USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gürbulak'ta 'dünyanın en kazalı uyuşturucuları'ndan metamfetamine boğaz verilmiyor

Gürbulak Sınır Kapısı'nda 1 titrem 18 kilo metamfetamin ele nâkil gümrük korunum memurları, dünyanın nice ülkesinde en sakıncalı uyuşturucu maddeler ortada yayınlanan bireşimli uyarıcılardan metamfetaminin kaçakçılığına boğaz vermiyor.

Gürbulak'ta 'dünyanın en kazalı uyuşturucuları'ndan metamfetamine boğaz verilmiyor
13-03-2022 12:48
Ağrı

Uyuşturucu kaçakçılarının rotasında mevcut İran-Türkiye sınırındaki Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde arazi düzlük Gürbulak Sınır Kapısı'nda işyar Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli, bitmiş kapısında icra ettiği çalışmalarla kaçakçılık olaylarının önüne geçmeye çalışıyor.

Yasal sıfır yollarla yurda yanaşmak maksut elektronik eşya, sigara ve içki kabil nice pırtı ve ürünü bitmiş kapısında algılayıcı köpekler ve X-ray aleti desteğindeki aramalarda ele nâkil görevliler, esrar, beyaz zehir kabil uyuşturucuları da ele geçiriyor.

Uyuşturucu tacirlerince türlü yöntemlerle yurda yanaşmak maksut uyuşturucuları vasıtaların "zula" fehva edilen duyurulmayan bölmelerinde bulan gümrük memurları, sonuç senelerde dünyada yaygınlaşan bireşimli maden maddelerden metamfetaminin kaçakçılığına da müsaade vermiyor.

Bu çerçevede 18 Kasım 2021'de gümrük kapısında meydana getirilen operasyonda, İran'dan bisküvi yüküyle gümrük kapısına geldiği bildirme edilen tır riskli kendisine değerlendirildi. Bunun üzerinde x-ray taramasına yönlendirilen otomobilin çekicisinin geri bölümündeki nakit tankında zanlı yoğunluğa rastlandı. Ardından kontrol hangarına çekilen tırda maden algılayıcı köpeği ile meydana getirilen ayrıntılı incelemede, çekicinin peşinde asık tank içindeki zanlı maddenin nakit metamfetamin bulunduğu belirlendi.

Operasyon sonucunda 54 kilo 166 gr. maden ele geçirilirken vasıtaya da el konuldu. Gözaltına tahsil edilen ecnebi tabiiyetli anahtar sürücüsü tutuklandı.

Tırın mahrukat deposundaki duyurulmayan bölmede ele geçirildi

Bu vakadan sonraları ayrımsız kapıda, 22 Aralık 2021'de meydana getirilen müşterek apayrı operasyonda, gine İran'dan bitmiş kapısına mevrut ecnebi plakalı müşterek tır riskli kendisine değerlendirilip arandı.

Tırdaki aramada, maden algılayıcı köpeklerinin de reaksiyon verdiği otomobilin mahrukat deposundaki duyurulmayan müşterek bölmenin, mahrukat izlenimi inhisar etmek maksut ayrımlı müşterek nakit maddeyle doldurulduğunun belirleme edilmesi üzerinde meydana getirilen analizde bu sıvının metamfetamin bulunduğu belirlendi.

462 kilo 500 gr. nakit metamfetaminin, Türkiye tarihinde bahis konusu tarihe denli ele geçirilen en faziletkâr miktarlı nakit metamfetamin bulunduğu açıklandı.

Olaya bağlı yakalanan tırın sürücüsü İran tabiiyetli tır sürücüsü A.A.G. tutuklandı.

Türkiye'de yegâne seferde ele geçirilen en faziletkâr nakit metamfetamin

Gürbulak Sınır Kapısı'ndaki operasyonlarına bitmeme fail gümrük korunum memurları, geçmiş İran'dan yurda giren müşterek tırda bitirdikleri aramada, 1 titrem 18 kilo nakit metamfetamin ele geçirdi. Bu miktar, yurtta bugüne denli yegâne seferde ele geçirilen en faziletkâr metamfetamin miktarı kendisine kayıtlara geçti.

Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan anket kapsamında uyuşturucuya el konuldu, tırın şoförü gözaltına alındı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da Twitter hesabından icra ettiği paylaşımda, "Bugüne denli vatanımızda ele geçirilen en faziletkâr miktarı yapılanma fail bu operasyonda fariza düzlük personelimizi kutlama ediyorum." ifadesini kullandı.

Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekipleri, Gürbulak Sınır Kapısından ülkemize antre önleyen müşterek TIR’da 1 Ton 18 Kg metamfetamin cinsi maden ele geçirdi.

Bugüne denli vatanımızda ele geçirilen en faziletkâr miktarı yapılanma fail bu operasyonda fariza düzlük personellerimizi kutlama ediyorum. pic.twitter.com/CByxk3oRVG

— Dr. Mehmet Muş (@mehmedmus) March 12, 2022

Metamfetamin, dünyada en kazalı uyuşturucular ortada gösteriliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca hazırlanmakta bulunan "2021 Türkiye Uyuşturucu Raporu"nda, metamfetaminin bağımlılık etme potansiyeli faziletkâr bulunan captagon, amfetamin ve ecstasynin arazi almış bulunduğu "Amfetamin tipi uyarıcılar" sınıfındaki bireşimli uyaran konu bulunduğu belirtildi.

Raporda, toz, billur ve tablet formunda mevcut metamfetaminin dünyanın nice ülkesinde en kazalı maden maddeler ortada gösterildiği anlatım edilerek, çoluk çocuk ve aileleri uyarıldı.

Son senelerde dünyada yaygınlaşan bireşimli maden maddelerden metamfetaminin Türkiye'de önce kat 2009 senesinde İstanbul'da İran kaynaklı müşterek yakalamada ele geçirildiği bilgisi raporda paylaşıldı.

Son senelerde dünyada en aşkın metamfetamin yakalamasının Kuzey Amerika, Doğu Asya ile Güneydoğu Asya'da bulunduğu tamlanan raporda, 2014 yılından itibaren Afganistan'da başlamış bulunan metamfetamin kaçakçılığının semt devletleri ilkin iktisap etmek kıl payı nice yurt düşüncesince dava bulunduğu kaydedildi.

Dünyada 2019 senesinde en aşkın metamfetamin sırayla ABD, Tayland, Meksika, Çin, İran ve Myanmar'da ele geçirildiği anlatım edilen raporda, sonuç zamanlarda İran ile bitmiş bulunan vilayetler ilkin iktisap etmek kıl payı yurtta nakit metamfetamin yakalamalarında ehemmiyetli artışlar olduğuna ilgi çekildi.

Raporda, maden tacirlerinin, maden kaçakçılığı açısından Balkan rotası üstündeki Türkiye'yi hem transit bununla beraber erek yurt seçtikleri belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler