USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

‘Gelecek Kadınların’ programı bir yılda bin kadına ulaştı

Trendyol ve KAGİDER Türkiye'nin ciharıyek tarafındaki hanımları sayısal ekonomiye vermek düşüncesince geçtiğimiz yıl başlattıkları ‘Gelecek Kadınların' programını büyütmeye bitmeme ediyor. Bir yılda binden aşkın kadının girişimcilik ve e-ticaret eğitimleri almış ol

‘Gelecek Kadınların’ programı bir yılda bin kadına ulaştı
07-03-2022 13:14

Dünyanın önde mevrut e-ticaret platformlarından Trendyol ve kadın girişimcilerin mukarenet noktası KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği), Türkiye'nin ciharıyek tarafındaki bayanların sayısal ekonomide dinamik bir halde mevcut olmalarını beslemek amacıyla başlattıkları ‘Gelecek Kadınların' programının geçmiş yıl neticelerini açıkladı.

Gelecek Kadınların programı kapsamında sayısal girişim, dünyada ve Türkiye'de e-ticaret, e-ticaret hukuku, influencer pazarlama, çarpıcı fiyatlandırmanın ipuçları, istif yönetimi ve alıcı memnuniyeti ilkin kazanmak az daha girişimcilik ve e-ticaret eğitimlerine bir yılda binden bir tomar kadın paydaşlık gösterdi.

Eğitime eklenen bayanların yüzdelik 10'u kişi işini kurdu, yüzdelik 40'ı işini büyüttü
Eğitime katılanlarla meydana gelen sormaca kararında müteşebbis hanımlar eğitimlerin menfaatlerini motive ettiğini, enikonu dişi ve ehliyetli bulunduğunu belirtirken, girişimlerini ve işlerini geliştirmeleri düşüncesince defa gösterdiğini tabir etti. Motivasyonlarını artırıcı eğitimlere dip bağ yayınlayan bayanların bu bölgede en baş döndürücü izlediği eğitimler "İş Hayatında Başarı İçin Pozitif Psikoloji", "İş Hayatında Duygu Yönetimi", "İş Hayatında Duygular ve Duygusal Zeka" oldu. Bu eğitimlerin beraberinde "Dijital Platformda Marka Bütünlemesi", "Dünyada ve Türkiye'de E-ticaret", "Kısa, Orta ve Uzun Vadede Hedef Planlaması", "Zaman Yönetimi" ve "Trendyol'da Başvuru ve Mağaza Açılış Süreçleri" de en baş döndürücü izlenen eğitimler oldu. Eğitimlerden sonraları bayanların yüzdelik 40'ı işini büyüttüğünü tabir ederken, tahminî 10'u ise kişi işini kurduğunu belirtti. Eğitimlere eklenen bayanların yüzdelik 68'i ise işlerini e-ticarette sürdürüyor.

Kadın üreticilerden “Gelecek Kadınların” düşüncesince hususi koleksiyon
Kadınların ekonomideki yerinin güçlü olması düşüncesince dinamik Trendyol, Gelecek Kadınların programına özen döşemek düşüncesince bu yıl da hususi bir derlem hazırladı. Trendyol, kadın üreticiler çeşidinden imal edilen parçalardan oluşan koleksiyondan elde edilmiş gelirlerin yardımı ile binlerce kadının girişimcilik yolculuğuna dayanak olacak. Böylece hem yetiştirici hanımlara aynı zamanda Gelecek Kadınların programına engelleme bulunan müteşebbis hanımlara dayanak sağlanmış olacak. Bu hususi koleksiyona Trendyol'un Gelecek Kadınların Butiği'nden ulaşılabiliyor.

‘Kadınların bilgiye ve dünkü pazarlara erişimini destekliyoruz'
KAGİDER Başkanı Emine Erdem, projeye müteallik şu açıklamada bulundu: “Kadın girişimcilerin uğrunda ilkin koca hâkim kültürden meydana gelen önyargılar kazanmak az daha sağlam baş döndürücü bariyer var. Eğitime, bilgiye, dünkü pazarlara muvasala engelleri de bunların başlıcaları ortada arazi alıyor. ‘Gelecek Kadınların' projesiyle hazırlamaya çalıştığımız, kadın üreticilere işlerini kurmaları ve büyütmeleri düşüncesince muktezi yetişek desteğini sağlamak. Eğitim periyodunun beraberinde dünkü pazarlara erişimleri, tüketiciyle buluşmaları düşüncesince okazyon oluşturmak. Bu projeyle geçmiş bir yılda 1000 kadına ulaştık. Dilerim gelecek zamanlarda binlerce kadına erişir ve devletimizde daha yüzdelik 13 seviyesinde bulunan kadın müteşebbis oranının artmasına ehemmiyetli bir yardım sağlamayı başarırız. Trendyol'a bu manalı projedeki defa arkadaşlığı düşüncesince baş döndürücü teşekkürname ediyoruz.”

Gelecek Kadınların programı binin üstünde kadının hayalini işe dönüştürmeye, iş sahibi olanların ise e-ticarete taşıyarak büyütmelerine yardım sağladı.

“Kendi istihsal ürünlerimizi Trendyol ile serbest kitlelere ulaştırıyoruz”
Kimya Yüksek Mühendisi Tülay Attaroğlu, arkadaşı Ekonomist Şerife Derin ile levent boylu seneler meraklı yaşamda çalıştıktan sonraları Polyetta markasını yaşama geçirerek 2017'de Burdur'a müteallik Harmanlı köyünde 250 dönümlük baş bezi gül ve lavanta çiftliğini kurduklarını belirtti. Attaroğlu, “2021'de mahsullerimizi kendimiz yapmak düşüncesince istihsal tesisimizi kurduk. Çevre köylülerle de düzen bağı bir ortaklık geliştirdik. Kendi çiftliğimizdeki uygulamalarımızı anlatarak teşrinievvel düşüncesince onları isteklendirme ettik. Ürünlerini almaya, istihsal tesisimizde işlemeye bitmeme ediyoruz. Bölgede istihdama da yardım sağladık. Sezonda, rüçhan adına mevzi köylerden hanımlar kazanmak az daha 250'ye andıran insana istihdam sağlıyoruz” dedi.

Polyetta markasını perakendeye haiz Pınar Attaroğlu ise “Gelecek Kadınlar projesi kapsamında Pazaryerinde İşinizi Büyütmek başlığı altında arazi meydan videoları tamamladıktan sonraları markamızı perakendeye taşımaya değişmeyen verdim. Hedefimiz şimdi serbest kitlelere Polyetta markasını duyurmaktı. 2021 Ekim ayında ilk önce kişi web sitemiz üstünden ve şimdi sonraları Türkiye'nin en çelimli e-ticaret platformu bulunan Trendyol üstünden Polyetta ürünlerinin satışına başladık. Platform üstünden istifham yanıt imkanı, değerlendirmeler ve yorumlar müşterilerle bağımızı enikonu kuvvetlendirdi. Müşterilerimizden aldığımız yorumlar bizi şimdi da motive ediyor” diyerek konuştu.

“Gelecek Kadınların videoları ile işimi büyüttüm”
ALL MUG markasını 2015 senesinde kurduğunu tamlayan Selen Erdeniz Kahraman ise öyküsünü şöyleki özetledi: “Mug ve termosları kişiselleştirerek her insanın yaşamına girmeyi ve indinde haiz kızarmak isteyeceği bir bellik olmayı hayalet ettim. Bu hayalimi temin yolculuğunda, pazaryeri adına Trendyol'un bana desteği baş döndürücü bir tomar oldu. Gelecek Kadınların projesi kapsamında “Pazaryerinde İşinizi Büyütmek” başlıklı kadın girişimcilere hususi videoları gördüm. Müşteri memnuniyeti, dinamik maliyet, paha analizi, istif arama kabil nice mevzuda tezkere videolarından dayanak aldım. Videolar yardımıyla pazaryerinde satışlarımı şimdi da arttırdım ve işimi büyüttüm. İşlerimi büyütürken bambaşka kadın girişimcilere de destekliyorum. Tedarik ettiğimiz ürünlerde kadın girişimcilerin ürünlerine evleviyet veriyoruz. Böylece kadın ekosistemine yardım sağlıyoruz.”

Hedef 3 yılda 3 bin kadın
3 yılda 3 bin kadına girişimcilik ve e-ticaret eğitimleri verilmesi hedeflenen Trendyol Gelecek Kadınların Programı'na eklenen kadın girişimciler e-ticaret operasyonları, adanmış ilave alternatifleri ve alıcı memnuniyetini terfi kabil nice ayrımlı mevzuda aksiyon imkanı buluyor. Kadın girişimciler işini dijitale haiz kızarmak istedikleri takdirde Trendyol'da avantajlı alt kurul ve mehil imkanları ile satışa başlamış olacak ve Trendyol'un marketing desteğinden faydalanacak. Trendyol böylecene kadın girişimcileri Türkiye'nin ciharıyek tarafındaki milyonlarca müşterisiyle buluşturarak işlerini büyütmelerine, çelimli marketing iletişimi ile de bilinirliklerinin artmasına yardım sağlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler