USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağır: 'Putin’i jeopolitik açıdan tuzağa düşürdüler'

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağır, ABD ve İngiltere'nin tehditlerinin Putin'i harbe kımıldatma ettiğini belirterek, "Putin'i jeopolitik açıdan tuzağa düşürdüler. ABD hırslı birlikte biçimde Rusya'ya için ruhsal harp yaptı. ABD ve İngiltere tehditlerle Putin'i bu harbe kımıld

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağır: 'Putin’i jeopolitik açıdan tuzağa düşürdüler'
26-02-2022 21:24

Türkiye'nin emektar Rusya Büyükelçisi Halil Akıncı ise "Bu harp sadece Ukrayna'ya huzur değil, 'Batı'ya dur, icabında kuvvet kullanırım' demektir. Ayrıca Rusya, Ukrayna ordusunu isyana sürükleyerek, yönetimi ele edinmeyi hedefliyor" niteleyerek konuştu.

Dünyayı ve Türkiye'yi etkileyen nice ehemmiyetli siyasal olayın levent tartışıldığı “Siyaset Okulu 22” programının 4. haftasında “Güvenlik Kavramı ve Uluslararası Denge Unsurları” ele alındı. Programda hususi oturumla Ukrayna-Rusya mücadelesi siyasi, konuşu ve jeopolitik açıdan bilirkişi konuklar eşliğinde masaya yatırıldı. BAU-ULMER Müdürü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu'nun moderatörlüğünde meydana gelen oturuma dahil bulunan Türkiye'nin emektar Rusya Büyükelçisi Halil Akıncı ve Bahçeşehir Üniversitesi Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Ukrayna-Rusya mücadelesi ile ilgilendiren ehemmiyetli değerlendirmelerde bulundu.

“Rusya hata aritmetik yaptı”

Yakın sürede Rusya'nın bölgeden çıkacak niyetinin olmadığını kaydeden emektar Rusya Büyükelçisi Halil Akıncı, “Ukrayna'nın Rusya'ya huzur davranış ortamında olması Rusya'nın kaldırabileceği müşterek boyut değildi. Bu saldırının anlamı; Ukrayna'yı mısra getirmektir. Orduyu isyana, yönetimi ise el dibine edinmeyi hedefliyor. Bu savaşla araya koku girdi. Rusya hata aritmetik yaptı. Kendisine huzur olmayanları da karşısına aldı. Bunun tedavisi aşırı zor. Bu harp sadece Ukrayna'ya huzur değil, 'Batı'ya dur, icabında kuvvet kullanırım' demektir.” dedi.

“Rusya'ya yaptırımlar işe yaramaz”

Savaşla beraberce Rusya'nın Ukrayna'ya arkadaş namına girmesinin de bundan böyle önünün kapandığını tabir fail Akıncı, Rusya'nın bu hamlesiyle beraberce emektar Sovyet ülkelerinden ‘kendisine huzur sıfır devletler' topluluğunu oluşturmanın adımını attığını kaydetti. Rusya'ya huzur tahsil edilen müeyyide kararlarını da değerlendiren Akıncı, “Rusya'ya yaptırımlar işe yaramaz. Dolar borcunu azaltıyor. Batılılar düşüncesince değme devir mal önde gelir. Avrupa'nın Amerika'nın arkasına geçmesi de cins değil. Çünkü erke namına Rusya'ya bağlılar. Bu tahsil edilen müeyyide kararları endamsız vadede çarpıcı olamaz fakat levent vadede behemehâl etkileyecektir” niteleyerek konuştu.

"Putin'i jeopolitik açıdan tuzağa düşürdüler”

ABD ve İngiltere'nin tehditlerinin Putin'i harbe kımıldatma ettiğini tabir fail Bahçeşehir Üniversitesi Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ise, “Güce müteallik müşterek mücadelesi yaşıyoruz. Putin'i jeopolitik açıdan tuzağa düşürdüler. ABD dinamit müşterek halde Rusya'ya huzur ruh bilimsel harp yaptı. ABD ve İngiltere tehditlerle Putin'i bu harbe kımıldatma ettiler. Rusya'ya ‘varoluşsal zılgıt altındasın' mesajı verdiler. Rusya'nın tahaşşüt yapmaya başladığı andan itibaren konuşu namına Rusya'yı yıkarız dediler. Hata yaptılar. Çünkü 175 bin askerle Belerus'tan Karadeniz'e derece tahaşşüt karşılayıcı ve deli dolu bir duruma mevrut bu yığınakla Rusya, konuşu namına dağıtılamaz” halinde konuştu.

“Ukrayna'yı değersizleştirdiler”

ABD ve Avrupa'nın konuşu yaptırımlar namına Rus güçleriyle Ukrayna arasına girip sembol sergileme yapmalarının harbe bariyer olma noktasında şimdi çarpıcı olacağını tamlayan Ağar, “Bu yapıldığında ‘eğer Rusya kurşun atarsa bizlere atmış olur' diyebilirlerdi. Arada Amerika, Fransa, İngiltere bayrağı olsaydı Rusya'ya huzur müşterek bulaşık oluşturulabilirdi. Bir de Ukrayna'nın NATO'ya katılması meselesi 17 senedir sürüyor. Bu süreçte Ukrayna siper dibine alınabilirdi. Rusya'nın maksat almış olduğu müşterek diyar namına NATO'nun caydırıcılığı bulunan dayanak noktası verilmeliydi. Büyük güçler ‘işgal edilecek diyerek' Ukrayna'yı değersizleştirdiler. Ülkenin iklim sektörü kapatıldı. Yeni döl savaşlarda kazanmaya yüzdelik 88 katkıyı siber harp ve iklim sektörünün ele geçirilmesi sağlıyor. Rusya bunu Ukrayna'da yaptı” niteleyerek konuştu.

“Savaş Almanya ve Fransa'yı ısıtıyor”

Savaşın sebep olabileceği ehemmiyetli neticelere da yer veren Ağar, “ABD ve İngiltere; Almanya, Fransa ve maatteessüf Türkiye'yi müşterek araya getirmeye çalışıyor. Ancak Bakıldığında Fransa kişi oyununu aşırı yüze gülücü oynuyor. Çin ve Rusya'ya delik kırpıyor. Bu harp Almanya ve Fransa'yı ısıtıyor. Enerji krizine sebep oluyor. Savaşın müşterek öbür ehemmiyetli kararı ise muhacir krizidir. Savaşın içerisindeki duyurulmayan süje ise Türkiye'dir” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler