus indinde yere akıllıca götürüyor. Buna karşın Türkiye 2022 yılını da nema ile dış satım hedeflerinin hakkında çıkmayla turizmdeki gelirlerini temin ve ötesine gitme hedefiyle yürüyor ve bunu başaracak. Çok elan dobra istihbarat gelecek."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler