USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Hamas ve İslami Cihad: Gazze'deki ablukanın sürmesi, içtimai patlamaya illet olabilir

Hamas ve İslami Cihad hareketleri, İsrail'in Gazze'ye müteveccih ablukasının kaldırılması dair ağırbaşlı davranılmasının içtimai birlikte patlamaya bozukluk olabildiği uyarısında bulundu.

Hamas ve İslami Cihad: Gazze'deki ablukanın sürmesi, içtimai patlamaya illet olabilir
19-12-2021 00:59
Gazze

Hamas ve İslami Cihad hareketleri liderlerinin toplantısının akabinde mevzuya bağlı mukayyet izah yapıldı.

Ablukanın kaldırılması ve halkın sıkıntılarının giderilmesi düşüncesince ölçülü çalışmaların ağırdan alındığı ve daima ertelendiği tamlanan açıklamada, bu durumun Gazze'de anbean ortak içtimai patlamaya hastalık olabildiği anlatım edildi.

Açıklamada, "Ablukanın kaldırılması, İsrail'in lütfu değil Filistin halkının hakkıdır ve bu doğruluk düşmandan arka alınacak, karşılığında da tek siyasal değer ödenmeyecektir." ifadesi kullanıldı.

Filistinli gruplar arasındaki bölünmenin sonlanmasının gerekliliğine aksan meydana getirilen açıklamada, "Ulusal birlik, arbede alanlarında ve düşmana dirlik koyarken ortaya çıkıyor. Şu an, yerleşme birimleri politikası ve Filistin meselesine müteveccih tehditlerle uğraş sorumluluğunu üstlenen millî ortak önderlik kurulması gerekiyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un Filistinli gruplar ortada millî diyaloga ev sahipliği etme teklifi ise kıvançla karşılandı.

İsrail'le diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesinin kınandığı açıklamada, Arap halkları ve partilerinden, İsrail'le ekonomik, siyasal ve askeri ittifaklar kurulmasına ve normalleşmeye dirlik sesini yükseltmesi istendi.

İsrail'in, Gazze'ye müteveccih ablukası arsıulusal tepkilere karşın gece gündüz bitmeme ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler