USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyonla savaşım açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyonla savaşım açıklaması
11-06-2022 20:03
Gaziantep

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dört başı mamur dünyanın enflasyon, avlu pahalılığı denen olguyla erinç karşıya olduğunu, enflasyonun üstesinden doğmak düşüncesince değme çeşitli gayreti gösterdiklerini belirterek "Mayıs ayında kırıldı inşallah, haziranda az buçuk daha, temmuzda az buçuk daha, ağustosta az buçuk henüz kırıla kırıla sene sonundan itibaren başını ağız ağıza aşağıya vermiş ve bu işin üstesinden mevrut müşterek abuhava adına yolumuza bitmeme edeceğiz." dedi.

Nebati, AK Parti İl Başkanlığında düzenleme mensuplarıyla müşterek araya geldi. Burada mütekellim Nebati, kendisinin yaşamının da teşkilatlarda geçtiğini belirtti. Teşkilatların birlik müşterek erke istihsal merkezi olduğunu, AK Parti'yi teşkilatların taşıdığını dile getiren Bakan Nebati, ülkedeki kelimesiz çoğunluğun teşkilatlarda, iş dünyasında çalışma gider ettiğini, tarlasını sürerken, ağaçtan fıstığı, zeytini toplarken dobra niyetle iyilikle çalıştığını; müşterek de az ancak sesi aşırı çıkan çığırtkanların olduğunu, bunların da sonsuz "Öldük, yandık, bittik, mahvolduk." diyerek meyus öykü yaydığını anlattı. Bu güruha erinç usuldan yek azimli adımlarla işlerini en dobra halde namına getirdiklerini, dünyalık düşüncesince çalışıp çalışma gider ettiklerini tamlayan Bakan Nebati, Gaziantep'in müşterek tane başına 10 bilyon doları aşan ihracatı olduğunu, aut ticarette müşterek tomar verdiğini tabir etti.

20 senedir bu coğrafyada nice başağrısı yaşandığını, değme zorlukta AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde yürüdüğünü, "Her zorlukta kesinlikle müşterek suhulet vardır." düsturuyla bire müşterek sürede da kararlılığıyla atılacak adımların ağırlık analizini en dobra halde yaparak bunların üstesinden geldiğini vurgulayan Nebati, birilerinin de sonsuz meyus şeyler dediğini dile getirdi.

Nebati, 2008'de evren konuşu krizle erinç karşıya kalınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın krizin Türkiye'yi mümas geçeceğini söylediğini, muhalefetten ve toplumsal medyadan nice şeyin yazılıp çizildiğini yek krizin mümas geçtiğini aktararak 15 Temmuz'da bu ülkeyi ziyasız emellere doğrulama kılmak düşüncesince vuruş hazırlamaya çalışanlara erinç Erdoğan'ın "Teşkilatlarımız, milletimiz bunlara ayakkabı bırakmayacak" dediğini, en ağır günde gene milletle baş başa bunun üstesinden geldiğini anlattı.

17-25 Aralık, Gezi olayları, 2018 seviye ataklarının hepsini geçtiklerini, 2020'de salgının başladığında birilerinin gene ortaya çıkıp "Öldük, yandık, bittik, abuhava kararacak, işler bitecek, fabrikalar kapanacak." diyerek bire müşterek minvalde çalıştığına yek Türkiye'nin Çin'den sonraları dünyada en müşterek tomar büyüyen abuhava olduğuna ayraç fail Bakan Nebati, 2021'de "Fabrikalar kapanacak." deyince de ülkenin yüzdelik 11 büyüdüğünü kaydetti.

Şimdi Ukrayna'da harp olduğunu, zorlukların bulunduğunu, enflasyonla kıtal etmeye çalıştıklarını tamlayan Nebati, "Onlar 'Öldük.' diyorlar, kılıç 'Dirileceğiz.' diyoruz. Onlar 'Öldük.' diyorlar. Biz 'Zorlukların üstesinden geleceğiz.' diyoruz. Onlar 'Gelemeyeceksiniz.' diyorlar. Geleceğiz, bu zorlukları da yeneceğiz, geçeceğiz zira 20 senedir görmediğimiz müşterek kriz, müşterek başağrısı kalmadı. Hepsinin üstesinden geldik, bunun da üstesinden geleceğiz Allah'ın izniyle. Bizim gayretimiz, milletin duası ve desteğiyle. Hep bu arada bu işin üstesinden geleceğiz." diyerek konuştu.

"Tüm mallarda fiyatlar, besin tutarları müdahale kazanmak kabilinden dört başı mamur dünyada artıyor"

Dünya genelinde başağrısı olduğunu, 2 sene bunu hissettirmediklerini, yer yağı fiyatlarının 120 dolara çıktığını özetleyen Bakan Nebati, şunları kaydetti:

"Gaz tutarları almış başını gitmiş. Tüm mallarda fiyatlar, besin tutarları müdahale kazanmak kabilinden dört başı mamur dünyada artıyor. Artmayan nazar boncuğu nesne namevcut ve dört başı mamur evren da enflasyon, avlu pahalılığı denilen müşterek olguyla erinç karşıya. Biz de bununla erinç karşıyayız. Enflasyon var, bunun üstesinden doğmak düşüncesince değme çeşitli gayreti koyuyoruz ve göreceksiniz. Mayıs ayında kırıldı inşallah, haziranda az buçuk daha, temmuzda az buçuk daha, ağustosta az buçuk henüz kırıla kırıla kılıç sene sonundan itibaren başını ağız ağıza aşağıya vermiş ve bu işin üstesinden mevrut müşterek abuhava adına yolumuza bitmeme edeceğiz. Hep beraber. Nasıl yapacağız? Bunu imal ederek yapacağız, müstesna satım yaparak yapacağız. Kamu maliyesi adına elimizden mevrut tedbirlerle dayanak vereceğiz bu işin hızlandırılması için. Son 2-3 gündür sonsuz izah yapıyoruz. Bakanlığımız, SPK, BDDK, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası arkası esna izah yapıyor. Bu açıklamalarımız bitmeme ederek süreci yürüteceğiz. Ne hazırlamaya çalışıyoruz? Enflasyonla kıtal etmeye çalışıyoruz, ülkenin gelirlerini artırmaya, ihracatımızı artırmaya fiilen bu işleri toparlamaya çalışıyoruz. Bunları yaptıkça üzerimizdeki sıkıntıların devir geçtikçe de azalacağını göreceksiniz."

Türkiye'nin 21. asrın ülkesi olduğunu, 21. yüzyılda Türkiye'yi kimsenin durduramayacağını tamlayan Nebati, "Yolumuz açık. Kulaklarınızı ona buna vermeyin, Cumhurbaşkanı'mıza verin. 2023 Haziran'ında bizim adayımız belli, Recep Tayyip Erdoğan. Bizim adayımız mahsus de kiminle yarışacak o mahsus değil. Bir mahsus olsa bazısı yeneceğimizi düşkünlük ediyoruz. Belli olsa da bizim güreşçi çelimli biliyorsunuz, geleni yeniyor, geleni yeniyor, geleni yeniyor." dedi.

Etkinlikte, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ali Şahin, Müslüm Yüksel, Ahmet Uzer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkan Eyüp Özkeçeci ve partililer apiko bulundu.

Bakan Nebati, henüz sonraları Kalealtı civarındaki esnafı görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler