USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Göçmenler Belarus-Polonya sınırındaki kampı boşalttı

Belarus-Polonya sınırında Avrupa’ya muhaceret arayışındaki şahıslar sınır uzunluğunda kurmuş oldukları kampı ağız ağıza boşaltarak, Belarus hükümetinin sınır bölgesi içinde hazırladığı mestur bölgeye geçti.

Göçmenler Belarus-Polonya sınırındaki kampı boşalttı
18-11-2021 23:29
Grodno

Belarus'un Grodno şehrindeki sınır boyunda, Avrupa'ya muhaceret arayışındaki şahıslar ormanlık bölgede ve sınır noktasında kişi olanaklarıyla kurmuş oldukları kamplarda öğleden sonradan eşyalarını toparlamaya başladı.

Anadolu Ajansı, muhacir krizinin yaşandığı Belarus-Polonya sınırında

Çoğunluğu Irak kazanmak kıl payı Suriye, Afganistan, İran ve başka birtakımı Asya ve Afrika ülkelerinden gelenlerin de aralarında bulunmuş olduğu göçmenlerden çocuklu aileler ilk herşeyden ilk olarak kamptan ayrıldı.

Kalan az sayıdaki bireyin de tün ezanı kampı ayrılma etmesiyle Polonya sınırı yakınındaki meydan ağız ağıza boşaldı.

Belarus Devlet Sınır Komitesi, sınır noktasındaki kampta kimesne kalmadığı düşüncesince bu bölgede gazetecilerin çalışamayacağını, gazetecilerin göçmenlerin yerleştiği geçmiş hizmet merkezde çalışmalarını sürdürebileceğini duyurdu.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun emriyle endamsız müddet ilk Bruzgi sınır alanında geçmiş hizmet merkezdeki mestur bölgeye yerleştirilen göçmenlere, tıbbi yardım, yunak yemek, su, hıfzıssıhha ürünleri ve yastık-yorgan-minder kabilinden asliye ihtiyaçlara müteveccih yardımlar dağıtıldı.


Göçmen grupların 10 gündür antipatik havada çadırlarda günlerini geçirdikten sonradan merkezdeki mestur bölgeye aceleci halde gitmesi uyanıklık çekti. Pek aşırı insanoğlunun uyuyarak dinlendirilmiş olduğu alanda, ayrıntılar soğuktan korunaklı ortamda oynarken, anneler de bebeklerinin bakımlarını gerçekleştirdi. Kalabalık ortada namazlarını işve edenler de oldu.

Kapalı alandaki arazi darlığına hal bilmek amacıyla yetkililerin dağıttığı paletlerden sert konstrüksiyonlar hesabına ikinci birlikte kıvrım çıkan göçmenler, buralarda da tatil etmeye başladı.

Belaruslu yetkililer, merkeze giremeyen gruplar düşüncesince ayrı birlikte mestur meydan planlaması yaparken, Belarus Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yuriy Karayev ve kadrosu de bölgede şahsen iane faaliyetlerini yönetti.

Belarus topraklarında 7 bin yöresinde muhacir var

Bu arada Belarus Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Natalya Eysmont, Belarus topraklarında halihazırda 7 bin yöresinde muhacir olduğunu, Belarus-Polonya sınırındaki kampta ise tahminî 2 bin bireyin beklediğini anlatım etti. 200-500 ortada bireyin de Belarus’un Avrupa’ya bulunan başka sınır noktalarında bulunduğunu kaydeden Eysmont, bu kimselerin Polonya düzenlilik güçlerince Belarus’a arka itilenlerden oluştuğunu aktardı.

Lukaşenko’dan Merkel’e Almanya’ya insanca geçenek önerisi

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko’nun Almanya Başbakanı Angela Merkel ile meydana getirdiği toplantıda muhacir krizinin sona ermesi düşüncesince birlikte sistem önerdiğini özetleyen Eysmont, “Bu mekanizmaya göre, Avrupa Birliği kampta mevcut 2 bin sığınmacı düşüncesince insanca geçenek oluşturuyor. Geriye küsurat 5 bin bireyin de vatanlarına dönmesi düşüncesince beklenir olduğunca ve dilerlerse araştırma görevlisi olmayı üstenme ederiz ve Angela Merkel, anlaşmaya göre, Almanya'ya insanca birlikte geçenek düzenlenmesi de engelleme kazanmak kıl payı Avrupa Birliği (AB) ile danışmalar yapacak." ifadelerini kullandı.

Belarus tarafının hesabına sakıt yükümlülükleri adına getirdiğine dikkati çekici Eysmont, şimdilik hemen 400 yöresinde göçmenin ülkelerine arka dönmeye isteme gösterdiğini belirtti.

Diğer göçmenlerin ise arka dönmeyi reddettiğini ve Batı Avrupa’ya başta de Almanya’ya birlikte geçenek sağlanmasında ısrarcı bulunduğunu anlatım fail Eysmont, bu insanlarla ilgilendiren emek harcamaları sürdüreceklerini dile getirdi.

Irak, Suriye ve başka devletlere göçmenlerin güçlükle gönderilmesi düşüncesince rastgele birlikte infaz yapmayacaklarına dikkati çekici Eysmont, "Biz sözümüzü tutuyoruz ancak AB tek yükümlülüğünü adına getirmiyor." biçiminde konuştu.

Belarus Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Eysmont'un bu açıklaması sonrası sınır boyundaki göçmenlerin kampı ayrılma ederek, mestur bölgeye aceleci halde geçmesi uyanıklık çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler