USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

GÜBRETAŞ, 70’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı

Ülke tarımında mahsul ve kaliteyi bırakmak üzere 1952 senesinde temelleri atık GÜBRETAŞ, 70'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Şirket yukarı yönetimi ve mensuplarının beraberinde Petrol-İş Sendikası Başkanı ve yöneticileri ile KİPLAS Genel Sekreteri'nin katılmış oldu?

GÜBRETAŞ, 70’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı
08-11-2021 15:29

6 Kasım 1952 senesinde zamanın Başbakanı Adnan Menderes ve Bakanlar kurulunun imzasıyla kurulan GÜBRETAŞ, 70 senedir verim ve hizmetleriyle yurt tarımına bedel katmayı sürdürüyor. Verilen bilgiye göre, 1954 senesinde İskenderun'da kurduğu NPK tesisi ile Türkiye'deki evvel kimyasal gübreyi üreten kurumlardan bir tanesi olma niteliğine cemaat şirket, halihazırda Kocaeli Yarımca'daki sert basma ve İzmir'deki sıvı-toz basma istihsal tesisleriyle çiftçilerin gerekseme duyduğu nebat hizmetçi ürünlerinin istihsal ve tedariki dalında üreticilere işlev veriyor. Tarımsal üretimde şuurlu nebat hizmetçi yöntemlerini kullanarak üreticilerle yürüttüğü manken istihsal alanları projesi ve reçetelendirme hizmetleriyle feyiz ve nitelik artışına ulama sağlıyor. Şirket, nitelik ve alıcı memnuniyeti politikası ile anne hissedarı Tarım Kredi Kooperatifleriyle sağlamış olduğu çelimli görevdaşlık yardımıyla sektöründe mürşit müşterek konumda ve ülkemizin en şişman şirketleri ortada arazi alıyor.

Şirketin 70'inci yıl dönümü, firmanın istihsal ve Ar-Ge üssü Yarımca Tesisleri'nde kutlandı. Kutlamaya ortaklık yukarı yönetimi ve mensuplarının yanı esna Petrol-İş Sendikası Başkanı ve yöneticileri ile KİPLAS Genel Sekreteri de paydaşlık sağladı.

GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, firmanın 70'inci yılı ile ilişik şu biçimde konuştu:
“Şirketimizin temelleri 1952 senesinde bu topraklara müşterek ekecek tanesi kabil atıldı. O tarihten bugüne GÜBRETAŞ, yurdun herhangi müşterek noktasında yürüttüğü faaliyetleri, zirai üretime sunmuş olduğu ürünleri ve hizmetleriyle bu topraklarda asıl salan müşterek çınara dönüştü.”

“Sektöre önderlik etmenin sorumluluğunu taşıyoruz”
70 salname güzel geçmişinin firmaya şişman sorumluluklar yüklediğini tamlayan Genel Müdür Yumaklı, “Şirketimizin kuruluşunda zamanın Başbakanı Adnan Menderes'in ve Bakanlar kurulunun imzası var. Türkiye tarımında feyiz ve kaliteyi tasarruf etmek neredeyse müesses bulunan şirketimizin sektördeki bu mürşit rolü, bize ehemmiyetli sorumluluklar yüklemektedir. Tüm faaliyetlerimize mürşit olmanın getirmiş olduğu sorumlulukla bitmeme ediyoruz” dedi.

Genel Müdür Yumaklı zirai üretimde GÜBRETAŞ'ın alegori değinerek, “Ülkemizde zirai istihsal meydana getirilen arazilerde makbul gübrenin herhangi müşterek beniz torbasından otuzunda şirketimizin logosu var. Kalite politikamız, alıcı memnuniyeti yaklaşımımız sonuncu tüketiciler gözetiminde yanıt buluyor. Zira nebati üretimin devamlılığını iletmek düşüncesince en asliye gerekseme bulunan gübrenin tedariki, her insanın gıdaya erişebilmesi demektir. Bu doğrultuda icap istihsal ve enfrastrüktür icap geri işlev ve operasyonel faaliyetlerimizin geliştirilmesi düşüncesince envestisman çalışmalarımızı çabucak sürdürmekteyiz” halinde konuştu.

“Türkiye'nin evvel basma fabrikası baştan üretecek”
Genel Müdür Yumaklı, tebrik konuşmasında akıbet 5 yılda tamamlanan yatırımlardan şu biçimde uydurma etti:
“70 senedir bu topraklarda zirai üretimin büyüme göstermesine ulama sağlayıcı gurur olmanın bilinciyle, istihsal hedefimizi herhangi müşterek yıl artırıyoruz. Üreticilerimizin gerekseme duyduğu bütün nebat hizmetçi ürünlerini tedbir edebilmesi en ehemmiyetli önceliğimiz. Son 5 yılda; Yarımca Tesislerinde 500 bin titrem kapasiteli toy NPK/DAP Tesisini devreye alırken, İzmir'deki sıvı-toz istihsal tesislerimizin kapasitesini 4 kıvrım artırdık. Yarımca Tesislerimize müşterek nişadır tankı kazandırdık. Yarımca Tesislerindeki Liman Genişletme Projemizin ise evvel fazı tamamlandı. Ayrıca ambarlama ve geri işlev kabiliyetimizi tasarruf etmek neredeyse 2017'de Samsun'da, 2019'da İskenderun'daki geri işlev merkezinin açılışını yaptık.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin evvel basma fabrikasını İskenderun Tesislerimizde baştan devreye alacağımızın müjdesini vermiştik. Modern ve çevreci ast yapıya cemaat 200 bin ton/yıl kapasiteli toy NPK istihsal tesisinin 2023 senesinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Tesisin devreye alınmasıyla bulunan istihsal kapasitemiz artarken, semt düşüncesince de toy müşterek istihdam bölgeyi sağlanmış olacak.”

“Ar-Ge motivasyonumuz toy müşterek bedel üretmek”
Üretimi tasarruf etmek hesabına yürüttükleri envestisman faaliyetlerini nebat hizmetçi alanındaki Ar-Ge çalışmalarıyla desteklediklerini tamlayan Genel Müdür Yumaklı, “Üretim kapasitemiz ve amacımız herhangi müşterek güzeşte güneş artıyor. Bu istihsal artışımızı Ar-Ge çalışmalarımız ile destekliyoruz. Günümüzde en şişman değerin müşterek düşün elde etmek ve düşüncesi aksiyona etmek bulunduğunun bilincindeyiz. Dolayısıyla Ar-Ge çalışmalarımız, teoriyi konkre müşterek çıktıya dönüştürerek toy müşterek bedel çoğaltma motivasyonu ile sürüyor. GÜBRETAŞ Ar-Ge Merkezi'nin türlü paydaşlarla yürüttüğü planların yanı esna darülfünun - uran teşrikimesai kapsamında imzaladığımız Ar-Ge protokolleriyle sektörel ve bilimsel nitelikli altyapımızı güçlendiriyoruz” diyerek konuştu.

“Şirketimiz vatanımızda tarımın gelişim göstermesi düşüncesince çalışıyor”
Şirketin 70'inci yıl dönümü karşı değerlendirmede bulunan GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz, “Şirketimiz, 1993 senesinde Tarım Kredi Kooperatifleri ailesine katıldı. O tarihten bugüne, bu dü güzel gurur çelimli müşterek teşrikimesai içre hem ekincilik sahası bununla beraber ulusal iktisat düşüncesince ehemmiyetli ekleme değerler sağlamaya bitmeme ediyor. 2001 yılından buyana bitmeme fail başbayilik sözleşmesiyle Tarım Kredi Kooperatifleri'nin kimyasal gübrede müşterek tane tedarikçisi. Tarım Kredi Kooperatifleri'nin nebat hizmetçi alanındaki firması olması dolayısıyla de GÜBRETAŞ'ın bu bölgede ehemmiyetli müşterek görevi var. İş donanması çerçevesinde sektörde verim bulunurluğunu güvence dibine alan, senenin kâffesi düşüncesince tedbir yönetimini sürdüren ve üreticilerimizin faydalanacağı biçimde sektörde balans sağlayıcı şirketimiz, sürdürülebilir zirai üretime ulama sunan güzel müşterek kurum” diyerek konuştu.

Dr. Poyraz, laflarını şu biçimde tamamladı: “Şirketimiz, vatanımızda zirai üretimin gelişim göstermesi düşüncesince çalışıyor. Tarım Kredi ile beraberce Türkiye'nin 81 ilinde ekincilik meydana getirilen herhangi müşterek noktaya verim tedariki yaparak zirai üretimimizin sakıncasız müşterek biçimde bitmeme etmesine ulama sağlıyor. Ortaya çıkan yarar hemen üreticilerimizle hudutlu olmayıp, endirekt şekilde camianın herhangi müşterek sahasından insana ulaşıyor. Hem ekincilik sahası bununla beraber yurt ekonomimiz düşüncesince üstlendiği bu ehemmiyetli misyonu başarıyla haiz GÜBRETAŞ'ın 70'inci kuruluş yıldönümünü kutluyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler