USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gıda ürünlerinde fiyat dalgalanmaları 'Ürün Gözetim Mekanizması' ile izlem edilecek

Gıda ürünlerinde fiyat dalgalanmalarının şişman data ve ati çözümlemeli yollar kullanılarak yakından izleme edileceği Ürün Gözetim Mekanizması oluşturulacak.

Gıda ürünlerinde fiyat dalgalanmaları 'Ürün Gözetim Mekanizması' ile izlem edilecek
26-10-2021 11:25
26-10-2021 11:25
Ankara

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda doğacak yıla bağlı adına finans şişkinliği ve servet politikası sahalarında yürütülecek yöntem ve tedbirlere de arazi verildi.

AA muhabirinin programdan icra ettiği derlemeye göre, 2022 senesinde servet politikasının esas amacı, çelimli beraberinde servet politikası duruşu ve yöntem eş güdümüyle servet ve maliye politikası araçlarının çalışan kullanımına bitmeme edilerek, mali istikrarın da gözetilmesiyle fiyat istikrarını getirmek ve arkalamak adına belirlendi.

Bu kapsamda, servet politikası araçları çelimli beraberinde biçimde kullanılmaya bitmeme edilecek. Para, maliye ve sağlık politikaları koordineli adına yürütülecek.

Enflasyon hedeflemesi doğrultusunda, hükümet ve Merkez Bankası, finans şişkinliği hedefini baş başa belirlemeyi ve bu gayesi kamuoyuna açıklamayı sürdürecek.

Enflasyonu aşamalı adına hedeflenen seviyelere düşürmeyi amaçlayan sakıngan servet politikası önlemleri maliye ve sağlık politikaları çeşidinden da desteklenecek.

Mali sıkı düzen korunacak şekilde, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar ve bağış düzenlemeleri önceki enflasyona endeksleme davranışının azaltılmasına araştırma görevlisi olacak halde belirlenecek. Böylece enflasyonda işlemezlik tesiri sınırlandırılacak.

Mal ve işlev piyasalarında rekabeti gerçekleştirme edecek, geliştirecek ve rakiplik ihlallerini uygun halde sonlandıracak, bu sektörün başıboş beraberinde halde işleyişini güçlendirmeyi gerçekleştirme geçirmek düşüncesince ekonomiyi ve tüketicileri kartelleşmeye gönül rahatlığı garanti dibine takanak icraat sürdürülecek.

Para politikası kararları, finans şişkinliği beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen gayrı unsurlardaki gelişmeler dikkate alınarak oluşturulacak.

Dalgalı düzey diyeti uygulamasına bitmeme edilecek, kurlarda gayrisıhhi fiyat oluşumlarının gözlenmesi yahut çok oynaklık yerinde piyasalarda istikrarın sağlanması gibi lazım adımlar atılacak.

Merkez Bankası, yöntem kararlarının iletişimi kapsamında, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen unsurlardaki gelişmelerle bu gelişmelerin kararları ne yönde etkilediği hikayelerinde kamuoyunu bilgilendirmeye bitmeme edecek. Kamuoyunun şimdi degaje kesimlerinin kararları anlayıp yorumlayabilmeleri gibi sayısal vasıtaların şimdi çalışan kullanması ve merasimsiz dille gaye kitlelere kararların açıklanması dair icraat yürütülecek.

Gıda fiyatlarına önlem

Gıda fiyatlarının finans şişkinliği üstündeki baskısını azaltmaya müteveccih adına geri işlev ve ambarlama sahalarında lazım tensikat yapılacak ve tarımda semt ve verim bazında beraberinde planlamanın kurumsal altyapısı yaşama geçirilecek.

Dönemsel fiyat dalgalanmalarının asgariye indirilmesini sağlayacak antipatik ardiye zincirleri desteklenecek. Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında öneri edilen projelerde antipatik iklim kaynağı yatırımlarına dayanak verilecek.

Bir süredir planlanan ekincilik ürünlerinde bildirme ve toplam ürün tahminlerinin metin yapılabilmesine olanak sağlayacak Erken Uyarı Sistemi kurulacak, gıda ürünlerinde fiyat dalgalanmasının iri data ve istikbal çözümlemeli metodlar kullanılarak yakından kovuşturma edileceği Ürün Gözetim Mekanizması yaşama geçirilecek.

Erken Uyarı Sistemi çalışmalarına ekincilik ürünleri fiyat ve maliyetleri dair Merkez Bankasının belirlediği verim seti ve dönem çerçevesinde data desteği sağlanacak. Erken Uyarı Sistemi strateji akıbet raporları lazım tedbirlerin katılması düşüncesince haftalık adına Tarım ve Orman ile Ticaret bakanlıklarıyla paylaşılacak.

Taze mahsul göveri piyasasında mevsimselliği ve erdemli fiyat artışlarını stabilizatör beraberinde ilke adına teknolojik sarık altı üretimle çağcıl sulama sistemlerine dayanak verilecek. Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında öneri edilen projelerden yenilenebilir erke kaynaklarının kullanıldığı limonluk yapımları desteklenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler