USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hayvanseverler kazada yaralanan sokak kedisine umut oldu

Eskişehir'de ortak taksinin çarptığı ve sürücüsünün fenomen yerinden kaçtığı kazada yaralanan sokak kedisi, hayvanseverlerin çabası ile yaşama tutundu.

Hayvanseverler kazada yaralanan sokak kedisine umut oldu
29-12-2021 10:04

İddiaya layıkıyla olay, geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde Sivrihisar Caddesi'nde meydana geldi. O tam köpeğini gezdirmekte bulunan Özge Tunalı, ortak taksinin ani caddeye fırlayan sokak kedisine çarptığını, sürücünün frene almak ortak yana yavaşlamaya bile tenezzül etmediğini belirtti. Korkudan saldırganlaşan kedi, Tunalı ve dostlarının etraflıca çabaları kararında yakalanarak otama dibine alındı. Hayvansever Tunalı, göçüm sürücüsünün bu tutumunu hayıf alegori değerlendirirken, çorlu kedinin esenlik vaziyeti için bilim sağlayan baytar doktor Evren Fatih Mumcu ise ortak hayvana çarpılması yerinde taşıt sahiplerinin nite ortak kez izlemesi icap ettiğini anlattı.

“Çarpan göçüm sürücüsü hızını katiyen yavaşlatmadı”

Olayın gerçekleştiği tam caddenin yersiz bulunduğunu aktaran Özge Tunalı, göçüm sürücüsünün ince tam tarik ortak biçimde ilerlediğini ve daha sonra kediye çarptığını tez etti. Tedavi dibine tahsil edilen kediye ayağına platin takıldığını anlatım fail Tunalı, “Saat 23.30 civarıydı, Sivrihisar caddesinde köpeğimi gezdiriyordum. Cadde yoğun şekilde boştu. O ara kedi yola atladı, aşırı çabucak mevrut soluk göçüm çarptı ve çabucak bitmeme etti. Asla durmadı. Ben o an doğrusu panikle köpeği arkadaşıma verip kedinin ardına koşasıya denli göçüm uzaklaştı, katiyen hızını yavaşlatmadı. O akşam ezanı aşırı uğraştık arkadaşımla, açıktan bambaşka arkadaşlarımı da çağırdım, kediyi yakalamaya çalıştık, ancak yakalayamadık. Gece o biçimde geçti. Ertesi sabahleyin enkaz ortak bölgede yakaladık. Kedi doğrusu art ayağını sürüyordu, ayağı kırılmıştı ego anlamıştım. Kediyi veterinere getirdim. Ayağında aşırı ağırbaşlı ortak fay ve ayrımsız sürede çatlama var. Platin takıldı. Hayati riski hala bitmeme ediyor, platinin yakalayıp tutmayacağı mahsus değil” diyerek konuştu.

“Yola çıkan öz evladı da olabilirdi”

Söz konusu ana kez üstündeki bürolarda asayiş kamerası bulunmaması, mevcut olanların ise eşya almaması dolayısıyla göçüm sürücüsüne yahut otomobilin plak bilgisine ulaşılamadı. Olayın sıcaklığıyla plakaya bakamadığını kail ve tahminî 4 bin 500 TL baytar harcaması ile gönül rahatlığı karşıya artan hayvansever Özge Tunalı, hayvanlara gönül rahatlığı duyar bulunduğunu ve bu insan olayların şimdi evvel de başına geldiğini dile getirdi. Tunalı, kişilerin bu mevzuda aşırı duyarsız olduğunu, sürücülerin frene almak namına yola bitmeme etmeyi yeğleme ettiklerini belirterek, “Hayvanların ortak enerjik bulunduğunu unutuyorlar. Eğer o taksici frene basmış olsaydı bu efsanevi hal böyle olunca olmayacaktı, bu acıları çekmeyecekti. Maddi boyutunu geçiyorum ki ego gönüllüyüm, öz imkânlarımla bunu yaptırmaya çalışıyorum. Bu hayvanın çekmiş olduğu acılar, maneviyatı aylar devam eden güç ortak süreç. İnsanları duyar olmaya çağırma ediyorum. Frene almak hakkıyla bu denli güç olmamalı. En azından durup veterinere götürmeme dayanak noktası olmasını beklerdim. Ben bu insanoğlunun imanlı olduğuna inanmıyorum. Yola çıkan öz evladı da olabilirdi. Dilsizler, menfaatlerini anlatım edemiyorlar, ancak idrak etmek talip aşırı şeyi onların bakışlarından anlayabilir” ifadelerini kullandı.

“Sigorta firmaları bu hallerde baytar harcamalarını karşılıyor”

Yaralanan kedinin bacağı fay biçimde kliniğe getirildiğini ve operasyonla platin taktıklarını kail baytar doktor Evren Fatih Mumcu ise, bu insan durumlarla şimdi evvel de karşılaştıklarını belirtti. Sigorta firmalarının vasıtaların ortak hayvana çarpması yerinde baytar harcamalarını karşıladığını aktaran Mumcu, akilane ortak formül seçilmesinin şimdi güzel bulunduğunu anlatım etti. Genellikle hastalanmış malikleri yahut duyar vatandaşların gidiş geliş sakıncalı kedi yahut köpekleri getirdikleri devir baytar hekimler alegori mahsus ortak hacim maliyet çıkarttıklarını dile getiren Mumcu, şöyleki bitmeme etti:

“Hasta sahiplerinin bu maliyeti kendileri karşılaması gerekiyor. Sonrasında bizim söylediğimiz ücreti faturalandırdıktan sonradan sigorta firmasına öğrenim edecekler. Bu biçimde karşılayıcı nice hastalanmış sahibimiz var, ancak akilane yöntemi uyguladıklarında. Bu fariza baytar hekimin rolü değil, hekimin bununla uğraşması aşırı akilane değil. Hasta sahipleri, getiren duyar yurttaşlar kendileri ödemeleri yaptıktan sonradan bizim onlara vereceğimiz satmaca ve tutanakla bu arada sigorta firmasından haydi haydi ödemelerini alabiliyorlar. Alan eşhas de var. Eğer ulaşırlarsa kendilerine yöntemlerini anlatırız.”

Mısra Ezginur Göçer - Kazım Ulusoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler