USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Kur korumalı mevduat hesabı 131 bilyon TL'yi aştı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, cemaziyelevvel şeb ezanı bakımından kur korumalı mevduat hesabının büyüklüğünün 131 bilyon TL'yi aştığını söyledi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Kur korumalı mevduat hesabı 131 bilyon TL'yi aştı
16-01-2022 04:54
İstanbul

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli İrade Platformu çeşidinden "Türkiye İçin Varız, Bir Aradayız" başlığıyla planlı örgen çırçıplak maşer kuruluşları danışma toplantısında icra ettiği konuşmada, akıbet 2 yılda salgının etkisiyle ve para şişkinliği zımnında global ekonomide yaşanmış bulunan sıkıntılardan bahsetti.

Küresel ekonomide geriye durum yaşanırken Türkiye'nin sapasağlam zımnında bitmeme ettiğini, akıbet 19 yıldaki performansıyla ekonomide iri ortak tahavvül yaşadığını dile getiren Nebati, satın kabul etme paritesine gereğince 2002'de 18. iri ekonomisi bulunan ülkenin 2020'de 11. sıraya yükseldiğini anlattı.

Nebati, salgının önce günlerinde yaşanmış bulunan şoktan ve belirsizliklerden bahsederek, Türkiye'nin aceleci ortak biçimde iktisadi kararları aldığını ve adımlarını attığını kaydederek, bu sayede evren küçülürken Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü, bunun krizi fırsata çevirerek başarıldığını söyledi.

Ülke ekonomisi ile alakalı aksi söylemleri anımsatan Nebati, "Şimdi koşa haneli ortak büyümeyle 2021'i kapattık. Bu ne demek? Türkiye, yönetimi ve toplumuyla, mensubu ve çalıştıranıyla önünü görebilen, geleceğe odaklı ve işlerini sapasağlam ika gayretini ortaya koyan nadir ülkelerden. Şimdi 2022'ye iri umutlarla giriyoruz. Çünkü 20 Aralık akşamından sonradan gelişigüzel nesne eşit." sanarak konuştu.

Nebati, Türkiye'nin bundan böyle önünü görüp, attığı adımların sağlamlığıyla akıntı edeceğini ve 2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyeceğini anlattı.

"Artık Türkiye'nin uğrunda 'cari açık' denli ortak mesele yok"

Bakan Nebati, güzeşte sene ihracatın 225 bilyon doları geçtiğini belirterek, "Bu sene da Allah'ın izniyle 250 bilyon doları aşan ortak ihracatla yılı kapatmış olacağız." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin sığa tasarruf oranından, istihsal gücünden, ihracattaki başarısından bahseden Nebati, güzeşte sene aut tecim açığının yüzdelik 7,8 azaldığını bildirdi.

Nebati, Türkiye'nin, akıbet devirde ehemmiyetli ortak şeyi başardığını kaydederek laflarını şöyleki sürdürdü:

"Cari belirgin en düşüt oranda, ki bu sene ortak tomar vereceğiz inşallah. Bu ortak rekordur. Artık Türkiye'nin uğrunda akan belirgin denli ortak mesele yok. Önünü gören, koşan, üreten, gezim gelirleriyle de işi toparlayabilen ortak ülke. En önemlisi 2023 seçimlerine ortak sene kaldı. Bu seçimlere dü ehemmiyetli şeyle gideceğiz. Birincisi katıksız gazımız. Karadeniz'de çıkan katıksız gazımızı hanelerle buluşturacağız. İkincisi TOGG'un ürettiği zat aracımızla intihap kampanyası yapacağız. Böyle ortak ülke."

"Türkiye iktisat modeli klasik ezberleri bozan ortak model"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Türkiye'nin iktisat politikalarında ehemmiyetli ortak değişikliğe gittiğini, müstevli sonrası oluşan konjonktürün iklim düşüncesince ehemmiyetli ortak okazyon sunduğunu belirterek, kalifiye insanoğlu gücü, lojistik, coğrafi konuş ve gailesiz popülasyon denli bölgelerde ülkenin eş bulunduğu avantajlardan bahsetti.

Nebati, "Türkiye iktisat modeli klasik ezberleri bozan ortak model. Bunu sloganla yapmıyoruz. 2002'den bugüne derece 19 salname ortak iktidarın yapmış bulunduğu enfrastrüktür yatırımları, yukarı çatı yatırımları ve gerçekleştirmiş bulunduğu kalburüstü adımlarla taçlandırıyoruz. Türkiye iktisat modeli yola çıkarken 19 salname ortak deneyim ve Cumhuriyet'in birikimini de katarak zımnında bitmeme ediyor. 2023'e tehlikesiz adımlarla gidiyor." sanarak konuştu.

Türkiye'nin ehemmiyetli ortak virajı 20 Aralık akşamı aştığını, idrak operasyonlarını geride bıraktığını, gerçekleri ortaya koyduğunu, gerçekliğin toplumsal medyada olmadığını söyledi.

"Türkiye hâlâ öngörülebilir ortak çağa girdi"

Bakan Nureddin Nebati, kendilerinin Türkiye'nin gücünün, iç dinamiklerinin, şahısların kesinlikle harekete geçirileceğinin bilincinde olduklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çünkü milletin otomatik kendisiyiz. Dışarıda değiliz ki. Sizin oluşturduğunuz idrak operasyonlarının dünyası ile benim dünyam farklı. Ben, şahsımdan bahsetmiyorum. Ben derken, bizlerden bahsediyorum. Bizim dünyamız sermayeyi ayırmayan, ötekileştirmeyen ortak dünya, ortak ve bu arada akıntı fail ortak dünya, zat gücüne mümin ortak dünya, zat dışındaki güçlere hürmet duyan onların uğrunda eğilmeyen ortak dünya. Bu sebepten dolayı mali istikrarı güçlendirecek adımlar attık."

Nebati, Türkiye'nin hâlâ öngörülebilir ortak çağa girdiğini kaydederek, enflasyonun hemen kendilerinin değil Avrupa ve ABD'nin de iri problemi biçimine geldiğini, taşımaların aşırı fiyatlı biçimine geldiğini, hazırlık zincirlerinde sorunlar yaşandığını anlattı.

Türkiye'de enflasyondan etkilenen en ehemmiyetli kesimin çakılı gelirliler bulunduğunu dile getiren Nebati, onları destek olmak düşüncesince meydana getirilen çalışmalardan ve düzenlemelerden bahsetti.

"2023'te yegâne haneli enflasyonu göreceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Mali politikalar ve atacağımız adımlarla önümüzdeki yıl, doğrusu mükemmel vaktiyle yapılacak seçimlere, yegâne haneli enflasyonla gireceğiz. Üzerimizde ortak dert var; Aralık ayı. Ocak ayında da ortak hacim enflasyonla erinç karşıyayız. Ancak bundan sonrası önce çeyrekten ahir değişim işlemi gelişigüzel daim beraberce yaşayacağız, göreceğiz. Bu para şişkinliği sıkıntısını hemen kılıç değil eksiksiz evren gelişigüzel daim beraberce 2022'de yaşayacak ve bunun üstesinden mevrut hepimiz olacağız." sanarak konuştu.

Birtakım tılsım paketlerinin açıklanmış bulunduğu 20 Aralık'ta uygulamaya konulmuş bulunan kur korumalı TL mevduat hesabını anımsatan Nebati, "Kur korumalı mevduat hesabı aşırı ağırbaşlı ortak cevap buldu. Cuma akşamı bakımından 131 bilyon lirayı aşan ağırbaşlı ortak meblağa ulaşıldı. Günde sayı farkı 10 bilyon teklik düzene girdi." ifadelerini kullandı.

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması mevzusundaki çalışmalardan bahseden Nebati, çalışmaların akıbet noktasına geldiklerini söyledi.

Nebati, "KDV'de de çalışmalarımız bitmeme ediyor. Orada da rötuşları yapacağız. Sonra Cumhurbaşkanımız paylaşacaktır. Savunma sanayisinde, enerjide, havacılıkta, ilaçta, tarımda, turizmde yatırımcıları çağırma ediyoruz. Hazırlıklı olun. Bu mevzularda size kestirim caba edemeyeceğiniz seviyelerde hususi imkanlarımızla işlev edeceğiz. Siz kâfi ki envestisman hazırlamaya değişmeyen verin." biçiminde konuştu.

İthalatı azaltıcı gelişigüzel bölgede yatırımcıların indinde olacaklarını vurgulayan Nebati, "Çok akla yatkın ve etraflıca vadeli koşullarla yanınızdayız. 2023'te kılıç yegâne haneli ortak enflasyon, katıksız gazımız, TOGG ve başka adımlarla beraberce Cumhurbaşkanımız bu ülkenin liderliğine bitmeme edecek." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler