USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Yatırımcımızın önünü kesenlerle uğraş etmeyi biliriz

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati,"Yatırımcımızın önünü kesenlerle savaş etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların uğrunda tığ duracağız." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Yatırımcımızın önünü kesenlerle uğraş etmeyi biliriz
20-03-2022 15:45
Şanlıurfa

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslenerek,kente yatırımların bitmeme edeceğini anlattı.

Hiç kimsenin bu ülkede envestisman meydana getirecek girişimcilerin önünü kesip bariyer koyamayacağını vurgulayan Nebati, "Yatırımcımızın önünü kesenlerle savaş etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların uğrunda tığ duracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye bulunan cenginde en önde revan akıncılar alegori bizi görebilirsiniz. Bu engellerin uğrunda tığ dururuz. Gerek kamu-özel teşrikimesai projeleriyle lüzum direkt yatırımlarla tığ bunu yapacağız." sanarak konuştu.

Bakan Nebati, güçlükler yaşadıklarını, şu anda dünyada mal ve yer düşman fiyatlarının yükseldiğini dile getirerek şöyleki konuştu:

"İki sene süresince yansıtmamaya hız ettik ve Türkiye dünyada kendisini artı alegori ayrıştıran en ehemmiyetli devletlerin başlangıcında geldi. 2020'de evren küçülürken büyüdü, 2021'de eş haneli yüzdelik 11'lik müşterek büyümeyi sağladı. Şu anda enflasyonun baskısı altındayız. Halledeceğiz, 20 senedir ne sorunu çözmedik. 20 senedir başlangıç döndürücü şimdi devasa sorunların üstesinden geldik. Allah'ın izniyle siz değerli ziyaretçilerimizin desteği ve duasıyla bu işlerin üstesinden geldik artık da geleceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kâffesi kabin üyeleri, bakanlarımız, milletvekillerimiz, şehremaneti başkanlarımız çoğumuz ancak çoğumuz siz değerli ziyaretçilerimizin emrindeyiz. Çalışıyoruz, çalışmaya bitmeme edeceğiz ve enflasyonla elbette savaş edileceğini en elleme bilenlerdeniz. Bugünler geçecek. Unutmayın rastgele zorluktan sonraları müşterek suhulet vardır. Bu ülkede 2 sene evvela müstevli başladığında 'bu diyar öldü, bitti, yandı' diyenler 2 sene içindeki büyümeyi, gelişmeyi gördükçe kafalarını duvarlara vurdu. Ama düşkünlük etmeyin bugün kötümserlik yayanlar, bugün şahısların moralini bozmaya çalışanlar tığ Londra'ya gidip Türkiye'yi anlatıp Türkiye'ye envestisman çekmeye çalışırken gidip Türkiye'yi yakınma edenlere sesleniyorum. Biz çelimli müşterek ülkenin temsilcileriyiz ve bu diyar Allah'ın izniyle on paralık hiç kimseye eyvallah etmez ve dilenmez. Biz çelimli ülkenin medeniyetine cemaat bulunan geçmişten tevarüs fail enerjisini bilici müşterek ülkenin temsilcisiyiz. Zorluklar uğrunda başlangıç eğmeyiz. İki sene evvela de 'bu diyar yandı, bitti' dediler, elbette 2 sene süresince yanıldılarsa artık da yanılacaklar. Tekraren söylüyorum, bu çetin evren koşullarının üstesinden geleceğiz."

"Millet Türk lirasına güvenmeye başladı"

Türkiye tutum modelinin müşterek gerçek bulunduğunu ve dünyanın bu modeli şu anda izlemeye aldığını özetleyen Bakan Nebati, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Döviz tutarları akla yatkın gidiyor, bu kere başladılar sormaya 'niye akla yatkın gidiyor, ne yapıyorsunuz?' İnanç mevcut inanç. Millet Türk lirasına güvenmeye başladı. Millet Türk lirasıyla iş yapmanın güzelliğini yaşamaya başladı ve millet, girişimcilerimiz iş yaparken enflasyonun üstündeki müşterek faizle değil enflasyonun başlangıç döndürücü ancak başlangıç döndürücü altındaki oranlarla iş yapmayı öğrendi. Millet Türk lirasının gücünün farkına vardı. Şu çetin eyyam geçecek, enflasyonun üstesinden geldiğimiz kabilinden şu karamsarların da üstesinden gelmeyi bu kavim bilir. Siz elleme olun, elleme bakın, sağlıklı olun, bayrağınıza cemaat çıkın, ezanınıza cemaat çıkın, Kürt'ü, Arap'ı, Türk'ü, Çerkez'i katiyen ayrımcılık yapmadan bütünlük ve berberliğimizin beraberlik ruhunun bizlere getirmiş bulunduğu o özgüvenle akım edin, nikbin olun. İyimserlik bu toprakların en elleme özelliklerindendir. Karamsarlar daim kusur şeyler söylerler, daim ağlarlar bizim ağlayanlarla işimiz yok. Biz ancak, zulme uğrayanların gözyaşını silmeyi biliriz. Yalan, dolan, 'ülke battı yandı, bitti' diyenlerin gerçek olmayan gözyaşlarına katiyen pirim vermeyiz. Bu diyar çelimli müşterek ülke. Allah'ın izniyle bu diyar Allah da razı kavim de razı 20 senedir bizi elbette fariza etmeye getiriyorsa artık da getirmeye bitmeme edecek. Çünkü tığ imanla işlerimizi yapıyoruz, tığ nazikâne yapıyoruz, tığ milleti başımızın üzerinde taşıyoruz. Biz 'milletin hizmetkarıyız' denir onun düşüncesince işimiz elhamdülillah rastgele zorluktan sonraları suhulet misalinde bulunduğu kabilinden rahatlıkla çözülüyor ve yürüyor. Onlar konuşsunlar, onlar yakınma etsinler, onlar namüsait baksınlar, onlar emlak dışına istihbarat çalsınlar, onlar içtimai medyadan olmadık iftiralar atsınlar, onlar ne yaparlarsa yapsınlar elde eden tığ olacağız biz. Biz bu arada oldukça, bu arada akım ettikçe daim bu arada yürüyeceğiz."

"Bunların yaşamı yalan"

Bakan Nebati, 20 Aralık öncesinde adının uğrunda profesör, doçent titri olanların, yılların siyasetçisi bulunduğunu kanıt edenlerin halkı kandırdığını anlatım ederek, şunları kaydetti:

"Gidin dedi döviz alın', yapmayın dedik, bu akıllıca müşterek nesne değil, kazançlı gerçeklikler bunu karşılamıyor dedik bizimle dalavere geçtiler ve kara atmaya bitmeme ettiler. Her muhtelif manipülatif, kurgusal söylemden vazgeçmediler. Hatta ihanete vasıl laflar söylediler, ne he 20 Aralık'ta düzeldi. Geçen müşterek içtimai iletişim araçları oyunuyla gine manipülatif işler yaptılar. 'Ülkede ay gün çiçeği düşman bitti' dediler, gerçek olmayan belgeler, gerçek olmayan resimler ve ya kampanya önleyen müşterek marketteki fotoğrafları paylaşarak millete günebakan stoku yaptırdılar. Bir salname ev stoku önleyen ev kadınları he ve yağları stokladılar. Değerli kardeşlerim, bunların yaşamı yalan, esassız ilişkin müesses müşterek hayatları var. Siz bizim söylediklerimize bakın. Ne devir yanılttık, Sayın Cumhurbaşkanımız ne devir yanılttı. Biz akıllıca bulunan şeyleri söyleriz, zinhar ha içtimai medyaların size uydurmuş bulunduğu esassız dolanla akım etmeyin. Bu stokçular mevcut ya müşterek de bunların ortakları mevcut müşterek de kendisi yağ ürettiği biçimde yağın Türkiye'de müşterek sıkıntı olmadığını bilmiş bulunduğu biçimde çıkıp 'yağ sorunu var' diyenlere aldırış etmeyin. Biz varız, çalışıyoruz ve yolumuza bitmeme edeceğiz."

AK Parti hükümetlerinin Türkiye'de 20 yılda rastgele bölgede başlangıç döndürücü nesne yaptığını aktaran Nebati, esbak çağda Viranşehir'de şahısların hekim ve çare bulmada zorlandığını anlattı. Nebati, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Şimdi elhamdülillah yolda yürüyenler anlı açık, başı sert müşterek biçimde 'bana fariza fail hastaneye, bana fariza fail doktora gidiyorum, ilaçlarımı da istediğim eczaneden alıyorum' diyor. Minnet yok, Ahmet'e, Mehmet'e, Veli'ye şükran yok. Hiç hiç kimseye minneti yok. Bu mevki her insanın ihtiyacını karşılayacak güce sahiptir. Onun düşüncesince çabucak sağlıkta, yollarda, hastanelerde değil, havaalanlarıyla, defans sanayileriyle engellenmeyen çelimli aut politikasıyla dünyada Türkiye var, Türkiye mevcut dedirtecek müşterek gücümüz de mevcut elhamdülillah. Türkiye güçlü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile şimdi da güçlü. Karadeniz'de, Akdeniz'de müşterek yüklülük mi mevcut Türkiye, dünyada müşterek yüklülük mi mevcut Türkiye, müşterek dava mu mevcut aha Türkü, Kürt'ü, Arap'ı ile müşterek arada bu arada akım eden, Kabe'deki şahısların duasını düzlük müşterek Türkiye var, müşterek şef mevcut elhamdülillah. En asliye şehremaneti hizmetlerinden bilgisiz olanlara belediyeciliği öğrettik. En asliye hizmetlerden hakkı olanlara haklarını en elleme biçimde verdik. Projeleri tezgahlarda, raflarda dursun sanarak yazmadık çizmedik, uygulansın sanarak geceli gündüzlü demeden fiilen adına getirdik. Şanlıurfa'ya, Viranşehir'e yüzlerce projeyle geldik, gelmeye de bitmeme edeceğiz."

Nebati, kente gelmeden evvela Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü ve ilçenin gereksinim duyan branşlardaki hekim atamalarını ön durağan yapacaklarını belirttiğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da ilçedeki mekân yolu yapımının programa alındığını iletmesini istediğini aktaran Nebati, TOKİ kabilinden da Şanlıurfa'ya 1000 dolgun konutun yapılacağını anlatım etti.

"8 milyon dekar piyasası sulamaya açmış olacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabin toplantısı sonrası açıklamış bulunduğu şems enerjisi santralleri ve sulama kanallarıyla ilgilendiren bilgileri ferda açıklayacaklarını özetleyen Nebati, şöyleki bitmeme etti:

"Gıda maddelerinde KDV'yi yüzdelik 8'den 1'e düşürdük, zirai abonelerde elektrikte KDV'yi yüzdelik 18'den yüzdelik 8'e düşürdük. Güneş enerjisi santralleriyle size kemiksiz alegori müşterek nesne söyleyeyim. 3 sene içinde Şanlıurfa'da erke gereksinimi zirai abonelerde sıfırlanmış olacak. Ürettiğiniz müşterek tomar elektriği de satacaksınız. 3 sene içinde çiftçilerimiz müşterek şimdi elektrikle ilgilendiren 'şu sorunu yaşadım, satmaca sorunu yaşıyorum, elektriğim kesildi, karşılayamıyorum, faziletli geldi' demeyecek. Size ferda açıklayacağımız koşullarla öylesine olanaklar vereceğiz ki Viranşehir, Şanlıurfa ve Türkiye, şems enerjisini kendisi üretecek. Kendisi üretecek ve ürettiği şems enerjisiyle de zirai üretimde inşallah patlama yapacak. 1000 Megawatt GES tesisi kurulması yerinde 2 yılda Türkiye gereksinimlerini karşılıyor ve 800 bin hektar kısaca 8 milyon dekar piyasası sulamaya açmış olacağız, yapacağımız yatırımlarla.".

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci de selamlama hitabı yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler